Buna ziua.
Am si eu o nelamurile si apelez la ajutorul Dvs.
Sunt administratorul unei SRL si pana la 31 martie trebuie sa depun declaratia pentrul impozitul pe cladiri.
Dreptul de folosinta asupra imobilului unde firma are sediul social este un apartament de bloc, propietate a parintilor mei, imobilul fiind dobandit in 1993, neavand facuta evaluare sau schita de cadastru.
Ei mi-au facut catre firma contract de comodat.
Intrebarea mea este: pot depunde declaratia 002 fara a face evaluarea?
despre ce impozit este vorba in acest caz? ce completez la Indicator?
pe langa asta trebuie de asemenea sa depuna si parintii modelul ITL 001?
Va multumesc anticipat!
conform art. 6 legea 241/2005 "Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă."
din ce am inteles acest articol a fost intre timp declarat neconstitutional.
conform art 219 alin. 1 it. p) a Codului de procedura fiscala "reţinerea şi nevărsarea în totalitate, de către plătitorii obligaţiilor fiscale, a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni"
conform art 219 alin. 2 lit. e) se sanctioneaza "cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 4.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. n) - r), dacă obligaţiile fiscale sustrase la plată sunt de până la 50.000 lei inclusiv;"
mai detaliat- eu am platit arenda oamenilor si am retinut 16% impozitul si 5.5% sanatatea suma pe care trebuia sa o platesc la ANAF pe 25 octombrie dar disponibilul din cont nu acopera suma... au fost cheltuieli pentru plata facturilor restante, cheluieli pentru infiintarea culturii..
sa inteleg ca daca o sa depasesc 30 de zile de la scadenta o sa suport penalitati, dobanzi + amenda???#-o
Buna ziua!
Care sunt sanctiunile(contraventii, infractiune?!?!:O) daca o societate agricola intarzie plata contributiilor pentru ANAF?(16% pentru venitul din arenda 5.5 sanatate dupa ce a platit arenda oamenilor si 3% venit micro)? peste cateva zile expira termenul de 30 de zile de la scadenta. Va intreb acestea deoarece din pacate ma aflu in aceasta situatie... anul agricol a fost foarte prost... datorii catre furnizori de achitat....avansul de la APIA pe care ma bazam pentru a-mi plati datoriile intarzie sa apara si disponibilul din cont nu acopera toata datoria catre ANAF... una peste ala.. cum este peste tot in agricultura romaneasca.#-o
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii sa pot sta... sau nu :sorry: linistit!
Buna seara!
Vreau sa prezint si eu un caz pe scurt.
Cineva a incheiat un contract de arenda in urma cu 3 ani cu o societate comerciala (mai exact II) durata contractului fiind de 5 ani.
Intre timp aceasta intreprindere individuala si-a suspendat activitatea(in urma cu 1 luna)
Intrebarea mea e urmatoarea... Contractele de arenda sau de inchiriere incheiate cu o societatea comerciala (mai exact II) care isi suspenda activitatea se pot rezilia? sau sunt deja considerate reziliate in momentul in care societatea intra in perioada de suspendare?
Din ce am inteles societatea respectiva nu mai poate intocmi facturi... asta insemnand ca nu isi poate onora obligatiile din contract(plata arendei) ... deci se poate cere unilateral rezilierea. Este corect?
Va multumesc anticipat!
Buna seara!
Vreau sa prezint si eu un caz pe scurt.
Cineva a incheiat un contract de arenda in urma cu 3 ani cu o societate comerciala (mai exact II) durata contractului fiind de 5 ani.
Intre timp aceasta intreprindere individuala si-a suspendat activitatea(in urma cu 1 luna)
Intrebarea mea e urmatoarea... Contractele de arenda sau de inchiriere incheiate cu o societatea comerciala (mai exact II) care isi suspenda activitatea se pot rezilia? sau sunt deja considerate reziliate in momentul in care societatea intra in perioada de suspendare?
