avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Activitate anette03

Activitate anette03

Bună ziua,
am lucrat și contribuit la fondul de pensii din România 28 de ani, după care m-am căsătorit în 1995 cu un cetățean italian, sunt cetățean italian din 2001, iar în urma decesului soțului meu în 2011 am primit pensie de urmaș de la statul italian. În aceste condiții trebuie să declar pensia din România pentru care am contribuit? Menționez că am domiciliul în Italia.
Răspuns la discuția Mostenire tacita
Vă mulțumesc pentru promptitudine.
Bună ziua,

daca nu am deschis succesiune dupa decesul părintilor mei, eu fiind unicul copil, locuind cu ei in casă, ce drepturi am asupra casei și copilul meu mă poate înlătura de la moștenire sau poate să deschidă succesiune fără acordul meu cât timp sunt in viață? Copilul meu, in urma divorțului de acum 25 de ani, traiește în strainătate.
Răspuns la discuția Amplasare antena GSM
Conform ”principiului precauției” înscris în Tratatul Uniunii Europene (Art. 130R al Tratatului de la Maastricht/7 feb.1992) și care este prevăzut și în Recomandarea Comisiei Europene 519/1999 atunci când există elemente ştiinţifice suficiente, chiar în absenţa unor certitudini sau probe absolute, dar ţinând cont de cunoştinţele ştiinţifice şi tehnice ale momentului, autorităţile trebuie sa protejeze, înainte de toate, cetăţenii, contra riscului si prejudiciilor cauzate de expunerea la câmpurile electromagnetice.
Buna ziua,
am constatat că de câteva zile se lucrează la amplasarea unei antene releu pe o clădire aflată la mai puțin de 50 m de locuințele noastre și de o sursă de apă plată.
Antenele de telecomunicatii pe suport electromagnetic emit radiatii periculoase care pot duce la o creştere dramatică a bolilor grave şi cronice, produc tulburări de concentrare la învăţare şi de comportament la copii şi adolescenţi, pot produce boli degenerative ale creierului şi cancer, precum şi o slăbire a sistemului imunitar.
Vă întreb ce demersuri putem face pentru îndepărtarea acestei antene din zona în care locuim, în condițiile în care nu ne-a fost cerut acordul de vecinătate. Considerăm că expunerea în mod involuntar la acest tip de radiații încalcă dreptul elementar la viață într-un mediu sănătos
Vă mulțumesc.
Multumesc pentru promptitudine.=D>
La pensionarea unui angajat la limita de varsta, angajatorul este obligat sa plateasca in afara salariului pentru ultima luna lucrata inca 2 salarii? Sau de ce alte drepturi ar putea beneficia din partea angajatorului?
Multumesc.
Răspuns la discuția Dosar pensie
Va multumesc pentru promptitudine!=D>
Discuție Dosar pensie
Buna seara,
sunt asistenta medicala in cadrul DSP si imi desfasor activitatea intr-o unitate de invatamant prescolar de stat si va rog sa-mi spuneti daca de la depunerea dosarului de pensionare si pana la primirea deciziei de pensionare si implicit primirea primei plati a pensiei imi pot continua activitatea in unitatea scolara?
Va multumesc.
Studentă 24 ani, bursieră în anul IV la Cadastru , pensie de urmaș, doresc să urmez un master în ce condiții pot aplica pentru un job fără a pierde pensia?
Vă mulțumesc.