avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate Ursul000

Activitate Ursul000

Buna ziua ! Am o mătuşă mai îndepărtată care doreşte să îmi lese apartamentul numai că nu îmi poate face act de vânzare cumpărare deoarece, cică mai are cineva dreptul ceea ce mie nu mi se pare normal şi vă povestesc pe scurt : x şi y s-au căsătorit şi nu au facut copii... la un momentdat cei doi hotărasc sa cumpere un apartament în rate. Dupa achiziționarea apartamentului în rate x se înbolnăveşte şi moare în scurt timp ! Acesta nu avea nici un venit in perioada respectiva dar este trecut si el in actul casei ! Am înțeles ca sora lu x are dreptul din apartament ! Cum ? Si de ce ? Avand în vedere ca pe y nu a ajutat-o deloc nici nu a vizitat-o.... Cum pot face ca y sa ramana singurul propietar sau ce acte trebuie sa imi faca pentru a nu putea fi contestate ?
Răspuns la discuția Loc de parcare
Nu! Si am intrebat daca am voie sa imi achizitionez sigur sistemul de blocare metalic si mi-au zis ca nu am voie... azi mi-am montat pancarda oficiala impreuna cu stalpul special si am primit "avertizari " de la diferite persoane din diferite scari de bloc ca acela va disparea folosind o panza de bomfaier ...
Discuție Loc de parcare
Buna ziua ! Mi-am luat recent un loc de parcare langa bloc cu grad de handicap. Am doua intrebari :
1. Placuta/ foaia trebuie sa aiba o anumita forma, emisa de o anumita institutie sau pot face si eu o foaie si sa precizez datele : nr. de contract, data, semnul de handicap, si numarul auto ? Daca pot si o foaie care este legea ?
2. Ce pot face daca placutele si foile dispar tot timpul ? (am 2 placute care au disparut si 3 foi pana in prezent) ?? in felul acesta eu nu pot intra in dreptul de a parca in locul indicat ....
Răspuns la discuția Loc de parcare
As face dar momentan este zapada si temperaturile sunt scazute !
Discuție Loc de parcare
Buna ziua ! Mi-am luat recent un loc de parcare langa bloc cu grad de handicap. Am doua intrebari :
1. Placuta/ foaia trebuie sa aiba o anumita forma, emisa de o anumita institutie sau pot face si eu o foaie si sa precizez datele : nr. de contract, data, semnul de handicap, si numarul auto ? Daca pot si o foaie care este legea ?
2. Ce pot face daca placutele si foile dispar tot timpul ? (am 2 placute care au disparut si 3 foi pana in prezent) ?? in felul acesta eu nu pot intra in dreptul de a parca in locul indicat ....
Răspuns la discuția Penalizari intretinere
Va multumesc pentru toate raspunsurile ! Mai am cateva intrebari: am depus o cerere sa imi elibereze in format tipizat toate cele necesare calcularii penalizarilor. Am depus cererea in care am precizat si legile pe data de 12.03 ... m-am dus azi sa il intreb de ce nu am primit nimic si mia spus: ca sa ii aduc titlul de proprietare + copia de buletin al propietarului si apoi imi va elibera cele cerute de mine .... si daca nu ii dau o sa faca el rost si ma va pune sa platesc 200 lei! Am obligatia sa ii dau aceste documente cerute verbal? Mentionez ca pe cerere nu am primit nr de inregistraresi nici stampile ...cand i-am cerut nr de inregistrare mi-a spus ca nu are la el registrul ca sa imi de nr de inregistrare si sa vin data viitoare...si tot asa...ce am de facut in cazul de fata?????????
Si cum pot sa imi dau seama daca in restante am si penalizari?:stunned:
Cota de penalizare este de 0,1% pe zi! Dar problema este ca nu stiu ce documente trebuie sa cer pentru a pute sa incep sa calculez ! Pana acuma cand am avut nevoie de desfasurator i-am facut cerere verbala... Dar acuma ma rog de 1 luna de zile sa imi dea un ,,registru de penalizari" si in zadar ! Mi-a spus : ,, pentru ce ai nevoie? sa gasesti mici erori si sa infiintezi proces?" Am ramas mut si am inteles ca trebuie sa fac cerere dar nu stiu ce trebuie sa scriu...
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati ! Am o restanta in valoare de 3204lei si penalizari de 1771lei. Penalizarea pentru aceasta suma, a fos de 350lei, suma ce ma pus pe ganduri deoarece pentru suma de 2000 lei restanta am fost penalizat cu 90lei (suma acutuala cu care am fost penalizat este de 4 ori mai mare si cred ca este incorecta) Mentionez ca am mai avut probleme si pe capitolul restante (am platit o suma si nu am fost scazut ...dar am reusit sa demonstrez si am fost scazut) ! Ce documente trebuie sa cer pentru a putea sa calculez singur penalitatile si cum ar trebui sa formulez cererea ? Am dificultati financiare si nu imi pot permite sa platesc pe cineva ...De aceea sunteti singura mea speranta! Va multumesc!=D>