avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate klaudiaelavy

Activitate klaudiaelavy

Buna ziua! M.am maritat de aproape un an si m.am mutat la sot in casa. Langa noi este casa surori tatalui sotului. Care are geam normal de camera chiar pe directia geamului nostru? Nu pot sa fac nimik in camera si in curte fara sa fiu vazuta de ei trebuie sa stau mereu cu draperia trasa in camera. Gard nu putem face pt ca mamaia lui inca traieste si nu ne lasa. Mentionez ca ea scutura lenjeria in curtea noastea. Am vorbit cu ei sa blureze geamul dar nu vor. Ce pot face in situatia asta, Exista o lege ceva?
Buna ziua! Lucrez la un magazin alimentar si astazi mi sa afisat programul pe luna august. Eu dupa 1 aug pana pe 14 aug am decat o zi libera fiind pe 5 aug. Dupa 14 aug intru in liber avand cununia si nunta dandu.mi.se 5 zile de drept si 5 zile CO. Incepand munca pe 29 aug. Vreau sa stiu daca pot face ceva? Este normal sa lucrez atatea zile consecutiv?
Deci mai pot cere 5 sau 10 zile de concediu?

Cornel Vasile a scris:

Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea unei anumite perioade de timp lucrate.

Asadar, acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

Insa, CO se acorda proportional cu perioada lucrata.

Buna ziua! Pe 10 iunie mi.am.dat demisia si pe 16 iunie m.am.angajat in alta parte. Pe data de 17 august am nunta si cununia. As dori sa stiu la cate zile de concediu beneficiez dupa 2 luni de munca. Mie mi.sa spus ca doar cele 5 zile date. As putea face ceva. Va multumesc !
Răspuns la discuția carte de munca neintrerupta
Dar daca eu platesc in continuare si nu intrerup cartea de munca si ma reangajez dupa 8 luni beneficiez de prenatal sau trebuie sa fac un an de cand ma reangajez. Va multumesc!
Buna ziua, daca lucrez din septembrie pana in decembrie cu carte de munca adica de 3 luni si din decembrie este vorba sa ma dea afara si sa ma reangajeze in august. 2018 mi-as dori sa-mi platesc cartea de munca si dupa revin la job si mai stau vro 3 sau 4 lun si raman gravida pot sa iau prenatal. Sau pot sa fac ceva sa iau somaj?
Buna ziua. Tocmai am terminat facultatea si mi.as dori sa pot beneficia de somaj. Acum 3 ani am lucrat in Constanta ca ospatarita am stat decat 3 zile. Si azi cand am fost sa intreb ce acte imi sunt necesare mi s.a comunicat ca nu mi s.a incheiat contractul si trebuie sa ma duc la ei la firma sa.mi dea ceva la mana. Eu prin asta inteleg ca sunt la zi cu contributile sociale fara sa lucrez. Nu inteleg ce are aface locul de munca cu somajul de studiu. Ce pot face eu sunt din Pitesti nu ma pot duce in Constanta.