avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate mihaistar82

Activitate mihaistar82

Buna seara. Cat de legala este achitarea de catre o firma a unei facturi in cont de persoana fizica (reprezentantul firmei care a emis factura)?
Răspuns la discuția Concediu puericultura
Da, aveam cel putin 12 luni in ultimii doi in care sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit. In plus (poate ca e un amanunt semnificativ), sotia lucreaza in cadrul ANP (stiu ca e un sistem diferit). Exista vreo lege care reglementeaza aceasta situatie, pentru ca eu nu am gasit?
Răspuns la discuția Concediu puericultura
Este vorba despre stimulentul de insertie primit de sotie (acordat pana implineste copilul trei ani) pentru ca s-a intors cu trei luni mai devreme la serviciu. Cei de la contabilitate i-au spus sotiei ca va trebui sa returneze stimulentul aferent primei luni pentru ca eu n-as fi solicitat concediul respectiv (banuiesc ca e vorba de concediul de puericultura).
Răspuns la discuția Concediu puericultura
Va multumesc pentru raspuns, dar s-a strecurat o mica eroare (m-am exprimat eu gresit). Nu e vorba despre indemnizatia de maternitate, ci despre cea de reinsertie. Exista vreo baza legala?
Buna ziua,
Pe parcursul concediului maternal al sotiei mele nu am solicitat concediu paternal pentru efectuarea cursului de puericultura. Sotia mea s-a intors la serviciu dupa un an si noua luni, primind si indemnizatia de reinsertie aferenta. Problema este ca, acum, la patru luni de la intoarcerea la serviciu, cei de la contabilitate au anuntat-o ca trebuie sa restituie contravaloarea indemnizatiei de pe prima luna pentru ca eu nu am solicitat concediu paternal (ptr. cursul de puericultura). Exista vreo lege care prevede acest lucru?
Multumesc pentru raspuns.
Buna seara,
Sotia mea s-a intors la serviciu dupa un an si noua luni de concediu maternal. Bineinteles ca a beneficiat si de indemnizatia de insertie (conform legii, ar fi putut sa se intoarca si dupa un an si zece luni). Problema este ca eu nu am dorit concediul obligatoriu de o luna de zile, dar nici nu am depus vreo cerere in acest sens. Intrebarea este urmatoarea: riscam sa restituim ultima indemnizatie de concediu maternal?
Bună ziua,

Soţia mea este în concediu de naştere (cele 126 de zile prevăzute de lege). Problema este că mai are doar câteva zile şi se apropie de termenul celor 42 de zile obligatorii post-naştere (adică s-au cam dus cele 84 de zile de concediu prenatal) şi încă nu a născut. Ce se poate face în cazul în care se trece de acest termen? Se poate face cerere de concediu fără plată?