avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate inginerie

Activitate inginerie

Ce presupune asta?

Elena Badea a scris:

Puteti incerca medierea...Am multe situatii asemenatoare rezolvate cu succes !

Si cam care ar fi procedurile? Ce trebuie sa fac mai exact? Unde trebuie sa ma duc sa ma adresez la cine?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca l-ati imprumutat si nu va restituie suma de bani imprumutata, trebuie sa va adresati instantei civile, fiind vorba de un litigiu civil, nu de o infractiune.

Nu am nimic scris de la el. De cateva zile încoace l-am înregistrat pe telefon in timp ce vorbeam cu el. Ma gândeam sa ii fac plângere pentru înșelăciune . Cum sa il determine sa imi dea in scris? Și dacă refuză să facă asta ce sa mai stiu face?
Buna, va rog sa ma ajutati cumva, anul trecut am oferit 400 de lei imprumut unui coleg de munca din care mi-a restituit 200 de lei dupa o saptamana doua iar in scurt timp pe mine m-au dat afara de la firma respectiva. Acest om a zis ca mi da si ceilalti 200 de lei dar pe langa m-a prostit sa ii mai dau inca 800 de lei cu gandul ca ma ajuta sa imi gasesc de lucru la o firma. Ei bine de atunci ma tot amana si nici banii nu mi-a mai dat inapoi. Ce e de facut?
Buna ziua, recent m-a contactat o institutie de stat in vederea unei,,angajari" care dupa interviu mi s-a propus sa imi fac pfa..eu nu am mai avut pana acuma asa ceva. Mentionez ca ma intereseaza oferta lor si vreau sa demisionez de la actualul loc de munca. M-am inteles cu directorul principal la o suma neta lunara. Mi-a spus ca pe mine nu ma afecteaza cu nimic daca imi fac pfa ca oricum netu care l-am negociat o sa mi-l primesc si ca nu o sa trebuiasca sa mai platesc nimic si ca de restu se ocupa ei ca mai au angajati pfa-uri . Gen contriubutii la stat cas pensii etc impozit pe venit. Pot sa am incredere in aceste promisiuni? Mi s-a spus ca la semnarea contractului o sa stipuleze ca imi genereaza ei un venit brut lunar din care se platesc darile catre stat prin ceva contabil al lor si ca eu nu trebuie sa ma mai deplasez sa duc bani nicaieri pt contributii. Munca mea ar fi de inginer electric energetic sau automatizari pe mentenanta la ei si la clientii lor care mai au centrale termice. programul va fi pe ture de 12/24 si 12/48. Care ar fi riscurile asumate pentru semnarea unu astfel de contract si la ce activitate se incadreaza? Dependenta sau independenta? Daca sa zicem gresesc ceva la lucru si de defecteaza ceva aparatura sau se strica, suport eu costul bunului? Multumesc!
Multumesc frumos.
si daca nu am nimic? cand o sa ma angajez o sa mi se traga din primul salar sau cum?
Buna seara, as vrea sa stiu in cat timp trebuie sa restitui prima de angajare de 500 lei de la somaj? Este obligatoriu? Ce se intampla daca nu o restitui?
Răspuns la discuția neprezentare la locul de munca
Bine. Multumesc frumos!
Răspuns la discuția neprezentare la locul de munca
Atunci ar fi mai bine sa ma duc sa semnez demisia si sa ma aleg cu ceva banuti sau sa-l las sa ma dea afara? Ca ma tot suna si nu stiu cum sa-i raspund :))