avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebari legate de custodia copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebari legate de custodia copiilor

Buna ziua.Am hotarat sa divortez de sotul meu desi el nu vine cu nimic concret in solutionarea acestui divort.In urma discutiilor el mi-a spus sa parasesc apartamentul in care locuim cu doi copii minori,unul de 13 ani si unul de 7 luni,in conditiile in care,copilul de 13 ani s-a hotarat sa ramana cu el,urmand ca solutionarea si hotararile legate de divort sa le luam pe urma.Intrebarea este,in ce fel poate sa ma "atace"legal vorbind,daca eu imi iau copilul de 7 luni si ma mut inainte de a se pronunta divortul sau inainte de a cadea la o intelegere.
Cel mai recent răspuns: francesca24 , utilizator 12:00, 12 Februarie 2016
Autoritatea Părinteasca(fosta custodie) va fi exercitată în comun de ambii părinți indiferent la cine va fi stabilit domiciliul acestora.
După NCC copii nu mai sunt încredințați unui părinte ci se stabilește domiciliul acestora la unul dintre părinți, sau la amândoi dacă au 2 copii și îi împart prin înțelegere sau la dorința unuia dintre copii, urmând ca AUTORITATEA PĂRINTEASCĂ să fie exercitată în comun de ambii părinți pentru toți copii.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Ok,asta am inteles,dar el vrea sa plec din apartament inainte de divort iar eu vreau sa-mi iau copilul de 7 luni cu mine si vreau sa stiu daca,facand acest pas el o sa aiba ulterior un avantaj in stabilirea domiciliului la el si pentru acest copil in cazul in care nu cadem de acord.
Multumesc.
El vrea sa plecați, dvs ce vreți? Dacă și dvs vreți asta, plecați cu copilul și ii spuneți și unde va mutați.
Daca lucrurile nu se rezolva in mod amiabil o sa plec cu copilul cel mic.Intrebarea este daca ma poate acuza de parasire de domiciliu in conditiile in care copilul in varsta de 13 ani mi-a spus ca doreste sa ramana cu el si eu ma mut inainte de inaintarea divortului.Eu nu vreau sa-mi parasesc copilul cel mare dar i-am spus ca ii voi respecta decizia pe care o ia.
Nu există infracţiunea de părăsire de domiciliu. Plecaţi liniştită.De acuzat, în civil, vă poate acuza de orice, nu dă socoteală pentru acuzaţii, să vă aşteptaţi la orice.

Alte discuții în legătură

Intelegere divort mcv mcv Vrem sa divortam la notar.Avem o fiica de 17 ani si 5 luni. Sotia cere sa parasesc domiciliul comun inainte de pronuntarea divortului. Eu sunt de acord. Dar ... (vezi toată discuția)
Divort / situatie copil IonutCo IonutCo Buna ziua, Impreuna cu sotia am decis sa divortam, fiecare cu motivele lui..mai mult sau putin intemeiate. Avem un copilut de 2 ani. Nu ma intereseaza nimic ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei cu un minor RodicaIonela RodicaIonela Sunt divortata si am o fetita de 5 anisori , as vrea sa plec cu ea in strainatate , minora mi-a fost incredintata mie , vreau sa stiu daca am nevoie de procura ... (vezi toată discuția)