Bună ziua! Întrebarea pe care vreau să o adresez este: cui i se oprește fondul de rulment si fondul de reparații, proprietarului ori chiriașului?
Stați un pic.....! Casa nu a fost a tatălui său , am scris că a fost constuiă cu 2 ani inainte de a ne căsatori , de el si da el este proprietar , iar copii mei sunt cu el făcuți. Am conviețuit cu el 25 de ani si mi.am adus aportul meu financiar 25 de ani ..bunurile nu devin comune?
Copiii noștri (din această căsătorie) ar trebui să ne moștenească pe amândoi , si pe mine si pe el) ce.mi revenea mie ca parte după divorț voiam să primească copii mei , cat traiesc eu .Apoi după ce el nu va mai fi , partea lui să se împartă la 3 copii căt are, de fapt.
Vă multumesc pentru răspuns ! Într.un fel voiam să fac acel act ca să nu.i privez pe cei doi copii de dreptul lor de a mă moșteni , in măsura in care eu nu aș cere partaj și la divorț să nu cer nimic.
Bună ziua!
Am nevoie de un sfat, vă rog frumos!
De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copii majori. El are un băiat din altă căsatorie, tot major , care a crescut alaturi de mama lui .Nu am divorțat legal , si nu am vrut nimic din ce a fost in gospodarie, dar as vrea sa fac un act prin care tot ceea ce mi s.ar cuveni mie( după divort) sa trec pe numele copiilor mei. Cum pot face sa renunț la drepturile mele( casă, pământ) in favoarea copiilor mei făra prea multe procese partaje . Eu as putea divorta fara sa cer partea mea ,dar copiii mei vor fi nevoiti să impartă in mod egal cu fratele vitreg casa in care s.au nascut si am muncit .
Casa este construita dupa ce sotul s.a despartit de prima sotie , cu 2 ani inaintea casatoriei noastre si este pe numele sotului apoi am fost trecuta si eu pe rolul primariei.
Vreau ca fiul lui sa mosteneasca cota parte din jumătatea soțului meu , nu din intreaga mostenire care este.
Mulțumesc pentru un eventual raspuns.
Bună ziua!
Am nevoie de un sfat, vă rog frumos!
De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copiii majori. El are un băiat din altă căsatorie, tot major. Nu am divorțat legal , si nu am vrut nimic din ce a fost in gospodarie, dar as vrea sa fac un act prin care tot ceea ce mi s.ar cuveni mie( după divort) sa trec pe numele copiilor mei. Cum pot face sa renunț la drepturile mele( casă, pământ) in favoarea copiilor mei făra prea multe procese partaje . Eu as putea divorta fara sa cer partea mea dar apoi copiii mei vor imparți in mod egal cu fratele vitreg casa in care s.au nascut si am muncit .
Casa este construita cu 2 ani inaintea casatoriei noastre si este pe numele sotului apoi am fost trecuta si eu pe rolul primariei.
Vreau ca fiul lui sa mosteneasca cota parte din jumătatea soțului meu , nu din intreaga mostenire care este.
Mulțumesc pentru un eventual raspuns.
Bună ziua! Am vândut cu acte , prin notariat , Mama mea traia atunci..Apoi nu am mai făcut succesiunea.
Vom.apela la un avocat.
Vă multumesc mult!
Bună ziua!
Vă rog din suflet să. mi dati și mie un sfat , o îndrumare , către o cale de rezolvare legală legat de următoarea problemă.
După moartea tatălui meu am rămas împreună vu cei 4 frați moștenitori ai casei părintesti .Pământul a fost parcelat si o parcelă s.a vândut .S.au făcut măsurătorile de către noi de 499 m., s.au bătut țărușii insă când s.a mutat noul proprietar a zis că pamântul nu a fost bine masurat a venit el cu alt măsurător a mutat țărușii astfel incât a prins pe bucata lui reteaua noastră de canalizare apă.De acolo se alimenta si el si o perioadă a platit ceea ce consuma , punând banii in gard ( atât cât credea el de cuviință) dar in urma unui schimb de replici ,noul propfietar caruia noi i.am vândut pământul fără canalizare a inchis robinetul care alimentează gospodăria noastra , fără vreo explicație. Am.mers la Apavital care ne sugerează sa ne facem.altă canalizare cu altă racordare cu tot
Menționez că prima instalație e pe numele mamei noastre care este decedată de 4 ani
Ce ne sfătuiți? Stăm fără apă de câteva zile iar ei consumă si noi plătim.Cum il putem constrânge pe abuzatorul acesta?
Nu mai suport atâta nesimțire si mai are si vreo 10 câini care stau numai pe gard si latra intr.una.
Nu.i poți spune nimic ca ameninta cu politie si avocati .E bazat omul..
Bună ziua! Soțul meu lucrează la primăria din comună pe postul de paznic fochist.Au primit telefoane si cartele telefonice cu abonament fiecare salariat.Luna trecută a fost informat de contabila sefă că are de plată, către.primărie suma de 3782 de lei deoarece a depăsit minutele prevăzute in abonament.Luna aceasta i.a pus poprire pe salariu 344 de lei .Vreau sa vă intreb ,ce pot să fac ? Salariul lui este de 1900 de lei.De la primărie i.a dat doar desfăsurătorul convorbirilor telefonice pe o lună( ultima) unde intr.adevăr avea 500 de lei de plată.Nu i.au.zis in câte luni a însumat această sumă ,de 3782 de lei și nici nu a fost inștiințat de la prima lună când a depăsit minutele.,ca să nu se ajungă aici. I.a dat o instiintare scrisă de luare la cunostința pe care el a semnat.o .Nu mai pot de ciudă!
Nu,nu s.a specificat nimic in contract.Si asta e vom inchide apa acolo si ne vom racorda prin alta parte a curții la apa.Să.și traga pe numele lui apa si sa se innece cu ea!
izabelalungu a scris:
Bună seara! Cine mă poate sfătui in leg. cu o problemă .Am 3 frați care locuiau cu mama in aceeași curte după moartea tatalui meu ,care ne.a lasat la toti cate o parcelă de pământ,fără acte făcute.Una dintre surori a vândut parcela sa cu acordul nostru ,al tuturor,dar cel care a cumpărat a făcut gard si a prins la el canalizarea cu contoarul de apa si cu cămin cu tot.Acum el nu ne permite nici citirea contoarului nici sa verificăm instalatia dar nici nu vrea sa plateasca apa consumata de el.Apa.vital ne amenintă cu sistarea apei .Nu stim cum putem ptoceda pe cale amiabilă nu se poate,iar ca sa ne refacem alta instalatie costa bani.Apa era trasa pe numele mamei mele care in cele din urmă a decedat .Se poate transfera contractul pe numele unuia dintre fratii mei si se poate face cv in avantajul nostru ori nu?