avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate Maria-Daniela1982

Activitate Maria-Daniela1982

Bună seara,

Vă rog frumos să mă sfătuiți cum trebuie să procedez în următoarea situație : mama mea a decedat anul trecut în 27 aprilie 2020 într-un spital. Era foarte bolnavă și nu mai putea nici să vorbească. 5 zile a stat în spital și nici nu am putut să o vizităm nici eu, nici surorile mele, nici tatăl meu. De când a fost luată cu ambulanta și dusă la spital, noi nu am mai știut de ea nimic decât ce ne-au mai spus unii medici la telefon. Problema este că, după ce a murit și am luat-o de acolo, am cerut să ni se comunice ce s-a întâmplat exact cu ea în acele 5 zile, ce tratamente i-au administrat, dacă i-au făcut insulina (,era diabetica), de ce nu a fost ținută la terapie intensivă având în vedere cât de bolnavă era (a avut cancer cerebral),, dar au refuzat să ne dea vreo informație. Pe certificatul constatator al decesului au scris stop cardiorespirator iresuscitabil și au enumerat afecțiunile de care suferea, dar au refuzat să ne ofere o anamneza concretă. Au zis ca trebuie sa facem cerere la oficiul juridic.
Întrebarea mea este: există vreo lege care le permite medicilor sa refuze să ofere informatii apartinatorilor într-o astfel de situație? Este prea târziu acum dacă vrem sa solicităm din nou anamneza, având în vedere că au trecut aproape 8 luni de când mama mea a murit?
Când spuneți ca e regula, va referiți la faptul ca e regula ca, copilul sa rămână sa locuiască cu mama?

gi-jane2 a scris:

care sunt situațiile în care mama nu primește custodia deplina a copilului?

e cam regula. Ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, chiar daca copilul va locui la mama.

Eu tocmai m-am reîntors la muncă din concediul de creștere copil. Amândoi muncim, avem rate la banca, stam în chirie și pur și simplu nu ne înțelegem absolut deloc. Tot timpul este o situație tensionata în casă. El are un salariu mai mare decât mine, iar rata mea la bancă făcută înainte sa ne căsătorim e mai mare decât a lui. Eu am posibilitatea sa ma mut la tatăl meu și sa nu mai plătesc chirie. El nu are posibilitatea aceasta. Ca și situație mai speciala, eu am suferit după naștere cam 1 an de depresie și am mers la psiholog, iar anul acesta a decedat mama mea și la fel a fost o perioadă foarte grea pt mine, însă mi-am îndeplinit toate atribuțiile de mama. Am primit ajutor cu copilul și de la mama mea pana cu 3 luni înainte sa moară. Soțul ma amenință că îmi ia copilul dacă divorțez. Nu știu dacă are șanse având în vedere cele scrise mai sus.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu va putem insira toate situatiile la care ne gandim. Descrieti-ne situatia si puneti intrebarea, nu ne puneti pe noi sa ne imaginam tot posibilul. Sunt multe situatii si sunt bazate pe situatia de fapt.

Bună ziua!
Dacă doresc sa vând produse de cofetărie și patiserie făcute de mine acasă, trebuie sa devin persoana fizica autorizata? Sau cum trebuie să procedez ca să fie totul legal?
Mulțumesc!
Bună ziua!
În cazul în care eu ca persoana fizica vreau sa angajez o bona legal, sa ii ofer salariu ca și cum as fi angajatorul ei, cum trebuie să procedez?
Mulțumesc!
Bună ziua!
În cazul divorțului, care sunt situațiile în care mama nu primește custodia deplina a copilului? Copilul are 1 an și 10 luni.
Mulțumesc!
Bună ziua,

Mulțumesc frumos pentru răspuns. Aș mai avea o întrebare. În urma succesiunii, persoanele pe care se face aceasta, devin proprietare fiecare pe câte o parte din apartament?

Bună seara! Vă rog, dacă puteți, să mă ajutați cu niște lămuriri în următoarea situație: mama mea a decedat cu 5 luni în urmă. Tatăl meu trăiește, iar amândoi au în proprietate un apartament. Mai am 2 surori. Întrebarea mea este: e obligatoriu să se facă vreo succesiune de pe partea de apartament a mamei pe tatăl meu, pe mine și pe surorile mele sau succesiunea se face automat pe tatăl meu?
Vă mulțumesc!
Buna seara,

Ma ajutati, va rog, cu un raspuns?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu modul de calcul actualizat pentru perioada de 126 de zile de concediu de maternitate.

Multumesc!