avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate Florin2015

Activitate Florin2015

Răspuns la discuția Neplata pensiei alimentare
Inteleg ca doamna mai mult de frica instantei si a presiunilor ce s-au facut asupra parintilor ramasi in tara a platit pensia alimentara. Doamne fereste de asa mama....
Discuție Divort cu copii
Situatia este urmatoarea: mama paraseste domiciliul conjugal impreuna cu copilul minor in virsta de 4 ani. Tatal este coproprietar impreuna cu mama sa ( cu bunica copilului minor) pe un imobil la curte. Coproprietatea tatalui a fost dobindita de acesta pina la incheierea casatoriei.Mama nu are nimic in proprietate. Nici unul din cei 2 parinti nu realizeaza venituri ci primesc doar un ajutor social de la primarie.
Mama a hotarit sa bage divort si a plecat de acasa impreuna cu copilul de 4 ani in urma unor discutii. Tatal a aflat de curind ca nu este copilul sau.
Tatal poate cere efectuarea unui test ADN pentru a se stabili daca este sau nu tatal copilului de 4 ani? Pina cind il poate cere? In situatia in care se va dovedi ca e tatal copilului tatal poate obtine stabilirea domiciliului minorului la el?Poate face dovada ca are imobil si primeste acel ajutor de la primarie. In situatia in care mama obtine copilul ce pensie va fi obligat tatal sa plateasca avind in vedere ca nu realizeaza venituri...la tara se munceste cu ziua....nu cu carte de munca. El chiar daca nu are venituri sigure si stabile va fi obligat la plata unei pensii alimentare? Si daca nu are de unde ce i se poate intimpla?
Va multumesc pentru sprijin si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Intr-un proces de partaj judiciar ,judecatoria a pronuntat o incheiere , stabilit numele mostenitorilor si bunurile care vor fi impartite si a dispus o expertiza , una în specialitatea agricolă şi una în specialitatea construcţii) pentru identificarea imobilelor, evaluarea acestora şi formarea loturilor. Rapoartele de expertiză vor indica dacă bunurile pot fi comod partajabile în natură şi în ce mod anume precum şi propuneri privind atribuirea loturilor către copartajanţi. Cu drept de cale de atac o dată cu fondul.
Am urmatoarea intrebare : eu am doua prenume,pe care le-am scris in intimpinare,am atasat si copie act identitate.
Instanta in aceasta incheiere nu a scris decit un singur prenume.E vreo problema? Ce pot face? Totusi eu cu decizia instantei voi intabula terenul si nu corespund datele din buletin cu decizia. Nu trebuia sa mentioneze exact cum ma cheama ? Astept va rog urgent raspunsul vostru. O zi buna tuturor!
Ma aflu in urmatoarea situatie: nu am fost si nu sint casatorit legal si nu am copii. Dar de peste 30 ani locuiesc in concubinaj cu o doamna,iar impreuna cu aceasta am crescut-o fiica ei inca de la virsta de 2 ani.Fiica cu care am o relatie extraordinara.Pentru mine ea e copilul meu ,iar pt ea eu sint tatal ei.Tatal ei biologic a decedat cind fetita avea 1 an.
Doresc ca putinele bunuri pe care le am sa i le las prin testament fiicei pe care am crescut-o. Mentionez ca parintii mei au decedat dar am frati in viata.
Dar ceea ce doresc cel mai mult e urmatorul lucru: vreau ca fiica pe care am crescut-o sa se ocupe de inmormintarea mea ,sa decida tot ce va fi nevoie in legatura cu aceasta ,fara interventia unui frate. Pot face acest lucru? Ma puteti ajuta cu un model de testament care sa cuprinda si aceasta clauza?
Răspuns la discuția Termen de apel
Apelez din nou la cei cunoscatori pentru o mina de ajutor.
Doresc sa fac lamurirea dispozitivului unei sentinte civile pronuntata pe fond de Tribunalul Bucuresti ,conform art 443 NCPC.

