avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate cirlanvaleriu

Activitate cirlanvaleriu

Multumesc frumos pentru raspuns. Eu oricum ii voi achita pana la 26 ani. Insa cumva incerc sa gasesc ceva spre a-l determina sa si termine ce a inceput.
Buna ziua! Imi poate explica cineva ce inseamna "continuare studii"? Intreb asta in contextul in care pensia de intretinere se datoareaza unui major pana la varsta de 26 de ani daca se afla in continuarea studiilor. Insa baiatul meu s-a lasat de 2 facultati din anul 1 si a trecut de la forma de invatamant zi la invatamant la distanta si acum din nou la zi la facultati care nu au nimic in comun incapand cu contabilitate, urmat de cibernetica si acum administratie publica fiind si acum tot in anu intâi. In toata acesta perioada si ori de cate ori se lasa de facultate eu sunt obligat sa-i sustin lui "nehotararile"?
are 22 ani acum.multumesc frumos pentru raspuns

Buna ziua! Sunt divortat de 8 ani si in urma casatoriei au rezultat 2 copii, care la data divortului erau minori. Din anul 2019 ambii au declarat ca nu doresc sa mai aiba nici un contact cu mine ca tata. Din anul 2020 cand a fost actualizata pensia de intretinere, baiatul cel mare a devenit major si pensia de intretinere a continuat conform legii pana la maxim 26 de ani. Insa dupa ce pensia a fost actualizata si acesta a dus la tribunal dovada ca este student la zi la facultatea de informatica economica, acesta a renuntat la studii eu platindu-i in contianure fara sa stiu acest lucru. La un an m-a anuntat printr-un plic ca a renuntat la prima facultate si ca s-a inscris din nou la facultatea de cibernetica forma de invatamant la distanta. Acum in anul 2023, a renuntat si la facultatea de cibernetica si s-a inscris la administratie publica. Intrebarea mea este: se afla in continuare de studii? si pana cand sunt obligat sa ii platesc pensia deoarece el poate renunta si la facultatea actuala.
va multumesc!
va multumesc!
In ce conditii, parintele nerezident poate cere in instanta schimbarea domiciliului propriului fiu de 17 ani la el acasa, in conditiile in care copilul nu doreste acest lucru? In prezent copilul locuieste la domiciliul mamei cu bunicii materni, mama avand serviciul intr-o alta localitate, fiind nevoita sa faca naveta saptamanal.
Buna ziua,
Sunt divortat si am doi copii (unul major si unul minor) pentru care platesc pensia de intnretinere conform legii de 1/3 din salariu. Copii nu isi doresc sa tina legatura cu mine. Baiatul major a devenit student in anul 2021 si a optat conform inscrisurilor de la facultate pentru forma de invatamant studii la distanta. Acum in anul 2022 luna noiembruie mi-a trimis o notificare printr-un executor judecatoresc ca doreste sa imi restituie cuantumul pensiei de intretinere pe 10 luni (din oct 2021 pana in iulie 2022) deoarece in anul întăi a renuntat la studii din motive medicale si in luna iulie 2022 a devenit student (forma de invatamant tot la distanta) la o alta facultate. In acest caz eu mai sunt obligat de lege sa-i platesc pensia de studii?
Sunt functionar public pe un post de consilier IT. As dori sa stiu care este modalitatea legala de a putea lucra in privat pe un post de programator si tehician configurari servere si baze de date. Cum as putea sa lucrez macar o perioada in privat fara sa-mi pierd locul de munca pe care il am momentan?