avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa cate luni ai dreptul la concediu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa cate luni ai dreptul la concediu?

Buna ziua! Pe 10 iunie mi.am.dat demisia si pe 16 iunie m.am.angajat in alta parte. Pe data de 17 august am nunta si cununia. As dori sa stiu la cate zile de concediu beneficiez dupa 2 luni de munca. Mie mi.sa spus ca doar cele 5 zile date. As putea face ceva. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 28 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea unei anumite perioade de timp lucrate.

Asadar, acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

Insa, CO se acorda proportional cu perioada lucrata.
Deci mai pot cere 5 sau 10 zile de concediu?

Cornel Vasile a scris:

Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea unei anumite perioade de timp lucrate.

Asadar, acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

Insa, CO se acorda proportional cu perioada lucrata.

Dvs puteti cere, dar asa cum am mentionat mai sus CO se acorda proportional cu perioada lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Cioarca Cioarca Dacă lucrez. din data de 24 mai 2017 câte zile de concediu de odihna am dreptul dacă am contract de muncă pe perioadă nedeterminată.si dacă pot să-l ... (vezi toată discuția)
Concediu Ioana Cepoi Ioana Cepoi După cât timp se poate lua concediu odihnă? (vezi toată discuția)
Plata zilelor de concediu System03 System03 Buna seara! In cazul in care imi dau demisia de la locul de munca dupa aproximativ 2 luni si jumatate, am dreptul sa mi se plateasca zilele de concediu ... (vezi toată discuția)