avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posesie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posesie casa

Buna ziua. Mama, impreuna cu al doilea sot a construit o casa care este pe numele sotului ei.
Au fost casatoriti 18 ani pana in 2001 cand sotul a decedat. Acum 3 ani a decedat si mama iar de acea casa am avut grija eu si sotia. Acum vrem sa fie casa pe numele nostru. Se poate face ceva? Sotul mamei avea din alta casatorie 3 baieti de care stim ca 2 au decedat fara urmasi (locuiau in acelasi sat) si de al treilea nu stim nimic.
Se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Rudy08 , utilizator 23:04, 10 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face ceva, insa inainte ar trebui clarificata situatia in sensul ca:
- defunctii au /nu au acte pe casa?
- casa este /nu este intabulata?
- casa a fost bun comun sau propriu al unuia dintre soti?
- s-a acceptat /nu s-a acceptat succesiunea in termen de catre mostenitorii potentiali?
- s-a facut /nu s-a facut dezbaterea succesiunii dupa primul defunct (implicit aceeasi intrebare pentru cel de-al doilea defunct)?
In functie de cele de mai sus, se poate face un plan, dar in principiu nu se poate evita dezbaterea succesiunii.
Multumesc. Casa a fost bun comun, nu a fost intabulata si nici nu s-a facut vreo succesiune.

Casa se afla pe langa Mun. Radauti, Suceava. Daca este cinema sau o recomandare pentru un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
Rudy08, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca a fost bun comun va avantajeaza pe dvs in ceea ce priveste cota finala din mostenire care va revine, comparativ cu cea a celorlalti mostenitori.
In ceea ce priveste avocatul, puteti apela la sectiunea de profil cu avocati sau la baroul judetului dvs.
Am inteles. Dar daca nu il gasim pe baiatul din prima casatorie cum putem dezbate succesinea?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)
Retransmitere mostenire pasalegaviorela pasalegaviorela Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)