avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate francesca24

Activitate francesca24

Discuție Decizie la bloc
Buna ziua!
Administratorul cladirii in care locuiesc a hotarat sa schimbe usa de la intrare,informand doar in scris despre oferta de pret si delegand pe unul din locatari sa adune semnaturi de la toti vecinii daca sunt de acord cu schimbarea usii,trecand fara o decizie comuna a acestora, rata la contributia lunara.
Cand s-a efectuat plata cheltuielilor lunare,persoana care il inlocuieste pe administrator a facut o remarca de genul ca,oricum usa va fi schimbata iar cei care au refuzat sa achite rata calculata pe apartament vor plati penalitati.
Vreau sa stiu daca este legal este acest lucru in conditiile in care nu toti locatarii si-au exprimat acordul iar cu unii nici nu s-a putut lua legatura,fiind plecati din tara?
Răspuns la discuția Plecare din tara

Multumesc frumos pentru timpul acordat!
Am reusit sa imi fac o idee despre pasii pe care trebuie sa ii urmez.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia e putin mai complexa.
Fiica cea mare a ramas cu tatal sau ca sa il protejeze de niste acuzatii pe care am preferat sa nu le fac publice din multe motive.Tatal nu mi-a asigurat suport nici pe perioada sarcinii,nici pana a implinit copilul 1 an jumate pentru ca nu si l-a dorit deloc. Nu a contribuit la cresterea lui ceea ce inseamna ca de la varsta de 8 luni cat avea copilul la data separarii, pana acum,nu s-a implicat prea mult in viata lui.
Si,desi venitul meu e modest,copilului nu i-a lipsit nimic ceea ce pot dovedi la orice ora,cu martori,chitante,etc.
Plus dovezi care l-ar priva de libertate pe tatal copiilor.
Dar nu vreau sa ajung la astfel de actiuni pentru linistea emotionala a copiilor.
Mulțumesc frumos!
Buna ziua!
Sunt divortata cu doi copii,unul de 17 ani care locuieste cu tatal sau si celalalt de 4 ani care locuieste cu mine.Pentru ca fiecare avem cate un copil in intretinere,am cazut de acord sa nu platim pensie alimentara.
Eu ma descurc aproape singura cu cel mic,fara parinti,bunici sau bona si ocazional apelez la tatal copilui(fostul sot)-atunci cand e bolnav sau am o urgenta la servici.In afara de asta cam o data la doua saptamani,are el initiativa de a petrece timp cu copilul.
Programul meu la servici corespunde cu programul copilului la gradinita astfel incat sa ma descurc singura cu el.Problema este urmatoarea:venitul meu este destul de mic asa ca se duce pe facturile lunare,plata chiriei,a gradinitei si pe nevoile zilnice,pe scurt traim decent dar orice cheltuiala neprevazuta ne da peste cap.
Mi s-a oferit ocazia sa plec din tara impreuna cu copilul cel mic,avand asigurat serviciu,locuinta,suport material si emotional( din partea verilor care sunt stabiliti dincolo),ceea ce inseamna o viata cu mult mai buna decat aici.
Tatal in schimb refuza sa ne dea acordul pentru iesirea din tara,din motive pur egoiste si nu pentru ca il intereseaza binele copilului.
Am discutat si cu fata cea mare care cunoaste situatia si ea e de acord cu plecarea mai ales ca astfel pot contribui si la educatia ei viitoare.
Ce alte solutii exista daca fostul sot refuza sa ne dea acordul?Pentru ca nu reusim sa discutam ca doi oameni maturi,punand binele copiilor pe primul plan.
Astept sugestii,multumesc.
Buna ziua,situatia e destul de complicata si o sa incerc sa simplific explicatia pe cat se poate.Am suspiciunea ca in perioada in care am locuit cu sotul si cei doi copii,acesta ar fi avut o relatie cu o minora de 15 ani,in sprijinul acestei afirmatii venind declaratiile lui contradictorii in care ba neaga ca ar fi avut ceva cu minora,ba afirma ca aceasta i-ar fi facut avansuri(minora fiind cunoscuta pt consum de droguri si comportament neadecvat varstei ei)la locul de munca,el fiind barman.
