avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate danaianache

Activitate danaianache

Buna ziua,

In sfarsit sora mea a ajuns aproape la final cu judecata. A primit decizia finala de executare, pentru a-si recupera sumele. In acest moment, executorul vrea sa ridice masina fostului partener, pentru a o scoate la licitatie. Insa pentru asta, executorul o solicita pe sora mea sa caute masina, ceea ce a facut, acum, sa se asigure ca masina mai este acolo, apoi tot sora mea sa plateasca platforma de ridicare a masinii si tot ea SA FACA cheie la masina, cheile acesteia fiind la proprietar, respectiv, fostul partener.
Voiam sa va intreb cat de normala este aceasta procedura? Nu ar fi fost in responsabilitatea executorului sa se ocupe de identificarea masinii, localizarea ei si executarea/licitarea acesteia?
Buna ziua,

Sora mea a castigat in instanta, dupa mai multe recursuri ale fostului partener, cu decizie definitiva un proces cu acesta prin care el este obligat sa ii restituie o anumita suma de bani.
El nu intentioneaza sa faca asta. Ea cum il poate executa?
Ideea este ca ea nu mai are resurse financiare pentru avocat/executor. 1.Exista o alta cale mai putin costisitoare?
2.Dupa executare, acesta este obligat sa plateasca suma intreaga sau doar procent din salariu? (Ea a facut un credit pentru a achita creditul lui, apoi s-au despartit. Ea inca plateste lunar la acel credit)
3. Avand in vedere ca el plateste si pensie alimentara, daca va fi obligat la procent din salariu, care va fi acesta?
4. Are doar un autoturism pe numele lui, se poate executa acesta pentru a achita parte din datorie?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Mama (este o persoana apropiata mie), comunica cu el doar in scris. Iar convorbirile (pt ca el prefera sa o sune) le inregistreaza. Dovezi ca el fie este bolnav psihic, fie vrea doar sa ii faca rau, are, pentru ca toate convorbirile cu el, in care azi ii spune ca o iubeste si maine o denigreaza si o pune la pamant sunt inregistrate. In ce conditii se poate obtine custodie exclusiva?

proastasatului a scris:

Femeia are hotarare judecatoreasca dna avocat, ce sa mai discute, ce sa mai clarifice, notifice? Raspundeti-i la intrebare!
Doamna, domnul poate veni cand vrea muschii lui, iar in ziua in care copilul nu vrea sa plece cu el, acesta poate demara un proces de imbogatire fara munca pe carca dvs, prin aplicarea de penalitati.
Ce solutii aveti?
Bunul Dzeu sa va scape de asa ceva ar fi prima
A 2a scrieti-i de fiecare data cand nu vine, chemati-l pe peste tot, alergati-l cu pensia, cu cheltuielile, cu nevoile si fie va deveni parinte, fie adunati dovezi si cereti custodie exclusiva.