Dar art Art. 446: Cai de atac se mentioneaza :

Incheierile pronuntate in temeiul art. 442 si 443, precum si hotararea pronuntata potrivit art. 444 sunt supuse acelorasi cai de atac ca si hotararile in legatura cu care s-a solicitat, dupa caz, indreptarea, lamurirea sau inlaturarea dispozitiilor contradictorii ori completarea.

Ce sa inteleg de aici? Ca instanta de fond,respectiv Tribunalul Bucuresti, dupa ce lamureste dispozitivul si pronunta o decizie in acest sens ,pirita poate face apoi apel la aceasta decizie ?
Si de cine se va judeca apelul? De Curtea de Apel Bucuresti ca instanta de apel?
Pai ce stie instanta superioara ce a vrut sa spuna prima instanta?

In limita timpului astept cit mai urgent un raspuns si va multumesc anticipat.


Este posibil ca la lamurirea dispozitivului sa imi anuleze de tot sentinta civila emisa pe fond?
Mentionez ca ea a devenit definitiva si executorie prin NEAPELARE.
Este posibil ca in aceasta cerere conform 443 ncpc sa se rejudece cauza...?Adica sa ma judec la fond si la apel la lamurirea dispozitivului sa caseze sentinta si s-o trimita la rejudecare? Uf...va rog sa ma lamuriti si pe mine..multumesc


Va multumesc doamna.Imi cer scuze. Nu ma pricep la virsta mea de 63 ani sa umblu f bine pe internet. sint doar de 1 luna pe acest forum,nu cunosc bine toate detaliile. Va asigur ca o sa tin cont de observatia facuta .O seara buna!
Va multumesc din suflet doamna pt sprijinul dvs.
Situatia mea e urmatoarea: am cistigat un proces cu casa de pensii pentru recalcularea unor sume,pt ani diferiti.Au fost 3 capete de cerere.
Casa de pensii prin decizia emisa ,mi-a recalculat doar pt cele 2 capete de actiune ,spunind ca pt al treilea ,nu intelege ce a vrut sa spuna instanta,ca nu e clar.Nu au facut apel la sentinta si nici lamurirea dispozitivului,astfel inceit eu am legalizat sentinta de la tribunalul Bucuresti.
Ce fac acum? La finalul deciziei de revizuire conform sintintei scrie ca o pot contesta la comisia de contestatii. E un cerc din care nu mai ies.
Va rog sa aveti bunavointa sa imi spuneti parerea dvs.
Contest decizia emisa dupa sentinta civila la comisie,fac plingere penala pt nerespectare hot judecatoreasca....ma adresez din nou instantei pt anularea acelei sentinte cum mi-ati mentionat mai sus.....?
Astetp orice indrumare pe aceasta tema.
Multumesc.
Ma aflu in aceeasi situatie: am contestat decizia de pensie la comisia de contestatie de 5 luni si nu am primit inca un raspuns.Urmarind indrumarea dvs ma gindesc serios sa actionez in instanta .Am inteles ca trebuie sa chem in judecata atit casa teritoriala de pensii cit si comisa de contestie,la tribunal,sa fac dovada ca am contestat in termen decizia,ca aceasta faimoasa comisie nu mi-a raspuns in termen dar am o nelamurire: chem in judecata pe asigurari sociale in civil sau in contencios?Cu toate ca vinaapartine sistemului prost conceput.Sint convinsa ca si cei de la comisa de contestatii muncesc,dar daca sint doar citeva persoane pt intreaga tara,le este practic imposibil sa se incadreze in termen.Deci sa revin: chem comisa de contestatii si casa teritoriala,la tribunal in civil? Corect? Si formulez 2 capete de cerere/Pt comise ca nu au emis nici o hotarire in termenul legal si iar pt casa teritoriala ce ? Ca ei saracii asteptau rezultatul comisiei de contestatii.Ufff...
Răspuns la discuția Termen de apel
Cum pot afla data la care pirita A PRIMITI comunicarea sentintei? La arhiva? Sau scrie in dosar? Sint atasate recipisele cu comunicarile si vad data primirii prin posta a comunicarii sentintei? Pentru ca numai asa pot calcula cele 30 zile.Daca piritei ia trimis mai tirziu comunicarea?
Răspuns la discuția Termen de apel
Va multumesc stimata doamna.O zi buna!