avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate talisman17

Activitate talisman17

Răspuns la discuția infiere copil minor
Daca stau si ma gandesc bine, daca ati spus ca credeti sau nu credeti, atunci haideti sa luam un caz concret, un caz bine-cunoscut, parintii Madalinei Manole au obtinut drept de vizita, sa-si vada nepotelul.... si va intreb: de cate ori si-au vazut nepotul in cei 4 ani (sau cat au trecut de cand a murit Madalina)?? In cazul lor sunt alte legi?? Oare "impinge" bani la infinit tatal copilului sau persoanele respective au anumite diagnostice care le impiedica intr-adevar sa-si vada nepotul fiindca pot fi un pericol pentru copilas? Ganditi-va ca chiar daca acel copil le este drag, in acelasi timp se pot razbuna pe el, ca sa-i faca rau tatalui. La cat "circ" au facut pe la TV....n-ar fi de mirare.Pana la urma trebuiau sa se gandeasca logic, ca orice ar face, oricat circ ar face, fata lor nu se va mai intoarce inapoi. Subiectele acestea sunt foarte delicate si cred ca difera ce decizie se ia in instanta, de la caz la caz, inclusiv de judecatorul la care ajunge cazul respectiv!! Dar in acelasi timp pot sa spun in felul urmator, ca daca domniile lor nu s-ar fi purtat asa si n-ar fi facut atata circ, cred ca altfel ar fi stat lucrurile si ar fi putut sa-si vada nepotul cu mult mai multa usurinta !! Pana la urma n-au suferit numai ei, poate copilul acela sufera mult mai mult fiindca o sa creasca fara mama. Si cu siguranta nu o sa faca atat circ cand o sa fie mare !!
Da, am niste externari din spital. De fapt sotul meu le avea si au ramas in casa. Doamna are psihoza maniaco-depresiva, daca retin bine. Iar domnul are tulburari bipolare. In fine, asta este tot ce stiu, dar banuiesc ca in caz de instanta se pot solicita dovezile clare. Avocatul mi-a spus ca se poate solicita expertiza psihologica, fiind necesara in astfel de cazuri. Dar nu vreau sa ma gandesc prea departe. Sper sa fie totul ok ca pana acum.
Mi se pare mic copilul ca sa-l pot lasa la niste oameni care au probleme serioase de sanatate, respectiv probleme mintale. Dar cu documente de la medic se poate dovedi lucrul acesta si nu cred ca ma/ne pot obliga cumva sa lasam copilul la ei, pentru ca nu am incredere, avand in vedere cate se intampla in ziua de azi ( de exemplu acel preot care a omorat o tanara sau alte cazuri similare). Nu am dat viata unui copil si il cresc cum pot mai bine, ca sa-l afecteze moral, psihic si chiar fizic(prin comportament violent) alte persoane care nu se ocupa si nu s-au interesat niciodata de cresterea lui. Il pot vedea in prezenta mea oricand este posibil acest lucru. Dar daca copilul spune mereu nu si nu, cred ca nu-l putem forta la infinit si nu-l putem duce abuziv intr-un loc unde nu doreste sa mearga. Nu mi se pare deloc in interesul copilului sa facem ceva ceea ce el nu doreste sa faca.
Cine poate sa inteleaga situatia, este bine, cine nu, asta e. Probabil ca multi oameni pana nu sunt pusi in anumite situatii, nu pot sa inteleaga anumite lucruri, iar din afara totul pare cat se poate de simplu si frumos !! Din pacate traim vremuri in care "ambalajul" conteaza, nu ceea ce simtim in adancul sufletului ! Si multi nu inteleg ca un copil este o fiinta, un suflet, nu un obiect pe care-l plimbam de colo-colo, mai ceva ca pe o minge.
Domnule avocat Lascoschi, multumesc pentru raspuns.
Care ar putea fi situatiile exceptionale??
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sunt vaduva, copilul meu locuieste cu mine si cu parintii mei. Recent m-a sunat un prieten sa-mi spuna ca rudele sotului meu(care a decedat) fac afirmatii la diverse rude si cunostinte ca vor sa faca eforturi sa-mi ia copilul si sa-l creasca ei. Nu ma tem foarte mult de lucrul acesta, ba chiar m-am amuzat cand am auzit. Toti trei(bunicii si cumnatul) lucreaza si nu vad cum ar putea sa stea in timpul zilei cu copilul, ei fiind la serviciu. Mentionez ca in 6 ani(cat are copilul) nu a dormit niciodata in casa bunicilor, se vedeau destul de rar, deci nu au avut niciodata o relatie apropiata sau sa ne fi ajutat la cresterea copilului. Eu am stat doi ani in acel concediu de ingrijire/crestere copil, apoi m-au ajutat parintii mei, nici decum fostii socrii. Dupa moartea sotului au tot insistat sa le dau copilul acasa si le-am spus ca este prea mic si sunt de acord sa-l vada, dar doar in prezenta mea si doar cateva ore, nicidecum zile la rand.
Daca eu am un loc de munca bun/stabil, cu un salariu destul de bun, am o locuinta(deci si un domiciliu stabil) am masina; si ii ofer copilului tot ce pot, nu cred ca exista posibilitatea ca familia sotului sa-mi ia copilul. Dar vreau sa va intreb daca totusi exista vreo "portita" si ar putea sa faca acest lucru. Prefer se previn din timp totul.Mentionez ca nu consum alcool, nu ma droghez, nu fac absolut nimic in neregula si duc o viata normala. Copilul imi spune foarte des ca ma iubeste si i-am pus cateva intrebari (sa vad cum reactioneaza) - daca ar vrea sa doarma la ei sau sa-i vada mai des si-mi spune mereu ca nu vrea sa-i vada niciodata, unul din motive a fost fiindca nu se joaca atunci cand se intalnesc si a zis ca prefera sa-si petreaca timpul cu alti copii. Si ca de cateva ori au vorbit urat la adresa mea.
Daca copilul urmeaza sa fie infiat de viitorul sot si acesta o sa apara in certificatul de nastere ca tata al copilului, intrebarea mea este daca copilul, din punct de vedere legal, mai trebuie sa pastreze relatii cu familia fostului sot?? Sau doar daca doreste acest lucru?? Poate fi obligat sau fortat sa-i mai vada?? Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Nu gasesc nimic scris despre un anumit aspect. Trebuie sa am acordul fostilor mei socrii, ca viitorul meu sot poate sa infieze copilul ?? Sau nu are legatura cu ei atata timp cat copilul nu este orfan de ambii parinti, ci doar de tata?!
Multumesc
Buna ziua. Sotul si tatal copilului meu a incetat din viata acum cativa ani. Urmeaza sa ma recasatoresc. Este posibil ca viitorul sot sa infieze copilul, deoarece isi doreste acest lucru?! Ce acte trebuie sa facem si cine trebuie sa-si dea acordul??

