Se da urmatoarea parcela:
[ link extern ]
In anul 1971 mai multi oameni dintr-un oras, au ocupat niste suprafete de teren, aflate la vremea respectiva, la periferia orasului (perimetrul galben), neconstruite, cu statut de "teren agricol" necultivat (parloaga), neincluse in fostul CAP. Dupa Revolutie, oamenilor li s-a instituit, conform Legii 18/1991 drept de proprietate pe suprafetele respective si au fost intabulate, oamenii au platit impozit si si-au vazut linistiti, in continuare, de posesie.
In anul 2009 se trezeste primaria sa revendice cu titlu de "domeniu public" un drum public "fantoma" prin mijlocul parcelei (linia albastra) in care oamenii si-au facut gradini, cu solicitarea catre proprietari sa elibereze zona existentei acelui drum, pentru a fi deschis circulatiei publice.
Solicitarea Primariei s-a facut pe baza unui plan cadastral, modificat, din creion, in 1979 (ulterior asezarii oamenilor pe acele terenuri) si pe care "chipurile" ar fi fost identificat si ar figura acel drum, desi faptic (cum se vede si din schita) acel drum nu a existat niciodata pe amplasamentul respectiv, nu a circulat nimeni pe acolo si accesul in curti nu s-a facut niciodata prin acea zona, existand posibilitatea sa fi fost un simplu drum pe care trecea tractorul intre sole (si nici atat).
De asemenea, pana in 2009 Primaria nu a manifestat niciun interes pentru acest "drum public" in sensul delimitarii sau redeschiderii lui, oamenii vazandu-si linistiti de posesie si platind impozite in calitate de proprietari.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum ar putea Primaria dovedi cu acte existenta unui drum cu caracter de "domeniu public" prin mijlocul solei respective (prin curtile oamenilor) in conditiile in care, faptic, acesta nu a existat niciodata?
Pentru ca, in conditiile in care nu poate fi dovedita existenta unor suprafete in domeniul public, oamenii pot revendica in apararea intereselor lor, inclusiv dreptul de uzucapiune, din 1979, pana azi trecand mai mult de 30 de ani.
Multumesc