avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate razvanionutwwr

Activitate razvanionutwwr

Buna seara,
Va rog sa ma indrumati cu privire la pasii ce trebuiesc facuti pentru recuperarea banilor din transa anula privind un proces ce a avut ca obiect taxa de poluare.

Pe scurt, am o decizie definitiva care obliga restituirea taxei de poluare in cinci parti egale. Am primit de la ANAF o comunicare precum ca vor restitui in luna Mai cota parte. In anul 2015 si 2016 , luna Mai, am primit suma aferenta.Anul acesta a trecut luna Mai si nu am primit nimic,am mers la ANAF mi-au spus ca au fost sistate platile si ca nu au mai primit nici un ban de la Fondul de Mediu si ca nu se stie cand si daca se va mai plati din transa.

Am o decizie definitiva care obliga Statul sa inapoieze suma de bani.Am o comunicare de la ANAF care ma informeaza ca vor plati cota de bani timp de cinci ani in luna Mai.

Ce pot face?
Multumesc!
Buna ziua,
Am depus actele pentru cresterea copilului pe 1 august,tot atunci am incetat contractul conform CM.In ultimile doua luni am fost in medical.Problema este ca pe ultima luna de medical nu am primit banii pe motiv ca nu are si o sa imi dea in cateva zile (trebuia normal pe 1 august sa ii primesc ).Acum nu vrea sa mai imi dea banii.
Care este procedura pentru recuperare si ce sanse am?
Multumesc!
Răspuns la discuția Concediul nasterea copilului
Multumesc pentru raspuns si o singura nelamurire mai am, cu o singura cere se poate solicita 20 zile (mentionand baza legala) sau se fac 2 cereri . Cele 5 zile au si acelea un termen de solicitare?Eu daca sunt in CO fac cererea se poate sa imi acorde dupa terminarea concediului zilele sau trebuie sa il intrerup? Multumesc foarte mult, mi-ati fost de foarte mare ajutor
La zilele libere pentru evenimente deosebite.Am vazut in Lg. 210/1999 ca este specificat acest lucru 5 + 10 daca ai curs puericultura si este primul copil.
Pai si atunci nu ar incalca legea 210/1999, daca nu acorda?
Ce sa inteleg din cele spuse de doamna moderator, atunci cand in contractul colectiv al institutiei nu sunt mentionate cele 15 zile libere la nasterea primului copil, angajatorul are dreptul sa nu iti acorde nici o zi?
Buna ziua,
Ma intereseaza legea si articolul,normele de aplicare, unde prevede faptul ca tatal are dreptul la 15 zile de liber.Din cate stiu era prevazut in contractul colectiv la nivel national care nu mai este valabil. Angajatorul daca are in contractul colectiv al institutiei specificat doar 5 zile inseamna ca nu mai am dreptul si la cele 10 zile in cazul in care am facut cursul de puericultura (este vorba de primul copil).
Mutumesc!
Am chemat in judecata Administratia Finantelor Publice Sector 1, cu privire la recuperarea taxei de poluare pe un autovehicul. Procesul in prima faza s-a tinut la Tribunalul Bucuresti de unde am primit decizie favorabila cu recurs in 15 zile ( mentionez faptul ca acea decizie mi-a fost expediata prin posta la adresa de domiciliu), s-a facut recurs de catre cei de la Finante, procesul avand loc la Curtea de Apel, definitiv si irevocabil in favoarea mea ( asta am vazut pe siteul de specialitate).
Intrebarea mea este cum pot intra in posesia deciziei, deoarece au trecut sase luni de la pronuntare si nu mi-a fost expediat nimic.Daca trebuie sa ma adresez cuiva cu o cerere nu stiu catre care din cele doua institutii de judecata ar trebui( mentionez ca actele au fost depuse la Tribunalul Bucuresti, sectia 9 Contencios).Si nu stiu daca trebuie si o anumita procedura(taxe etc).
Multumesc pentru timpul acordat.