avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier usor trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier usor trecere pietoni

buna seara, va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste problema mea.incerc sa relatez pe scurt cele intamplate: cumnatul meu a accidentat usor pe trecerea de pietoni o domnisoara,mai exact defapt : in fata lui a afost oprita o masina pentru cedare trecere pietoni, pietonii au trecut, masina din fata a plecat, el s-a pregatit sa plece si el , cand a ajuns pe jumatate trecerii de pietoni a venit din partea stanga o domnisora in fuga pe trecere lovindu-se de masina in partea laterala fata, in ziua respectiva s-a inteles amiabil cu domnisoara, respectiv mama domnisoarei pe o suma de bani(mai exact au pretins pentru geaca care si-a agatat-o de masina)mergand inclusiv la un control medical fara sa declare accidentul , spunand ca a cazut.a doua zi a urmat un mic santaj din partea familiei domnisoarei, fapt pentru care soferul s-a prezentat la politie relatand toate cele intamplate in ziua precedenta.au urmat toate procedurile politiei: declaratie, medicina legala, unde i s-au dat d-soarei 3 zile de ingrijiri medicale, fara spitalizare, reconstituirea faptei.politia l-a incadrat la fuga de la locul accidentului cu toate ca in declaratie s-a mentionat buna credinta a soferului de intelegere amiabila cu victima.dosarul a ajuns la un procuror.Prin intermediul unui avocat s-a cerut dovada pentru a putea circula,mentionez ca permis a fost predat la politie, cerere care a fost respinsa de catre procuror , invocandu-se fuga de locul accidentului, neanuntarea organelor de politie in ziua respectiva.
intrebarea mea este: avand in vedere urmatoarele:buna credinta a soferului , mergand el la politie si declarand cele intamplate, faptul ca a dat o suma de bani victimei, victima pana in prezent nu a depus plangere, locul lui de munca depinde de permis, nu se poate elibera dovada pana la solutionarea dosarului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:29, 10 Decembrie 2015
Da, se respinge cererea in caz de fuga de la locul accidentului.
Insa, totusi nu prea a fost fuga la drept vorbind.

Incercati sa scapati de aceasta infractiune daca se poate pentru ca fuga de la locul accidentului nu a fost in mod efectiv.
Incercati sa stimulati avocatul ca sa se forteze si el mai tare, sa caute sa va apare cu mai multa sarguinta.
Procurorul trebuie sa vada ca avocatul este stimulat deoarece in caz contrar acesta nu isi da silinta si nu aveti sanse de a rezolva ceva.

Poate reusit sa scapati fara sa fiti trimis in judecata ca sa nu va alegeti cu cazier si cu permisul anulat si sa nu mai conduceti cativa ani buni.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima voiku don voiku don buna....cine imi poate solutiona si mie nelamuriea:astazi un prieten a fost calcat pe trecerea de pietoni de catre o domnisoara ...s-a lovit la cap,membre....a ... (vezi toată discuția)
Retinere permis mmsavu mmsavu Buna Ziua Anul trecut am fost implicat intr\'un accident rutier soldat cu vatamare de persoana asa cum scrie si pe dovada ulterior data la fata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! anul trecut in august a avut loc un accident pe trecerea ... CamiHu CamiHu Buna ziua! Anul trecut in august a avut loc un accident pe trecerea de pietoni cu vatamarea corporala usoara a unui pieton care a aparut dintre 2 masini, nu ... (vezi toată discuția)