Se face o medie din ultimile 6 luni a salariilor nete care se imparte la numarul de zile lucratoare din acea perioada si rezulta o suma la care se aplica un procent pentru asigurari (nu stiu exact acum cat este acel procent) si apoi se calculeaza 85 % din suma rezultata. Asta este suma pe zi pe care o sa o primiti ca si indemnizatie. Se incaseaza doar pentru zilele lucratoare.
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire a unei cunostinte: In cadrul colectivizarii, aprox 1962 a fost luata o bucata de pamant de la mama a 4 copii. Dupa decesul mamei (singurul parinte care mai era in viata), urmasii, copii au renuntat toti infavoarea unuia singur. Asta a fost consemnata la notar in anul 1970.
Dupa caderea comunismului, pamantul a fost dat inapoi mamei, respectiv celor 4 copiii, dupa care ulterior nepotul dupa unul dintre fii a vandut bucata lui de pamant (nu stiu ce acte a intocmit la primarie).
Intrebarea: este valabil actul intocmit la notar sau este nul si pamantul trebuia impartit intre toti copii.
Va multumesc anticipat celor care vor binevoi sa ma lamurasca.
Am avut in ultimele 12 luni un total 152 de zile de concediu medical rezultate in urma unei operatii la glezna. Acum am o problema care necesita 10 zile de medical. Cum procedez? Merg tot la comisie?
Buna ziua. Mama, impreuna cu al doilea sot a construit o casa care este pe numele sotului ei.
Au fost casatoriti 18 ani pana in 2001 cand sotul a decedat. Acum 3 ani a decedat si mama iar de acea casa am avut grija eu si sotia. Acum vrem sa fie casa pe numele nostru. Se poate face ceva? Sotul mamei avea din alta casatorie 3 baieti de care stim ca 2 au decedat fara urmasi (locuiau in acelasi sat) si de al treilea nu stim nimic.
Se poate face ceva?
Tocmai de asta am vrut sa ma informez putin. Am fost la notar si ni s-a spus ca unul dintre copii sotului mamemi mele trebuie sa ia partea de mostenire si apoi sa mi-o doneze mie. A spus domnul notar ca nu au cum sa renunte la mostenire in favoarea mamei mele pentru ca in acest caz ar urma la succesiune fratii tatalui...si nu mi s-a parut normal. DE ASTA am cerut unele lamuriri.
Buna ziua, am o problema la care as fii recunoscator daca m-ati putea lamurii cat de putin: Tatal meu s-a judecat multi timp pentru o gradina. Tatal a decedat si cautand printre documente am gasit o hotarare care il numeste pe el mostenitor...asta prin 1976. Totusi, celelalte doua persoane cu care s-a judecat au un titlu de proprietate unde sunt trecuti toti trei.
As vrea sa aflu ce documente au stat la baza acelui act de proprietate si ce as putea face tinand cont ca am acea hotarare care ii da pe tatal meu ca si proprietar.
Va multumesc
Va multumesc pentru raspuns, m-ati lamurit. Insa mama mea este decedata, a decedat anul acesta, iar intrebarea mea este daca pot eu sa o reprezint sau cum se procedeaza.