avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Bunicul a mostenit un teren de la parintii lui. Actele de mostenitor sunt pe numele lui. Bunicul a avut un frate. Fratele a spus ca nu are pretentii la teren (nu apare in acte). Intre timp fratele bunicului a murit si fiica acestuia spune acum ca vrea 50% din teren.
Bunicul a trecut o parte din teren pe numele fiicei (soacrei mele) prin act de vanzare cumparare si o parte a vandut-o. Au mai ramas acum doar 3.5hectare. Are dreptul la teren fiica fratelui bunicului? Daca da, la procent din tot ce a primit bunicul, sau doar din ce a ramas?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2017
danaianache, utilizator
Cel mai recent răspuns: danaianache , utilizator 22:24, 26 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Sa inteleg ca de la STRABUNIC a ramas o proprietate.
Nu s-a dezbatut succesiunea.
un urmas al strabunicului doreste dezbaterea.
Daca nu i se pot aplica prevederile art. 700 Vechiul Cod Civil atunci are dreptul la partea bunicului ei imparita ulterior intre toti mostenitorii aceluia si ... DIN INTREG TERENUL RAMAS DE LA STRABUNIC.
Consultati un avocat pentru ca este posibil sa-i fie aplicabile prevederile art. 700 C.Civ. Cuza si sa nu mai aiba dreptul la nimic.
Pe documentul bunicului scrie "Titlu de Prorpietate" si "conform legii 18 din 1991 a Fondului Funciar. Avand acest document poate matusa sa ceara drepturi?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic NU dar nu stiu ce poate invoca in instanta.
S-au eliberat multe titluri gresite (TOTAL AIUREA, primari care dezbateau succesiuni, etc) in perioada aceia asa caaaaaa.....
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)
Sfert loc veci nedeclarat la succesiune. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un loc de veci (2 morminte) care initial au apartinut bunicului si celor 2 frati ai lui. Unul din fratii bunicului a murit in ... (vezi toată discuția)