avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate DianaTrisca

Activitate DianaTrisca

BUNA,
In calitate de distribuitor, cumpar de la furnizor electrocasnice iar pe factura imi este evidentiat separat taxa deee, vand catre clientul final produsul, taxa o evidentiez separat sau o pot cuprinde in pretul de vanzare al produsului. O norma legislativa? O trec pe 447?
Buna ziua, am nevoie de ajutor in ceea ce priveste imobilizarile corporale in curs. Speta este in urmatorul fel: se amenajeaza birourile administrative, astfel de achizitioneaza materii prime in vederea constructiei mobilierului, usilor, geamurilor, parchet, tapet etc, toate lucrarile sunt facute de angajtii firmei astfel nu va exista o factura de prestari servicii in acest sens. Care este procedura, monografia contabila? Materia prima de pe facturi se trece in imobilizari corporale in curs (231) dupa care se amortizeaza (biroul este construit in interiorul cladirii cu pereti din OSB, aceasta se trece ca fiind constructie usoara pentru afaceri, comert, depozitare cu anii de functionare intre 8-12 ani, iar toate celelalte piese de mobilier se trec ca obiecte de inventar?)
Este in regula daca am trecut materia prima direct pe 231 sau trebuie sa o trec mai intai ca materie prima dupa care sa ii fac un transfer 231=301 pentru a evidentia ce am consumat pentru fiecare piesa de mobilier in parte?
:sorry:
Răspuns la discuția Concediu medical
A fost vorba de un accident inafara muncii, prelungirea din luna urmatoare fiind alt cod cine o suporta? cum o incadrez?
Nu are cum sa fie reglementata o astfel de situatie. orice munca se presteaza in baza unui contract fie de munca fie de prestari servicii, colaborare etc., munca prestata (trebuie dovedita) fara forme legale este munca la negru.
Mult succes
nu este, este considerata munca la negru, din punctul meu de vedere iti poti rezolva problema ori pe cale amiabiala in sensul cuprinderii sumei respective in noul contract ori prin instanta.
Buna, am urmatoarea speta
Un angajat din data de 01.05 intra in concediu medicat de pe 23 pana pe 31 (5 zile lucratoare) cu codul 06 - urgente medicale (nefiind necesara luarea in considerarea a stagiului minim de cotizare) - aceste zile sunt suportate de angajator. Cu data de 01 pana la 07.06 vine cu un alt certificat - in continuare - cu codul 01 - boala obisnuita (tot 5 zile lucratoare) - acestea din urma de cine sunt suportate? si avand in vedere ca nu are un stagiu minim de cotizare cum se procedeaza?
Buna ziua,
S-a vandut masina firmei inca neamortizata la pretul pietei. Valoarea ramasa neamortizata a fost trecuta in contul 658 (D) - aceasta este o cheltuiala deductibila de la impozitul pe profit?

Multumesc
Buna ziua,
O cerere pentru concediu fara plata facuta de angajat pentru sustinerea examenelor de linal de an - Master - se inregistreaza in Revisal ca suspendare si se scade din vechimea in munca?
Discuție Renovare spatiu
Societatea isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat, prin contract, perioada nedeterminata. Aceasta face cateva lucrari de renovara a spatiului sanitar (sanitar). Cum este cel mai corect sa inregistrez aceste celtuieli. Materiile prime (gresie, faianta, ciment) sunt achizitionate de firma iar lucrarea este factura de catre personal (nu este factura de prestare serviciu).
Răspuns la discuția Bonul fiscal
Daca eu emit pentru fiecare vanzare factura, si incasarea se face prin banca (persoane fizice), trebuie neaparat sa am casa de marcat?