avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Vă rog, dacă puteți, să mă ajutați ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Vă rog, dacă puteți, să mă ajutați cu niște ...

Bună seara! Vă rog, dacă puteți, să mă ajutați cu niște lămuriri în următoarea situație: mama mea a decedat cu 5 luni în urmă. Tatăl meu trăiește, iar amândoi au în proprietate un apartament. Mai am 2 surori. Întrebarea mea este: e obligatoriu să se facă vreo succesiune de pe partea de apartament a mamei pe tatăl meu, pe mine și pe surorile mele sau succesiunea se face automat pe tatăl meu?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:35, 27 Septembrie 2020
Nu este obligatoriu nimic.
Tatăl, dvs sau oricare dintre moștenitori, daca nu are pretentii la succesiunea mamei, poate renunța, după cum la fel de bine puteti rămâne toti 4 moștenitori, în funcție de ce doriti de fapt.
În mod normal jumătatea mamei se împart e intre tata (1/4) si dvs, cei 3 copii (3/4).
Dar toate aceste cote se pot schimba in functie de opțiunea dvs.
Bună ziua,

Mulțumesc frumos pentru răspuns. Aș mai avea o întrebare. În urma succesiunii, persoanele pe care se face aceasta, devin proprietare fiecare pe câte o parte din apartament?

Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
da, in urma dezbaterii succesiunii, fiecare va fi proprietar pe cate o cota. Tatal dvs va avea cel mai mult tata va avea 5/8 din ap, iar fiecare copil, cate 1/8. Nu e mult, dar e ceva decat nimic.
Fie ca dezbateti acum succcesiunea dupa mama sau mai asteptati, in niciun caz, voi copiii, sa nu renuntati la succesiunea dupa mama.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Mostenire IlincaDaria IlincaDaria Buna ziua.As avea cateva intrebari:suntem 4 frati Tata a decedat in 1998 iar pana acum nu sa facut succesiuna,noi cele trei fete am facut aceea declaratie de ... (vezi toată discuția)
Despagubire frate Adyvaly2000 Adyvaly2000 Buna ziua..am si eu o intrebare. Daca mama este decedata,tatal traieste,iar eu vreau sa l despagubesc pe fratele meu,ca sa mi ramana mie apartamentul ... (vezi toată discuția)