avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebari legate de custodia copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebari legate de custodia copiilor

Buna ziua.Am hotarat sa divortez de sotul meu desi el nu vine cu nimic concret in solutionarea acestui divort.In urma discutiilor el mi-a spus sa parasesc apartamentul in care locuim cu doi copii minori,unul de 13 ani si unul de 7 luni,in conditiile in care,copilul de 13 ani s-a hotarat sa ramana cu el,urmand ca solutionarea si hotararile legate de divort sa le luam pe urma.Intrebarea este,in ce fel poate sa ma "atace"legal vorbind,daca eu imi iau copilul de 7 luni si ma mut inainte de a se pronunta divortul sau inainte de a cadea la o intelegere.
Cel mai recent răspuns: francesca24 , utilizator 12:00, 12 Februarie 2016
Multumesc,ma gandeam ca,in cazul in care imi iau copilul cel mic,pentru ca pe cel de 13 ani nu pot sa-l oblig,sa pretinda ca l-am parasit pe copil plecand de acasa.Desi incerc sa ma inteleg cu dansul si sa ma pun de acord cu el,discutiile noastre nu au nici o finalitate deoarece el se eschiveaza de la orice decizie,aruncand totul pe umerii mei.Desi stiu ca nu e o situatie de lunga durata ma intrebam daca ma pot muta cu cel mic in alta parte si sa cer stabilirea domiciliului pentru el chiar daca actiunea de divort nu e inceputa inca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere divort mcv mcv Vrem sa divortam la notar.Avem o fiica de 17 ani si 5 luni. Sotia cere sa parasesc domiciliul comun inainte de pronuntarea divortului. Eu sunt de acord. Dar ... (vezi toată discuția)
Divort / situatie copil IonutCo IonutCo Buna ziua, Impreuna cu sotia am decis sa divortam, fiecare cu motivele lui..mai mult sau putin intemeiate. Avem un copilut de 2 ani. Nu ma intereseaza nimic ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei cu un minor RodicaIonela RodicaIonela Sunt divortata si am o fetita de 5 anisori , as vrea sa plec cu ea in strainatate , minora mi-a fost incredintata mie , vreau sa stiu daca am nevoie de procura ... (vezi toată discuția)