Multumesc
Buna ziua,

In perioada comunismului, bunicilor mei le-au fost luati abuziv 2000mp teren, de catre o fabrica aflata langa proprietatea bunicilor. Pe terenurile noastre, a fost construita o hala a acelei fabrici, care nu mai este folosita de mai bine de zece ani. Noi avem toate actele cu proprietatile bunicilor, inclusiv cu acele luari abuzive de teren. Mostenitor legal este tatal meu, bunicii nemaifiind in viata. Tata a depus la Primaria Orasului in anul 1993 o cerere in care solicita sa i se restituie acel teren luat abuziv. Problema este ca in atatia ani, s-a pierdut acel numar de inregistrare dat de Primarie si cand s-a dus ulterior sa intrebe, i s-a spus ca nu figureaza cu nici o cerere inregistrata acolo!!! Ceea ce mi se pare foarte ciudat!!! De unde putem avea garantia ca nu a revendicat altcineva acel teren? Adica sa i se fi dat in alta parte, fiindca acolo v-am mentionat ca este o hala construita pe el.
Se mai poate face ceva, avand in vedere ca avem de la bunici actele de proprietate ale terenului respectiv si actele in care era solicitat terenul abuziv?! Era mentionat ca bunicii mei trebuie sa-si ia magazia de pe respectivul teren, deoarece din data X, terenul respectiv va intra in proprietatea fabricii Z.
Multumesc!

Buna ziua,

In perioada comunismului, bunicilor mei le-au fost luati abuziv 2000mp teren, de catre o fabrica aflata langa proprietatea bunicilor. Pe terenurile noastre, a fost construita o hala a acelei fabrici, care nu mai este folosita de mai bine de zece ani. Noi avem toate actele cu proprietatile bunicilor, inclusiv cu acele luari abuzive de teren. Mostenitor legal este tatal meu, bunicii nemaifiind in viata. Tata a depus la Primaria Orasului in anul 1993 o cerere in care solicita sa i se restituie acel teren luat abuziv. Problema este ca in atatia ani, s-a pierdut acel numar de inregistrare dat de Primarie si cand s-a dus ulterior sa intrebe, i s-a spus ca nu figureaza cu nici o cerere inregistrata acolo!!! Ceea ce mi se pare foarte ciudat!!! De unde putem avea garantia ca nu a revendicat altcineva acel teren? Adica sa i se fi dat in alta parte, fiindca acolo v-am mentionat ca este o hala construita pe el.
Se mai poate face ceva, avand in vedere ca avem de la bunici actele de proprietate ale terenului respectiv si actele in care era solicitat terenul abuziv?! Era mentionat ca bunicii mei trebuie sa-si ia magazia de pe respectivul teren, deoarece din data X, terenul respectiv va intra in proprietatea fabricii Z.
Multumesc!