avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Dacă lucrez. din data de 24 mai 2017 câte zile de concediu de odihna am dreptul dacă am contract de muncă pe perioadă nedeterminată.si dacă pot să-l iau în luna august
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 14 August 2017
1. Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea unei anumite perioade de timp lucrate.

Asadar, acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

2. Pentru un calcul exact al zilelor de CO la care aveti dreptul , va trebui sa ne spuneti cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m.
Am 21 de zile în cim.se poate acorda tot concediul până la sfârșitul anului
In speta, aveti dreptul la 13 zile lucratoare de CO pana la 31.12.2017.

Se poate acorda CO in intregime, insa daca veti primi indemnizatia integrala pentru acele zile si veti pleca inainte de 01.01.2018, atunci veti fi obligat sa restituiti cota-parte din indemnizatia pentru CO primita in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna - angajat nou MayaVeve MayaVeve Buna ziua! Am o mica nelamurire in ceea ce priveste CO. M-am angajat pe data de 14.11.2016. In CIM scrie clar la concediu ca durata acestuia (CO) este de 21 de ... (vezi toată discuția)
Plata zilelor de concediu System03 System03 Buna seara! In cazul in care imi dau demisia de la locul de munca dupa aproximativ 2 luni si jumatate, am dreptul sa mi se plateasca zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. lucrez la privat cu carte de munca din mai 2020.la ... alexapadure89 alexapadure89 Buna ziua. Lucrez la privat cu carte de munca din mai 2020.La cat timp am dreptul sa iau concediu de odihna si de cate zile as beneficia.Multumesc. (vezi toată discuția)