avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate PETRA01

Activitate PETRA01

Buna seara!
Se poate ca o societate sa vanda administratorului un produs sub pretul de achizitie?
Este vreo portita in lege care permite acest lucru?
Multumesc!
Buna ziua,

Am o firma care importa produse electronice din China. La ultimul colet comandat, in urma controlului fizic, comisionarul vamal a trimis produsele pentru o expertiza la Samsung, pentru ca a suspectat ca nu ar fi originale (ceea ce este adevarat, de altfel). A trecut aproape o luna si inca nu am mai primit niciun raspuns cu privire la rezultatul expertizei.
Am inteles ca putem fi pasibili de o amenda intre 3000 si 8000 lei.
In situatia in care primim amenda, o putem contesta in instanta si sa avem castig de cauza? (avand in vedere ca nu este vina noastra ca produsele sunt fake, ci a furnizorului din China)
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Buna seara!

Am un SRL care are ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata de echipamente electronice dar are si codurile CAEN 4619 (Intermedieri in comertul cu produse diverse) si 4690 (Comert cu ridicata nespecializat). Poate importa din China haine sau detergenti? Poate sa factureze ulterior toata valoarea importului direct catre o persoana fizica?

Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta cu un raspuns!
Multumesc! De la ANAF mi s-a spus ca trebuie sa apara mentiunea "neimpozabil in Romania".
Buna ziua,
Vreau sa emit o factura catre o societate din Spania. (vanzare marfa)
In ceea ce priveste TVA-ul, pe factura trebuie sa apara mentiunea "taxare inversa" sau "scutit cu drept de deducere"?
Atat firma din Romania cat si cea din Spania sunt inregistrate in scopuri de TVA.

Buna seara!
Imi puteti raspunde, va rog, la urmatoarea intrebare?
O firma din Romania importa marfa din China. Factura care insoteste coletul este gresita (contine alte produse fata de cele aflate in colet) asa ca am solicitat firmei din China alta factura. Factura corecta a ajuns la asociatul din Spania, iar el ne-a transmis-o pe mail.
In cazul unui control de la ANAF, se accepta si factura listata color sau trebuie neaparat factura originala pentru deducerea TVA-ului?
Răspuns la discuția Propunere de angajare dubioasa
Si eu am fost sceptica inainte sa le dau codul IBAN insa am sunat la banca si m-au asigurat ca nu au ce sa faca doar cu codul IBAN. De exemplu, orice firma cand emite o factura isi trece codul IBAN alaturi de denumire, cod fiscal, etc....
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie....Am aplicat pt un post de asistent (publicat pe Bestjobs) la o agentie imobiliara din strainatate. Ulterior am fost contactata de unul dintre reprezentantii lor, care mi-a cerut, pe langa datele personale, contul IBAN. I-am transmis contul, iar acum mi-a zis ca are nevoie de o copie de buletin pentru a face contractul de munca. ASTA INAINTE SA SUSTIN VREUN TEST PT A VEDEA DACA PROFILUL MEU CORESPUNDE CERINTELOR LOR MAI ALES CA EU NU AM EXPERIENTA IN DOMENIUL IMOBILIAR. Asadar, mi-au zis sa le trimit copia de buletin dupa care o sa dau un test. Testul presupune sa tranzactionez prin contul meu o suma de bani pe care o voi primi de la ei. Mi s-a cerut sa merg la banca pentru a majora limita de tranzactionare la minim 5000 euro. Ideea e ca mi se pare destul de dubios, mai ales ca ei promit salarii foarte mari.... Intrebarea e....as putea fi victima vreunei escrocherii atat timp cat ei au contul meu IBAN si o copie dupa buletin?
Răspuns la discuția Limitarea incasarilor in numerar
Multumesc!
Răspuns la discuția Limitarea incasarilor in numerar
Acum am voie sa incasez in numerar mai mult de 10.000 lei (cumulat, de la mai multe firme).

Insa dupa ce legea va intra in vigoare voi mai putea incasa (per total, de la mai multe firme) mai mult de 10.000 lei/zi?