avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate Dumi54

Activitate Dumi54

1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule latka, acea talharie ar fi ramas cu autor necunoscut daca vreun vecin cu cap de berbec s-ar fi opus instalarii sistemului de supraveghere pe scara blocului.
Am urmarit link ul si am vazut pozitia celor de la GDPR. Va intreb totusi pe dvs. cum vi se pare aceasta lege? E dreapta sau stramba? Apara interesele oamenilor onesti care vor sa se apere de raufacatori? sau interesele raufacatorilor care vor sa se apere de lege? E o lege utila societatii sau antisociala?
Va rog urmariti si acest link:
[ link extern ]


Am vandut o masina in urma cu cativa ani. Probabil de atunci a fost vanduta de mai multe ori dar circula si acum cu numerele si actele mele. Vreau sa il chem in judecata pe cumparatorul meu pentru a fi obligat sa radieze masina de pe numele meu si sa o inmatriculeze pe numele lui.
Am vazut un model de cerere care avea urmatoarea formulare:

....“chem in judecata cumparatorul in calitate de parat, pentru ca, prin hotararea ce o veti pronunta, sa il obligati:

Sa radieze autovehiculul ........ din evidențele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule de pe numele meu și sa il înmatriculeze pe numele său, iar în caz de refuz sau imposibilitate, hotărârea de mai sus sa țina loc de act apt pentru îndeplinirea acestor formalități;”

Este realizabila aceasta formulare?
Stie cineva daca hotararea instantei de a obliga cumparatorul sa radieze masina de pe numele meu tine loc de act apt pentru indeplinirea acestei formalitati? Altfel spus: daca merg cu sentinta la Politia rutiera pot sa radiez masina? Exista vreo exceptie care in baza sentintei sa imi permita sa radiez masina vanduta fara a preda certificatul de inmatriculare?
4 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incerc sa pledez pentru utilitatea unor astfel de investitii.
Spuneti ca sunteti impotriva sistemului de supraveghere, deoarece nu vedeti scopul real; locatarii sunt linistiti si nu este grad ridicat de infractionalitate.
Eu ma gandesc ca daca cineva vrea sa-si vada vecinii unde arunca gunoiul, inseamna ca a gasit gunoi acolo unde nu trebuia sa fie. De asemeni daca presedintele vrea sa vada persoanele care intra in bloc, inseamna ca are suspiciuni asupra unor locatari care nu sunt declarati si se sustrag de la plata intretinerii. Referitor la hoti, nu trebuie sa se fi intamplat vreodata, trebuie sa previi astfel de evenimente inainte sa se intample. Consider ca aceste motive ale presedintelui de asociatie sunt intemeiate si nu fac altceva decat sa protejeze si sa civilizeze locatarii, prin asta creind un trai mai bun pentru toti.
Sunt aproape sigur ca daca s-ar ajunge in instanta, presedintele asociatiei ar avea castig de cauza. Motivele presedintelui nu m-au dus nici o clipa cu gandul la spionarea vecinilor, ci mai degraba la imbunatatirea traiului in comun.
Imi pun urmatoarele intrebari:
1. Ce va face sa credeti ca motivele presedintelui nu sunt adevaratul scop? Mie mi se par plauzibile. Cum ar putea un om sa spioneze vecinii privindu-i doar cand sunt in raza de actiune a camerei? Daca trec pur si simplu, nu prezinta niciun interes. Daca fac fapte antisociale, atunci camerele si-au atins scopul. In acest caz faptuitorul va fi tras la raspundere desi va striga sus si tare ca a fost spionat
2. Daca locatarii sunt linistiti si civilizati de ce trebuie sa fie urmariti unde arunca gunoiul? (asta nu inseamna actiune de spionaj ci actiune de prevenire a faptelor antisociale)
3. O fi rau ca acest sistem depisteaza persoanele care se sustrag de la plata intretinerii? O fi rau ca persoanele tentate sa fraudeze vor fi descurajate?
4. Cu ce afecteaza acest sistem viata privata? Ce viata privata puteti avea intr-un loc public?
OUG 115/2002 are doar trei articole si se refera la relatiile Romaniei cu Fondul monetar international. Este exclus sa fie invocata acesta lege in p.v.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti merge in instanta cu supozitii. Majoritatea balcoanelor au fost inchise cu tamplarie de aluminiu sau PVC fara niciun fel de aprobare. In cazul de fata, sunt o multime de amanunte care fac sa se incline balanta intr-o parte sau in cealalta. Consultati un avocat.
Bucata de sticla este geam, sau altceva? Daca e geam, a fost montat in baza unui proiect si a unei autorizatii de construire, de firma specializata, care a oferit garantia lucrarii, sau a fost o improvizatie facuta de persoane necalificate?