avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate diana_wald2000

Activitate diana_wald2000

Buna ziua, la inceputul acestui an am cumparat o casa " la cheie" in judetul Ilfov. La prima vedere totul parea in regula insa la scurt timp am realizat ca de fapt nu exista decat un bransament de santier pt curent electric, desi am fost mintita cum ca contorul ar fi cel definitiv si nu au avut pe moment contractul pt ca se misca greu cei de la Enel. In Romania toate companiile de utilitati se misca greu si nu il invinovatesc pe dezvoltator pt asta, insa de 10 zile traiesc in evul mediu fara apa curenta si electricitate. Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca am fost mintita si m am vazut pusa in aceasta situatie pe neasteptate. La acest moment solutia este sa achizitionez un generator destul de scump si sa il folosesc pana la rezolvarea problemei. Vreau sa stiu daca il pot actiona in instanta pe dezvoltator si daca imi pot recupera cheltuielile ocazionate de aceasta situatie. Ma intereseaza pe cat posibil si un avocat specializat in astfel de cazuri. Multumesc.
Răspuns la discuția Accident rutier cu victima
1 eu am deja o amenda babana la primarie
2 abia ma intretin pe mine cu salariul la momentul de fata
3 refuz sa platesc prostia altuia
Multumesc pt raspuns. Intre timp am discutat mai pe larg cu familia victimei si am aflat ca au fost la politie si au declarat pe langa faptul ca nu depun plangere penala si faptul ca nu au nici un fel de pretentie din partea mea. Acesta a fost motivul refuzului din partea asiguratorului. Oamenii nici la ora actuala nu au inteles care e treaba ei, i-am intrebat daca le-a spus cineva ce semneaza si au zis ca nu, practic ei habar nu au ce au semnat ca politistul le-a dictat declaratia :( .
Sincer, vreau sa ii ajt dar nu stiu cum. Se poate modifica aceasta declaratie? Daca stiti vreo modalitate prin care oamenii astia sa poate fi despagubiti, va rog, spuneti-mi.
Sunt ferm convinsa ca nu exista legatura, luni incerc sa port o discutie omeneasca cu ei. Altfel ma bate gandu sa le fac o plangere la CSA.
Buna seara,
va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu un accident rutier cu victima, petrecut in luna iulie din vina mea. In prima faza victima a primit 55 zile de ingrijiri medicale pe CML si s-a solutionat cauza cu NUP. Victima a depus si dosar pt despagubire la asigurator.
Din pacate astazi am aflat ca asiguratorul a refuzat despagubirea pe motiv ca aceasta NU a depus plangere penala impotriva mea si a spus ca nu doreste sa ma dea in judecata.
Tot cu aceasta ocazie am aflat ca starea de sanatate a aceteia nu este deloc buna, fractura de tibie s-a complicat cu o pseudartroza pt care ar trebui sa fie operata iar din pacate este prea slabita si nu se poate, asa ca totul a ramas in aer la mai bine de 4 luni de la accident.
1. cum putem proceda pt ca victima sa obtina totusi despagubire de la asigurator?
2. se poate redeschide dosarul penal si modifica nr de zile de ingrijiri medicale necesare pe CML?
3. totul suna foarte dubios vis a vis de tratamentul victimei, familia nu s-a agitat sa o duca la alt doctor pt tratamentul complicatiei aparute, iar cel actual le-a spus ca nu o poate opera acum si cam atat...in principiu asteapta o minune #-o .... aceasta indolenta a familiei si a doctorului tot din vina mea este?
Buna ziua. Multumesc pt raspuns. Da, sunt sigura, victima traversa pe trecerea de pietoni pe marginea umbrita iar eu veneam cu soarele in fata si aveam si masina parcata langa trecere. Pur si simplu nu am vazut-o si am lovit-o cu bara fata stanga la picior. Am dat si declaratie la politie in care mi-am recunoscut vina.
In luna iulie 2016 am acrosat un pieton care are acum piciorul in gips si a avut 4 zile de internare. Familia respectiva refuza depunerea dosarului de dauna la asigurator pt a incheia amiabil si imi solicita o suma de bani de care nu dispun.
Din ce am inteles probabil va avea maxim 60 de zile de ingrijiri medicale.
1. Daca depun plangere penala impotriva mea voi avea cazier si permisul anulat chiar daca are mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale?
2. In cazul in care reusesc sa fac rost de suma ceruta si ne impacam cine va plati factura de la spital?
Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu o intrebare pt ca telefonul Min Just suna degeaba iar de mail se pare ca nu au auzit. Dorest sa infiintez o asociatie cu denumirea in limba engleza. Am trimis formularul postat pe site si am primit refuz pe motiv ca trebuie sa furnizez traducerea denumirii in limba romana, insa nu precizeaza nicaieri cum trebuie sa fac acest lucru. Ex: trebuie sa atasez o declaratie pe propria raspundere cu traducerea, trebuie sa ma duc la traducator autorizat sau pur si simplu in formular sa mentionez ca traducerea in limba romana este "X". A mai trecut cineva prin experienta aceasta?