avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate FeliciaFlorica

Activitate FeliciaFlorica

Răspuns la discuția Vouchere de vacanță
Vă mulțumesc. Dacă puteți să-mi scrieți și cadrul legal deoarece contabilitatea mi-a spus să depun doar 90 de lei impozit și CASS pentru vouchere de vacanță în valoare de 400 de lei ( cele 3 luni lucrate).
Bună ziua. Lucrez în învățământ ca și cadru did.aux. , am intrat pe 1 aprilie 2024 în concediu îngrijire copil bolnav până la 7 ani ( până la 1 ian.2026 ) deci am CIM suspendat. Vă rog să-mi comunicați care este suma voucherelor de vacanță de care ar trebui să beneficiez, în condițiile în care depun în contul școlii procentul de 10 % impozitul și CASS -ul ? Beneficiez de toată suma de 1600 de lei pentru anul calendaristic 2024 sau doar pentru cele 3 luni lucrate? Vă mulțumesc !
Nu am dori să fie vrajbă în școala pentru că nu se păstrează anonimatul și ne trezim cu reclamații, dar vom merge cu Dumnezeu înainte. Sărbători cu bucurii. Vă mulțumim!
În cazul nostru președintele este director, prin urmare semnează el, contabilul șef și cel care îl întocmește. Acum mai avem o problemă.. Cum putem proceda dacă ni se spune, restul comisiei ( informatician, prof.si diriginți ), că este obligatoriu să semnăm și noi pentru că așa cere inspectoratul? Dorim să venim cu un contra-argument legislativ pe baza căruia putem dovedi că noi nu avem nicio treabă cu statul de plată ( dacă e greșită suma pe care o calculează lunar contabila, nu e treaba mea să verific ). Practic ne-a chemat în direcțiune să semnăm pentru că așa trebuie.....Să facem o sesizare la minister ca să vină un răspuns oficial pe emailul școlii?
Bună. Pe ștatele de plată ale elevilor bursieri din înv. preuniveritar semnează toată comisia sau doar președintele comisiei de burse și contabilul ? Care este temeoil legal? Vă mulțumesc.
Elevei nu i s-a eliberat nici un document, este în anul III Postliceal.
Notă: Ordinul 3563/2021, art.26 după aliniatul 3 se introduce alin (3 1) În cazurile excepţionale prevăzute la art. 6 alin. (6) se procedează la modificarea corespunzătoare atât a registrului matricol,cât şi a documentelor şcolare a căror întocmire se poate solicita ulterior." Adică Art.6 de mai sus ” (... ) cu excepția situaților în care pe cale administrativă se schimbă numele de familie (...) ” înseamnă că s-au căsătorit la Primărie, s-a eliberat actul administrativ de căsătorie, prin urmare, dacă eleva a solicitat în scris să i se schimbe numele și directorul unității a aprobat se va proceda la modificare conform Ordinului 3563. Este dorința ei ...Se poate respecta ?
Bună ziua. O elevă căsătorită , înscrisă la un liceu de stat, înv. postliceal, a solicitat să i se schimbe în documentele școlare și ulterior în actele de studii, cu numele după căsătorie, conf. noii Cărți de identitate, A apărut un nou ordin actualizat prin care este posibil acest lucru ? Vă mulțumesc.
Bună ziua.
1. Eu activez ca profesor cu 1 normă într-o școală și cu 0.5 plata cu ora în altă școală unde prestez dirigenția dar nu mi se plătește ( fac voluntariat???) . Este corect ? Dacă da, atunci poate ar exista o altă soluție ? Exp: aș putea fi plătită la cealaltă școală, unde NU am dirigenție, dar am 1 normă în bază, aducând o adresă de confirmare că prestez dirigenția ? Vă rog să-mi aduceți la cunoștință și legea, art... Vă mulțumesc.
Bună ziua. In prezent am o normă de informatician în învățământul preuniversitar( liceu) . Colega mea, informatician, cu norma de 0.5, cumul la noi, va naște. De la 1 iunie va întra în pre și post natal 126 de zile, apoi suspendare CIM. Vă rog să mi spuneți dacă o pot suplini, fiind în același liceu, pe perioada determinată și să solicit CA ului 0.5 Cumul? Dacă da, care este cadrul legal și ce am de făcut? Vă mulțumesc.
Vă rog să-mi spuneți dacă se poate face transfer la cererea mea, în aceeași unitate școlară, de pe postul de informatician studii superioare pe postul de pedagog școlar studii medii ? Dacă da, care este legea și art. ?
Mulțumesc