Va multumesc anticipat!
Buna seara!
In prezent dezvolt un magazin online si caut colaboratori pentru livrare.
Am primit azi o oferta buna dar sunt un pic in ceata cu procedura de livrare. Mi s-a spus ca pentru a beneficia de discount plata expeditiei trebuie sa fie facuta de mine. Spre exemplu, un client comanda un produs x in valorare de 100 ron si alege o metoda de transport cu costul de 10 ron. Procedura este urmatoarea . eu fac factura pe doua randuri - pretul produsului 100 ron si pretul taxelor de transport 10 ron - total 110 ron. varianta 1 - Curierul ajunge la client, incaseaza banii in numerar, taie acestuia chitanta pe suma totala de 110 ron, depune TOTI banii in contul colector, la sfarsitul lunii imi face factura pe serviciile prestate urmand ca eu sa ii platesc, totul OK. Varianta 2 - Curierul ajunge la client dar acesta nu este gasit/refuza primirea coletului. Ce se intampla? sa zicem ca imi returneaza produsul + o taxa de retur care se va regasi in factura emisa de curier la final. Intrebarea este: CE FAC CU FACTURA EMISA? o anulez? In acest caz care este procedura?:sorry: Am nevoie de ajutor!Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Un prieten a fost sanctionat cu amenda contraventionala si retinerea permisului pentru 30 de zile(circuland dinspre slatina spre craiova in dreptul localitatii bals(OLT)#-o motivul- un politist dirija traficul stand in mijlocul strazii, la o trecere de pietoni. a facut un semn prin balansarea mainii- in acel moment prietenul meu a redus viteza- o persoana s-a angajat in trecere iar el a OPRIT permitand persoanei sa treaca in conditii de siguranta. politistul a venit nervos si i-a zis sa traga pe dreapta ca ii ia permisul si ii da amenda- pentru ca nu a respectat semnalele politisului de a-si continua drumul!!!!!!- eu sunt martor.. politistul era singur). acesta s-a conformat dar a refuzat sa semneze procesul verbal considerand acest lucru un mare abuz.
ulterior a facut o plangere contraventionala - pe care din motive financiare- nu a depus-o la Bals ci la Caracal, in termen.(sau cineva l-a sfatuit gresit spundu-i ca judecatoria Caracal v-a declina dosarul iar acesta va ajunge intr-un final la Bals). I s-a emis cetificat de grefa si si-a recuperat permisul de la slatina.
acum insa a primit o intampinare de la IPJ OLT ca invoca necompententa teritoriala a judecatoriei Caracal si ca solicita in fondul cauzei respingerea actiunii procesului verbal ca fiind neintemeiata. este invocat art. 269 al. 1 din codul de porcedura civila (plangerea fiind formulata pe calculator si nefiind scrisa de mana).
Apoi judecatoria caracal solicita prin comunicare adresa raspuns la intampinare in termen de 10 zile.
Ce este de facut? raspunsul la intampinare se trimite la judecatoria caracal sau la bals? ce trebuie scris in ea? trebuie sa mai scrie inca odata plangerea(de mana)?
Avem nevoie de ajuor!
Va multumim anticipat
Am si eu urmatoarea problema: detin terenuri agricole dar sunt intinse in mai multe locuri conform titlului de propietate. As dori sa lucrez terenul mai comasat( adica sa adun toate aceste terenuri de suprafata mica la un loc prin intelegere cu propietarii pe timpul cultivarii - practic un schimb pe durata cultivarii ). Intrebarea mea este: Cum declar suparafata cultivata la APIA daca eu figurez pe suprafata din titlu de propietate dar cultiv pe terenurile propietarilor cu care m-am inteles in vederea comasarii iar ei invers? e aceiasi suprafata dar locatiile terenurilor sunt diferite. Am nevoie de ajutor.. Va multumesc anticipat!