Multumesc pentru raspuns. Nu este vb despre mine, ci de o persoana apropiata mie. Problema este ca mama a incercat toate caile posibile sa stabileasca reguli impreuna cu tatal, care pe moment este de acord, insa apoi spune "ghinion, nu pot/vreau sa fac asta acum!" A discutat cu un avocat si are dosarul depus, insa inca nu a pornit procesul. Ea comunica cu el doar in scris, insa el suna cand are chef, iar cand nu are chef ii da block pe toate canalale, telefon, messenger, whatsapp. Ea si-a instalat o aplicatie cu ajutorul careia inregistreaza orice convorbire cu el si toate aceste convorbiri ajung la avocat. Insa azi avocatul i-a spus fix ce am scris eu in postarea initiala, ca nu are cum nici acum, si nici dupa hotararea judecatoreasca sa ii ingradeasca dreptul la vizita oricand are el chef, din pacate, de aceea intrebam, cum poate ea sa se protejeze de abuzurile lui. Adica daca hotararea spune ca el are dreptul la vizita in weekendul 2 si 4 din luna (e doar un exemplu, nu stiu cum arata o astfel de hotarare), el poate veni la ea la usa si in afara acestor zile? Iar daca el nu vine 3 saptamani sau 3 luni la rand sa vada copilul si apoi vrea sa ia copilul 2 zile, fix cand a aflat el ca mama a planuit vacanta cu copiii la mare (are 2 copii), de exemplu, el poate veni sa ia copilul ca asa s-a gandit el cu 2 minute inainte? De cand s-au despartit, a facut totul ca sa o incurce. Ca exemplu, au stabilit de comun acord ca el ia copilul weekendul asta. Vineri, el a aflat ca ea vrea sa plece in weekendul respectiv din oras. Sambata dimineata nu ii raspunde la telefon, ca apoi sa ii spuna ca a plecat in concediu si nu poate lua copilul. Sau, a stabilit el ca o sa ii dea 1000 de lei pe luna pt copil, (el castiga 7000lei/luna), iar mama a zis, ok, pana la hotararea judecatoreasca nu te pot forta la mai mult). Acum 2 saptamani a zis ca vrea sa tina copilul la el de joi pana duminica, iar mama a fost de acord. Cand a venit ziua de plata i-a dat doar 600 de lei, spunand ca 400lei a cheltuit el in cele 4 zile cu copilul si a oprit din banii pe care a hotarat sa ii dea lunar... Se poate proteja ea de astfel de rautati ale lui? Exista o lege, sau hotararea judecatoreasca il poate obliga fie sa isi asume raspundrea conform deciziei judecatorului, fie sa dispara din viata lor? Asta era de fapt intrebarea.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu amestecati inselatul sotiei cu copilul si nevoia lui de tata. Stabiliti chestiuni clare privind copilul: cum il viziteaza, cand, cum comunicati la distanta, preferabil in scris si preferabil sa nu fiti acasa cand ia copilul.
Ar trebui sa va faceti un plan, sa discutati cu un avocat, sa-l notificati. Sunteti singura, doar dv. si copilul? Prieteni, rude, nu aveti aproape?

Buna ziua! Este adevarat ca in urma stabilirii custodiei si dreptului de vizita, de catre judecator, chiar daca acesta spune in decizie ca tatal are dreptul la 2 weekenduri pe luna cu copilul (1an si 7 luni acum), acesta nu este obligat sa vina sa vada/ia copilul in weekendurile stabilite? Si daca sa zicem, tatal nu vine timp de 2-3-x luni si apoi brusc, i se face dor de copil si vrea sa il ia la el, poate veni oricand, mama nu are dreptul sa ii refuze vizita? Ma gandesc ca pentru un copil atat de mic, daca sta in permanenta cu mama si pe tata nu il vede cu lunile, ii va fi greu sa stea cu tatal. Exista vreo lege care sa protejeze mama si copilul in acest sens?
Si inca o intrebare. Tatal copilului ii face rau mamei, psihic. De 1 an de zile, azi vine si spune ca o iubeste si o vrea inapoi, maine o denigreaza si ii vorbeste urat si neaga tot ce a zis cu o zi inainte, si face asta continuu, astfel incat mama a slabit 20kg, pe stres si merge la psiholog pentru a incerca sa ii faca fata lui, pentru ca fiecare astfel de episod (are loc de cel putin 2 ori pe luna) o darama psihic. Vine la ea la usa oricand are el chef cu scuza ca vrea sa vada copilul. Cum se poate proteja mama in aceasta situatie? Fizic nu a ranit-o niciodata. Mama are dovezi ca el o insala de la nasterea copilului si ca el i-a dat afara din casa pe mama si copil cand copilul avea 1 an.
Răspuns la discuția 2500 lei pentru nastere
Multumesc! Urmeaza sa nasc in Decembrie si voiam sa stiu daca pot beneficia de cei 2500 lei. Sunt in Bucuresti.
Buna ziua, voiam sa va intreb daca acest proiect a fost aprobat, sau inca mai asteapa aprobabrea pentru a intra in vigoare [ link extern ]

Multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
Pe documentul bunicului scrie "Titlu de Prorpietate" si "conform legii 18 din 1991 a Fondului Funciar. Avand acest document poate matusa sa ceara drepturi?
Discuție Succesiune
Buna ziua. Bunicul a mostenit un teren de la parintii lui. Actele de mostenitor sunt pe numele lui. Bunicul a avut un frate. Fratele a spus ca nu are pretentii la teren (nu apare in acte). Intre timp fratele bunicului a murit si fiica acestuia spune acum ca vrea 50% din teren.
Bunicul a trecut o parte din teren pe numele fiicei (soacrei mele) prin act de vanzare cumparare si o parte a vandut-o. Au mai ramas acum doar 3.5hectare. Are dreptul la teren fiica fratelui bunicului? Daca da, la procent din tot ce a primit bunicul, sau doar din ce a ramas?
Multumesc!