avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soacra si cumnatul doresc sa lase nora fara copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soacra si cumnatul doresc sa lase nora fara copil

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sunt vaduva, copilul meu locuieste cu mine si cu parintii mei. Recent m-a sunat un prieten sa-mi spuna ca rudele sotului meu(care a decedat) fac afirmatii la diverse rude si cunostinte ca vor sa faca eforturi sa-mi ia copilul si sa-l creasca ei. Nu ma tem foarte mult de lucrul acesta, ba chiar m-am amuzat cand am auzit. Toti trei(bunicii si cumnatul) lucreaza si nu vad cum ar putea sa stea in timpul zilei cu copilul, ei fiind la serviciu. Mentionez ca in 6 ani(cat are copilul) nu a dormit niciodata in casa bunicilor, se vedeau destul de rar, deci nu au avut niciodata o relatie apropiata sau sa ne fi ajutat la cresterea copilului. Eu am stat doi ani in acel concediu de ingrijire/crestere copil, apoi m-au ajutat parintii mei, nici decum fostii socrii. Dupa moartea sotului au tot insistat sa le dau copilul acasa si le-am spus ca este prea mic si sunt de acord sa-l vada, dar doar in prezenta mea si doar cateva ore, nicidecum zile la rand.
Daca eu am un loc de munca bun/stabil, cu un salariu destul de bun, am o locuinta(deci si un domiciliu stabil) am masina; si ii ofer copilului tot ce pot, nu cred ca exista posibilitatea ca familia sotului sa-mi ia copilul. Dar vreau sa va intreb daca totusi exista vreo "portita" si ar putea sa faca acest lucru. Prefer se previn din timp totul.Mentionez ca nu consum alcool, nu ma droghez, nu fac absolut nimic in neregula si duc o viata normala. Copilul imi spune foarte des ca ma iubeste si i-am pus cateva intrebari (sa vad cum reactioneaza) - daca ar vrea sa doarma la ei sau sa-i vada mai des si-mi spune mereu ca nu vrea sa-i vada niciodata, unul din motive a fost fiindca nu se joaca atunci cand se intalnesc si a zis ca prefera sa-si petreaca timpul cu alti copii. Si ca de cateva ori au vorbit urat la adresa mea.
Cel mai recent răspuns: talisman17 , utilizator 15:26, 28 Aprilie 2015
Nu prea au cum sa ia ei copilul de la mama.
Doar in situatii exceptionale se poate intampla asa ceva.
Ar putea obtine insa un program de vizita ce presupune si gazduirea pentru un weekend de exemplu la bunici.
daca ar obtine un program de vizita extins ar fi cred in beneficiul copilului.
E familia tatalui,e absolut normal sa aiba legaturi cu ei. la 6 ani este suficient de mare sa poata petrece cateva nopti acolo. Ar fi un abuz sa impiedicati asta.
Domnule avocat Lascoschi, multumesc pentru raspuns.
Care ar putea fi situatiile exceptionale??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile legale ale parintilor asupra copiilor si drepturile pe care le au ContSters335966 ContSters335966 Buna seara. Va scriu aceste randuri in speranta ca pe acest forum voi primi un sfat la situatia mea…care de altfel a devenit destul de disperata. Sunt ... (vezi toată discuția)
Buna.eu iar si iar .este a doua oara cand parintele nerezident ... Zifrumoasa Zifrumoasa Buna.eu iar si iar Este a doua oara cand parintele nerezident are program de vizita si trimite bunicul dupa copil.prima data l am lasat ca am zis sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are ca tata? Dragoi Simona Dragoi Simona Fostul meu sot,nu s-a prezentat la nici una din infatisarile de la divort,iar instanta mi-a dat castig de cauza mie si mi-a incredintat mie minorul,nu s-au ... (vezi toată discuția)