In ce conditii, parintele nerezident poate cere in instanta schimbarea domiciliului propriului fiu de 17 ani la el acasa, in conditiile in care copilul nu doreste acest lucru? In prezent copilul locuieste la domiciliul mamei cu bunicii materni, mama avand serviciul intr-o alta localitate, fiind nevoita sa faca naveta saptamanal.
In conditiile in care interesul copilului o cere. Insa in cazul unui minor de 17 ani nu mai e cazul, copilul fiind suficient de mare sa poata argumenta unde doreste sa stea si de ce.
Plus ca - pana se obtine o hotarare definitiva - cu siguranta va fi major si instanta nu va mai putea interveni cu o decizie in acest sens.
Nici o șansă din mai multe motive.Varsta minorului, pana la finalizarea procesului acesta devine major.Al doilea aspect tot legat de vârstă, la 17 ani minorul poate sa aprecieze cu cine dorește sa stea,nu se mai pune problema ca a fost ,,momit"cu un cadou .Chiar daca judecătorul verifica interesul superior al minorului totuși poziția acestuia cântărește mai greu decât a unui minor de 10 ,12 ani etc
O astfel de cerere nu are probabil decât scopul de a șicana fostul .partener sau chiar minorul.
Custodie copil
andrei_chirau
Buna ziua, ma numesc Chirau Andrei, am 38 ani si lucrez in armata. Sunt divortat de 3 ani si am o fetita de 10 ani si 4 luni.Am divortat pe cale amiabila la ... (vezi toată discuția)