avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Muncă prestată şi neplătită de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Muncă prestată şi neplătită de angajator

Am avut contract ca PFA cu o firmă şi am convenit să îmi schimb organizarea din PFA în microîntreprindere (SRL). Mi s-a promis ca l-a sfarsitul lunii vom semna noul contract, iar pana atunci am prestat pentru angajatorul respectiv fara niciun contract, practic ca persoana fizica. Intrebarea este: exista o prevedere legala care sa spuna ca o munca prestata, chiar si fara contract in vigoare, trebuie remunerata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 8 Iunie 2015
nu este, este considerata munca la negru, din punctul meu de vedere iti poti rezolva problema ori pe cale amiabiala in sensul cuprinderii sumei respective in noul contract ori prin instanta.
Exact acest lucru il voi si face, ma voi adresa instantei, insa as fi dorit sa citez in actiune un articol sau mai multe din Codul Muncii. Mai multi juristi mi-au spus ca in mod clar angajatorul este in culpa fata de mine, insa pe lege nu am gasit nicio prevedere care sa spuna negru pe alb ca daca tu ai prestat pentru el, chiar si fara contract, are obligatia de a te plati.
Nu are cum sa fie reglementata o astfel de situatie. orice munca se presteaza in baza unui contract fie de munca fie de prestari servicii, colaborare etc., munca prestata (trebuie dovedita) fara forme legale este munca la negru.
Mult succes
Dovezile sunt cat se poate de clare, ba chiar si angajatorul recunoaste ca am prestat, dar el spune "nu pot sa-ti dau banii, pentru ca nu (mai) aveam contract". Sper sa fie suficient atat pentru instanta. La vremea respectiva eu am prestat de buna credinta, mi se pare normal sa-i fie lui imputata munca la negru, nu mie.
Daca nu aveti niciun act incheiat cu acea societate , va fi foarte greu de recuperat banii care vi datoreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am demisionat și mi se impută prețul unui curs de perfecționare achitat de angajator, curs pe care eu nu am vrut să-l fac. unde pot reclama situația? sorinsorinel43 sorinsorinel43 Buna ziua, am fost trimis de angajator la un curs de perfectionare in domeniu de o saptamina, curs achitat de angajator. Ulterior ..la circa 2 luni , am ... (vezi toată discuția)
Anularea demisiei georgiana1983 georgiana1983 Mi-am depus demisia pe data de 08.10.2012 dupa 2 zile am discutat cu directorul si mi-a propus o avansare si marire de salariu,au trecut 2 saptamani de atunci ... (vezi toată discuția)
Situatie caz plangere itm Vlad Butnaru PFA Vlad Butnaru PFA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie de importanta pentru mine: In octombrie, am aduna 4 oameni intr-o camera din cadrul unei cladiri de ... (vezi toată discuția)