Buna ziua
Dacă au trecut mai mult de 4 luni de la data încheierii Procesului – verbal de predare silită, s-a încercat, fără succes, vânzarea acestora prin procedura licitației publice, în conformitate cu dispozițiile art. 901 alin. (3) C. proc. civ., creditorul poate solicita executorului judecătoresc să declare ca fiind abandonate bunurile mobile în discuție.
Acum rămâne de văzut în ce măsură ultima soție a acceptat moștenirea, la fel și moștenitorii doamnei. Enunțul inițial nu are o cronologie clară a deceselor și nici nu face precizări cu privire la efectuarea succesiunilor.
Poate beneficia de uzucapiune doar dacă sunt îndeplinite condițiile de a se folosi de această instituție juridică. Din mesajul trimis este greu de dat un răspuns.
Aveți două variante, niciuna care să vă convină pe deplin.
1. Donație, caz în care bunul este propriu, nu intră în masa partajabilă la divorț, dar actul poate fi atacat ușor de donator sau moștenitorii acestuia.
2. Vânzare-cumpărare, caz în care bunul devine bun comun, intră în masa partajabilă în caz de divorț și poate fi foarte greu atacat de către vânzător sau moștenitorii acestuia.
Probabil, cea mai bună variantă ar fi să terminați divorțul și apoi să cumpărați imobilul.