avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate clau89

Activitate clau89

Salutare.
Am următoarea speță: în Sep de 2018 am fost accidentat de cineva fără RCA. În urma constatărilor echipajului de politie venit la locul faptei a ieșit vinovat cel fără RCA (neacordare de prioritate).
După lungi discuții FPVS (Fondul Pentru Victimele Străzii) m-au despăgubit cu 50% din devizul de reparație pe motiv că accidentul s-a produs "din culpa comună" pe data de 6 Mai 2019 {2150 lei->50% din 4300lei}
Zilele trecute m am trezit cu un plic de la Judecătoria sector 2 ca trebuie să restitui 50% din suma pe care mi au dat-o pe motiv ca mi ar fi dat prea mult și accidentul s a produs "din culpa comuna" +ceva dobânzi la această sumă +taxa expertiza pentru un srl. Pana la acest plic nu am primit nici o cerere de plată /restituire de bani.

Întrebare mea pentru dvs este: cum după 5 ani vin și cer jumătate din jumătate?
Care ar fi pașii de urmat pentru anularea acestei erori și eventual sa cer și ceva daune morale.
Inchidere / radiere SRL cu proprietar decedat și mostenitori in viața?
Succesiunea a fost făcută. Societatea nu are datorii înregistrate
Care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii urmez pentru închiderea definitiva a acestui SRL?
Va mulțumesc pentru răspunsuri.
Claudiu
Buna seara,
Va multumesc pentru indrumari , am intocmit un dosaraanul trecut la jumatea lunii noiembrie pe care l-am depus la FPVS si dupa lungi taraganari si trageri de timp au venit cu o solutie, dar acestia m-au acuzat din biroul lor din Bucuresti ca accidentul ar fi produs din culpa comuna in proportie de 50%.
Daca ar fi fost asa nu ar fi fost normal ca echipajul de politie care a venit si a facut ancheta la fata locului sa imi dea si mie o amenda sau cel putin un avertisment scris?
Apoi din cauza ca nu am fost multumit de raspunsul oferit de catre cei din cadrul BAAR & FPVS am efectuat o cautare pe: portal.just.ro si am gasit ca cel vinovat a contestat in instanta procesul verbal intocmit in ziua accidentului, dar a pierdut. Au trecut mai bine de 30 de zile de cand decizia acestui proces a fost pronuntata.
Deci eu ma stiu nevinovat, echipajul care a efectuat ancheta la fata locului si la postul de politie m-a gasit nevinovat, si indirect organele judecatoriei unde a avut loc procesul de contestare a procesului verbal de contraventie, cum poate un functionar dintr-un birou din aceasta institutie sa ma numeasca in continuare ca vinovat 50% cu toate ca am prezentat aceste dovezi irefutabile.
Ce ar trebui sa fac pentru a imi dovedi nevinovatia in fata acestor oameni care numai de partea "victimelor strazii" nu sunt ?
Va multumesc pentru rabdarea si timpul acordat lecturarii acestor randuri.
Da, tractorul era inmatriculat cu numar galben de primarie.
Conducatorul tractorului a fost amendat cu 3000lei pentru lipsa RCA de catre echipajul de politie sosit la fata accidentului.
Buna ziua, duminica 30 septembrie 2018 am fost implicat intr-un eveniment rutier, respectiv autoturismul proprietate personala a fost lovit de catre un tractor ce nu a acordat prioritate la schimbarea directieide mers. In urma anchetei politiei la fata locului tractorul a fost declarat vinovat. Acesta nu avea RCA valabil la momentul producerii evenimentului.
Mentionez ca exista martori si au fost mentionati in declaratiile facute la sediul politiei din comuna Lieşti, judetul Galaţi
Vinovatul nu a vrut sa ma despagubeasca, citez: "Da-ma in judecată,eu nu sunt vinovat si voi contesta rezultatul anchetei de astazi!"
Intrebarea mea pentru dvs. este care sunt pasii care trebuie urmati pentru recuperarea prejudiciului si costuri aproximative pentru acest demers?
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Revin cu noutati.

Am fost astazi la sectia de politie unde am fost invitat, biciclistul cu pricina a depus plangere impotriva mea, el a declarat ca si eu la randul meu l-am scuipat si injurat (lucru total fals), nu a declarat ca mergea pe sens interzis, ca era seara si nu avea vesta reflectorizanta si/sau altde dispozitive de iluminare, declarand ca isi va retrage plangerea de la politie daca ii voi plati suma de 100$ drept despagubire pentru bicicleta distrusa partial,

Am platit astazi prin Mandat Postal la Posta Romana suma de 100$. urmand ca maine sa ma duc la sectie cu o copie a mandatului postal.
Nu pot spune decat ca martorul omite multe aspecte si minte, spunand doar ca am dat in mod deliberat peste biciclist
Lucratorul din cadrul sectie de politie a sugereat sa dau banii si sa las lucrurile asa deoarece biciclistul a venit si cu martor care sa ateste cele spuse de el, care ar lucra in MAI (acest lucru prezentand o garantie din puctul de vedere al agentului de politie).
Sincer sa fiu nu stiu daca martorul este real sau nu dar omite multe aspecte si minte,
Chiar si angentul de politie a recunoscut ca biciclistul este genul huligan.

Acum intrebarea mea pentru dumneavoastra, daca un huligan vine si va injura si va intimideaza, va pune viata in pericol, (nu pot sti daca acesta avea un cutit sau alta arma alba asupra lui) cum ar trebui sa actionam?
In exemplul de fata daca as fi iesit din masina si i-as fi administrat un tratament adecvat de la barbat la barbat ar fi fost mai in regula?
Buna seara in primul rand.
Ieri seara 17 martie 2015, in jurul orei 20, circulam cu autoturismul pe un drum cu sens unic, la un momenta dat am virat dreapta pentru a evita o gaura in asfalt.
Un cetatean (aproximativ 24-25 de ani, gen huligan dintr-o galerie de fotbal) circula cu bicicleta in sens invers cu toate ca strada era cu sens unic, acesta nu avea lumini sau vesta reflectorizanta.
Acest cetatean s-a simtit intimidat de manevra mea de evitare a obstacolului intalnit pe drum, deoarece in capatul respectivei strazi in intersectia acesta a venit in dreptul geamului pus pe scandal, adresand injurii si batand cu pumnii in geam, since va spun i-am adresat sincere scuze daca cumva i-am cauzat neplaceri, dar acesta a continuat sa bata cu pumnii si sa scuipe, la care eu simtindu-ma in pericol am dat in marsarier si l-am daramat dupa bicicleta, acesta a cazut in urma dezechilibrului,
Astazi am primit o citatie de la politie cum ca trebuie sa ma prezint maine la sectie in urma unei plangeri.
Intrebarea mea este cum trebuie sa actionez pentru aplanarea acestei situatii?
Multumesc anticipat pentru rabdarea si timpul acordat.