avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate Lutic

Activitate Lutic

Răspuns la discuția Imputernicire cu data certa
Și eu sunt interesat de subiect, dar văd că nu răspunde nimeni.
Multumesc
Chiar dacă nu am actele celorlalti mostenitori?
De fapt, nici nu stiu daca mai există alţi moştenitori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am trimis actele de stare civilă la primărie şi mi-au răspuns că să le trimit un certificat de calitate de moştenitor.
Certificat de (calitate de) moştenitor
Am următoarea situaţie:
Am descoperit la Arhivele Naţionale că un străbunic avea pe numele lui un deren de care nu ştia nimeni. Sau cel puţin aşa pare: este un act de improprietarire (1921) ca veteran de război din Primul Război Mondial. Am cerut la Primărie situaţia terenului ca să văd dacă l-a vândut. Mi-au cerut să dovedesc că sunt urmaşul lui şi după ce le-am trimis o grămadă de acte, au revenit cerându-mi să prezint un certificat de calitate de moştenitor.
Problema e că tatăl meu nu a mai ţinut legătura cu fraţii bunicii (3 la număr) şi nu ştiu cine mai trăieşte, dacă există copii etc. Nu deţin nici un fel de documente privind ceilalţi moştenitori ai străbunicului. În plus înţeleg că e nevoie şi de doi martori, în condiţiile în care străbunicul e mort din 1962.
Care e procedura pentru obţinerea acestui act? Cum rezolv această problemă? Trebuie să merg la un notar din localitatea unde străbunicul a avut ultimul domiciliu sau pot face asta şi în localitatea mea de domiciliu?
Răspuns la discuția Drepturi de autor
Nu cumva protectia patrimoniala este de 70 de la moartea autorului?
Bună ziua,
Am următoarea speţă:
În 1934, bunicul meu, E. Stiers a scris un eseu în franceză, care a fost apoi tradus de S. Beckett în engleză şi inclus în antologia Nancy Cunard - Negro. Nu ştiu în ce condiţii financiare (dacă au existat) a fost scris textul, apoi tradus în engleză şi publicat dar nu despre asta e vorba.
Am constatat că în 2014 a fost publicată în SUA o carte cu alt titlu dar care este în fapt cartea Negro, inclusiv textul bunicului meu. Întrebarea este pot face acest lucru fără acordul bunicului (al moştenitorilor lui)? Drepturile de autor protejează doar traducătorul, nu şi autorul iniţial?
([ link extern ] )
Este legal ca o institutie publica (in speta DGASPC Sector 2) să condiţioneze plata drepturilor pentru o persoană cu handicap prin transfer bancar de existenţa unui cont bancar la una din băncile cu care "au convenţie"?
Mai exact DGASPC Sector 2 refuză să facă plata în contul meu deschis la ING pe motiv că nu au convenţie cu ING şi îmi cer să îmi fac eu cont la CEC, BRD sau alte 2-3 bănci. E legal?
care este procedura pentru modificare unui certificat de mostenitor?
Exista un termen de decadere/prescriptie pentru rectificare?
Certificatul initial este din 1971 si este facut la Brasov. Pot face modificarea la Bucuresti sau trebuie sa merg la un notar din Brasov.
Deciziile de improprietarire erau emise de primarii sau de o autoritate centrala?
Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca terenul primit de la stat/primarie de catre un veteran din al 2-lea razboi mondial este bun propriu sau este bun comun al sotilor?

Caz concret:
Veteranul moare, sotia supravietuitoare face o declaratie notariala prin care renunta la succesiune iar mostenitori devin fratii veteranului. In masa succesorala intra tot terenul sau doar jumatate? Daca este bun propriu si totusi in certificatul de mostenitor a fost trecuta eronat la masa succesorala doar jumatate iar cealalta jumatate a fost considerata bun propriu al sotiei supravietuitaore pot rectifica certificatul?
Multumesc.