avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In ce conditii poate cere in instanta parintele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In ce conditii poate cere in instanta parintele nerezident schimbarea ...

In ce conditii, parintele nerezident poate cere in instanta schimbarea domiciliului propriului fiu de 17 ani la el acasa, in conditiile in care copilul nu doreste acest lucru? In prezent copilul locuieste la domiciliul mamei cu bunicii materni, mama avand serviciul intr-o alta localitate, fiind nevoita sa faca naveta saptamanal.
Cel mai recent răspuns: cirlanvaleriu , utilizator 08:29, 28 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile in care interesul copilului o cere. Insa in cazul unui minor de 17 ani nu mai e cazul, copilul fiind suficient de mare sa poata argumenta unde doreste sa stea si de ce.

Plus ca - pana se obtine o hotarare definitiva - cu siguranta va fi major si instanta nu va mai putea interveni cu o decizie in acest sens.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici o șansă din mai multe motive.Varsta minorului, pana la finalizarea procesului acesta devine major.Al doilea aspect tot legat de vârstă, la 17 ani minorul poate sa aprecieze cu cine dorește sa stea,nu se mai pune problema ca a fost ,,momit"cu un cadou .Chiar daca judecătorul verifica interesul superior al minorului totuși poziția acestuia cântărește mai greu decât a unui minor de 10 ,12 ani etc
O astfel de cerere nu are probabil decât scopul de a șicana fostul .partener sau chiar minorul.
va multumesc!
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)
Pot scoate copilul din tara?pot sa il pierd? ana1990 ana1990 As avea si eu cateva intrebari.Sunt divortata din 2011 copilul(acum in varsta de 9 ani) imi este incredintat mie spre \\\\"crestere si educare\\\\" iar tatal ... (vezi toată discuția)
Custodie copil andrei_chirau andrei_chirau Buna ziua, ma numesc Chirau Andrei, am 38 ani si lucrez in armata. Sunt divortat de 3 ani si am o fetita de 10 ani si 4 luni.Am divortat pe cale amiabila la ... (vezi toată discuția)