avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate Warmachine

Activitate Warmachine

Va multumesc pentru raspuns!:)
Buna ziua!
Un parinte doreste sa faca un act de donatie unui copil pentru un apartament, iar celulilalt pe alte doua imobile (de aproximativ aceeași valoare cu apartamentul). La acest act de donatie se face si un act aditional prin care ambii frati renunta reciproc la orice pretentie privind proprietatea donata celuilalt.
1. După decesul parintelui vreunul dintre frati poate ataca donatia celuilalt, in sensul in care sa ridice pretentii la eventuale despagubiri?
2. Daca unul dintre frati instraineaza donatia sa inainte de decesul parintelui, mai poate ridica apoi pretentii succesorale?
Ce este mai sigur intre un act de donatie intre frati cu un act aditional ca nu mai au pretentii la partea celuilalt si un act de vanzare-cumparare cu act aditional prin care sotiile fratilor renunta la orice pretentie in caz de divort?
Sper ca am fost destul de clar. Va multumesc!
Răspuns la discuția Furt și amenințare
Foarte rau daca s-a purtat asa cu dumneavoastra, dar tot n-ati precizat pe numele cui sunt bunurile achizitionate. O puteti reclama pe mama fostului concubin pentru hartuire, daca va mai cauta la domiciliu si va suna in mod repetat dar daca bunurile in cauza sunt pe numele "fostului" sfatul meu este sa i le dati mamei cu martori si eventual un proces-verbal din care sa reiasa starea lor. Puteti fi acuzata de furt.
O plangere pe numele fostului concubin pentru faptele pe care le-ati prezentat este tardiva, din punctul meu de vedere (doar dc nu aveti cumva probe indubitabile in vederea celor sustinute) si personal nu va recomand sa faceti plangeri penale de amorul artei sau din razbunare, pentru ca exista si consecinte.
Buna seara! Nu ati procedat corect din mai multe puncte de vedere:
1. Nu era necesar sa-i spargeti parbrizul si sa-i carati picioare in poartiera.
2. Aveati OBLIGATIA sa va prezentati in acea seara sau in cel mult 24 de ore la postul/sectia de politie pe raza careia s-a petrecut evenimentul si sa reclamati cele intamplate, mai ales daca nu erati vinovat, chiar dc nu ati retinut nr de inmatriculare.
Acestea au fost sfaturi pentru viitor.
Desigur,acum puteti lua legatura cu persoana vatamata si sa-i plati daunele provocate intentionat si daca va mai cereti si scuze este foarte posibil sa-si retraga plangerea si ati rezolvat problema dpvd penal.
De restul daunele provocate in trafic se revolva cuvrca. Ce nu inteleg este de ce v-a fost retinut permisul pentru 120 de zile?
Pt accident asa cum l-ati descris ar fi 60 de zile + 30 din cauza faptului ca nu v-ati prezentat la sectia de politie.
Răspuns la discuția Permis suspendat
Da, poti. Le explici celor de la Bucuresti care este situatia si ti-l iau ei, eliberandu-ti o dovada (un document) pentru ca l-ai predat. Problema este ca din cate stiu il vei putea ridica doar de la Teleorman, pt ca acolo il trimit.
Răspuns la discuția Reclamat si audiat ca martor!
Va multumesc pentru raspunsuri! Nu a dat foarte multe detalii cand a fost martor, dar obligandu-l sa dea declaratie organele de politie si-au putut face o idee si au directionat ancheta si in functie de ce a declarat el.
Am tot cautat si nu am gasit ce consecinte poti suporta dc refuzi sa dai declaratie in calitate de martor. Daca declari lucruri neadevarate ti se intocmeste dosar pentru marturie mincinoasa, dar dc pur si simplu refuzi sa declari ceva?
Buna ziua! Am o cunostinta care a fost reclamat de un vecin ca i-a distrus un gard. Organele de politie l-au chemat pe reclamat si l-au audiat in calitate de martor, iar ulterior a capatat calitatea de suspect in dosarul penal.
Intrebarea mea este: audierea lui in calitate de martor, desi fusese reclamat, a fost legala? Stim ca martorul are OBLIGATIA sa spuna adevarul, deci de a a da declaratie(desi nu vad cum ar putea fi constrans daca nu vrea) pe cand suspectul poate face uz de dreptul de a nu da declaratie.
De asemenea in codul de procedura penala se specifica faptul ca declaratia de martor data anterior calitatii de suspect nu poate fi folosita impotriva sa, dar totusi ce garantii ai ca nu va fi folosita?