Alt aspect foarte grav e faptul ca am descoperit asupra lui stupefiante,in urma acestei actiuni el m-a lovit in timp ce il aveam in brate pe baietelul meu in varsta de 7 luni.Am depus plangere la Politie pt violenta domestica la aprox o luna de la acest incident fara sa declar ce stiu pentru ca la momentul respectiv inca locuiam la aceeasi adresa si m-am temut pentru siguranta copiilor si a mea.La aproape doua luni de la incident,m-am mutat cu copilul de 7 luni iar celalalt copil in varsta de 14 ani a ramas cu el pt ca i-am spus ca nu il oblig sa aleaga impotriva vointei.Implicarile de natura psihologica sunt mari dar ma tem in primul rand pentru siguranta copilului de 14 ani care locuieste cu el.
In viitorul apropiat urmeaza sa divortam iar eu am luat hotararea sa aman procesul de custodie a copiilor pt ca nu stiu cum sa procedez cel mai corect.Daca declar tot ce stiu si unele acuzatii le pot dovedi cu fotografii sau inregistrari audio copilul meu cel mare o sa se intoarca impotriva mea pt ca i-am indepartat si acuzat parintele cu care a ales sa stea iar daca aleg sa tac,siguranta copilului meu e pusa sub indoiala iar acest aspect ma ingrijoreaza cel mai tare.Mai mentionez si faptul ca dupa 4 luni de separare in care i-am dat ocazia sa-mi demonstreze ca e un parinte responsabil pt copilul cel mic am refuzat sa-i mai ofer accesul la copil cand vrea pentru ca a dovedit ca situatia copilului nu il intereseaza prea tare.Actiunile mele nu au ca scop razbunarea personala sau incercarea de a-i indeparta pe copii de tatal lor dar daca acuzatiile mele se dovedesc a fi adevarate,lucrurile sunt mult mai grave.
Acum intrebarea mea este cum sa procedez corect si legal astfel incat copii mei sa fie in siguranta mai presus de toate?
Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate intocmi vreun act cu caracter legal in care sa se specifice ca,in urma divortului renunt la partaj daca fostul sot isi asuma raspunderea de a plati in continuare un credit bancar in care eu am avut rolul de girant la vremea acordarii acestuia.Daca se poate intocmi acest act este luat in considerare de catre firma creditoare sau ma vad nevoita sa impart datoria dupa o anumita perioade de timp,daca dansul nu isi respecta partea de intelegere?
Multumesc,ma gandeam ca,in cazul in care imi iau copilul cel mic,pentru ca pe cel de 13 ani nu pot sa-l oblig,sa pretinda ca l-am parasit pe copil plecand de acasa.Desi incerc sa ma inteleg cu dansul si sa ma pun de acord cu el,discutiile noastre nu au nici o finalitate deoarece el se eschiveaza de la orice decizie,aruncand totul pe umerii mei.Desi stiu ca nu e o situatie de lunga durata ma intrebam daca ma pot muta cu cel mic in alta parte si sa cer stabilirea domiciliului pentru el chiar daca actiunea de divort nu e inceputa inca.
Daca lucrurile nu se rezolva in mod amiabil o sa plec cu copilul cel mic.Intrebarea este daca ma poate acuza de parasire de domiciliu in conditiile in care copilul in varsta de 13 ani mi-a spus ca doreste sa ramana cu el si eu ma mut inainte de inaintarea divortului.Eu nu vreau sa-mi parasesc copilul cel mare dar i-am spus ca ii voi respecta decizia pe care o ia.
Ok,asta am inteles,dar el vrea sa plec din apartament inainte de divort iar eu vreau sa-mi iau copilul de 7 luni cu mine si vreau sa stiu daca,facand acest pas el o sa aiba ulterior un avantaj in stabilirea domiciliului la el si pentru acest copil in cazul in care nu cadem de acord.
Multumesc.