Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sunt vaduva, copilul meu locuieste cu mine si cu parintii mei. Recent m-a sunat un prieten sa-mi spuna ca rudele sotului meu(care a decedat) fac afirmatii la diverse rude si cunostinte ca vor sa faca eforturi sa-mi ia copilul si sa-l creasca ei. Nu ma tem foarte mult de lucrul acesta, ba chiar m-am amuzat cand am auzit. Toti trei(bunicii si cumnatul) lucreaza si nu vad cum ar putea sa stea in timpul zilei cu copilul, ei fiind la serviciu. Mentionez ca in 6 ani(cat are copilul) nu a dormit niciodata in casa bunicilor, se vedeau destul de rar, deci nu au avut niciodata o relatie apropiata sau sa ne fi ajutat la cresterea copilului. Eu am stat doi ani in acel concediu de ingrijire/crestere copil, apoi m-au ajutat parintii mei, nici decum fostii socrii. Dupa moartea sotului au tot insistat sa le dau copilul acasa si le-am spus ca este prea mic si sunt de acord sa-l vada, dar doar in prezenta mea si doar cateva ore, nicidecum zile la rand.
Daca eu am un loc de munca bun/stabil, cu un salariu destul de bun, am o locuinta(deci si un domiciliu stabil) am masina; si ii ofer copilului tot ce pot, nu cred ca exista posibilitatea ca familia sotului sa-mi ia copilul. Dar vreau sa va intreb daca totusi exista vreo "portita" si ar putea sa faca acest lucru. Prefer se previn din timp totul.Mentionez ca nu consum alcool, nu ma droghez, nu fac absolut nimic in neregula si duc o viata normala. Copilul imi spune foarte des ca ma iubeste si i-am pus cateva intrebari (sa vad cum reactioneaza) - daca ar vrea sa doarma la ei sau sa-i vada mai des si-mi spune mereu ca nu vrea sa-i vada niciodata, unul din motive a fost fiindca nu se joaca atunci cand se intalnesc si a zis ca prefera sa-si petreaca timpul cu alti copii. Si ca de cateva ori au vorbit urat la adresa mea.
daca ar obtine un program de vizita extins ar fi cred in beneficiul copilului.
E familia tatalui,e absolut normal sa aiba legaturi cu ei. la 6 ani este suficient de mare sa poata petrece cateva nopti acolo. Ar fi un abuz sa impiedicati asta.