avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate florentina-ecaterina

Activitate florentina-ecaterina

buna ziua, va rog sa ma alamuriti in ceea ce priveste urmatoarea problema: detin o casa in loc x, am facut schita cadastrala pentru casa si teren, pentru intabularea la oficiul de cadastru am nevoie de certificat fiscal de la primarie, document in care sa apara si suprafetele masurate,functionara de la primarie a corectat suprafetele deoarece in evidentele fiscale erau suprafete mai mici pentru cladire, dar mi-a recalculat impozitul pe 5 ani in urma pentru diferenta de suprafata? este corect?multumesc anticipat
Răspuns la discuția raspunsuri nedate la intrebari
ba chiar in sectiune potrivita postez intrebarile, la cum mi s-a raspuns la intrebare aceasta as vrea si la cele postate pe subiecte.nu are rost sa ducem la nesfarsit discutii de genu, mai bine sa ne concentram pe intrebarile la subiect.oricum multumesc mult.
o zi buna!
Răspuns la discuția raspunsuri nedate la intrebari
multumesc mult!
buna ziua, urmaresc de ceva timp site-ul dvs, dar constat cu dezamagire ca nu se raspunde la unele intrebari. in cazul meu la ultimele intrebari nu am primit raspuns deloc.as vrea sa stiu daca este vreo problema ?sau ce se intampla?
buna ziua, va rog sa ajutati in ceea ce priveste o problema ce ma vizeaza.Sunt functionar public - inspector principal in cadrul unei primarii, in anul 2012 am avut ultima promovare in grad, teoretic in 2015 ar fi trebuit urmatoarea, dar eu am fost in conceciu crestere copil 1 an si 7 luni, perioada in care am fost suspendata - din anul 2014 pana in octombrie 2015 cand m-am reintors.Am fost cuprinsa in planul de ocupare a functiilor publice.Stiu ca una din conditii este evaluarea pe 2 ani, intrebarea mea este : faptul ca am fost suspendata ma afecteaza asa mult, incat trebuie sa mai stau pana la anul sau s-ar putea face cumva cu promovare rapida?
Răspuns la discuția Depunre declaratie 600
multumesc pentru raspuns.pt pfa ce formular sctrebuie sa depun ca sa platesc cei 241?
buna ziua, am nevoie de un sfat: am vazut ca s-a schimbat formularul 600, pana acum nu am platit cas-fiinf pfa in sistem real nu am realizat venit lunar peste 35% din salariul mediu brut. nici in 2015 venitul lunar nu depaseste cei 35 %, stiu ca ca in cazul acesta nu ii obligatoriu, dar vreau sa platesc incepand cu acest an.Cum trebuie sa completez formularul avand in vedere optiunile pct II si faptul ca nu ma incadrez la nici una din ele?
Buna ziua, va rog sa imi expuneti punctul dvs de vedere in ceea ce priveste calculul impozitului cladirilor nerezidentiale detinute de persoane fizice,
Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2-1,3% asupra valorii care poate fi:
a) valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă, depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referinţă;
b) valoarea finală a lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă;
c) valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referinţă
In cazul persoanelor juridice valoarea se actualizeaza o data la 3 ani pe baza unui raport de evaluare a clădirii întocmit de un evaluator autorizat.

Intrebarea mea este cum se procedeaza in cazul persoanelor fizice? nu am gasit in legislatie nimic legat de chestia asta, doar raportul de evaluare din ultimii 5 ani anteriori anului de referinta, sa inteleg ca din 5 in 5 ani??

buna seara, va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste problema mea.incerc sa relatez pe scurt cele intamplate: cumnatul meu a accidentat usor pe trecerea de pietoni o domnisoara,mai exact defapt : in fata lui a afost oprita o masina pentru cedare trecere pietoni, pietonii au trecut, masina din fata a plecat, el s-a pregatit sa plece si el , cand a ajuns pe jumatate trecerii de pietoni a venit din partea stanga o domnisora in fuga pe trecere lovindu-se de masina in partea laterala fata, in ziua respectiva s-a inteles amiabil cu domnisoara, respectiv mama domnisoarei pe o suma de bani(mai exact au pretins pentru geaca care si-a agatat-o de masina)mergand inclusiv la un control medical fara sa declare accidentul , spunand ca a cazut.a doua zi a urmat un mic santaj din partea familiei domnisoarei, fapt pentru care soferul s-a prezentat la politie relatand toate cele intamplate in ziua precedenta.au urmat toate procedurile politiei: declaratie, medicina legala, unde i s-au dat d-soarei 3 zile de ingrijiri medicale, fara spitalizare, reconstituirea faptei.politia l-a incadrat la fuga de la locul accidentului cu toate ca in declaratie s-a mentionat buna credinta a soferului de intelegere amiabila cu victima.dosarul a ajuns la un procuror.Prin intermediul unui avocat s-a cerut dovada pentru a putea circula,mentionez ca permis a fost predat la politie, cerere care a fost respinsa de catre procuror , invocandu-se fuga de locul accidentului, neanuntarea organelor de politie in ziua respectiva.
intrebarea mea este: avand in vedere urmatoarele:buna credinta a soferului , mergand el la politie si declarand cele intamplate, faptul ca a dat o suma de bani victimei, victima pana in prezent nu a depus plangere, locul lui de munca depinde de permis, nu se poate elibera dovada pana la solutionarea dosarului?
buna ziua,
va rog sa ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste incadrarea unor terenuri confom catalogului privind clasificarea mijloacelor fixe.(la ce grupa, cod).Mentionez ca aceste terenuri fac parte dion domeniul public al unei primarii