avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters353462

Activitate ContSters353462

Buna ziua!
Sunt in urmatoarea situație: lucrez la o casa de amanet de 4 ani. Nu am cauzat nici un prejudiciu pana acum , de nici un fel, iar acum cand vreau sa plec prin demisie am descoperit ca in urma cu cateva luni ăm luat în amanet un obiect în valoare de 800 lei care nu este din air, este doar foarte bine suflat. Precizez ca am întrunit toate operațiunile de verificare a acestuia.
Au dreptul sa-mi oprească din garantie pt a-si acoperi prejudiciul ?
Buna ziua!
Am 2 contracte de munca , la 2 firme diferite , unul cu norma intreaga , unul part-time pe 1 ora. Ele se desfasoara la acelasi loc de munca practic, cel cu norma intreaga e pe tranzactii in lei, cel part-time e pt tranzactiile in valuta.
Intrebare: cum se ponteaza ? La sfarsit de luna se aduna orele?
ex:160 norma intreaga cu 20 ore de pe part-time? Adica eu trebuie sa muncesc 160 sau 180 / luna? Specific : contractele de munca sunt cu plata la ora.
Buna ziua!

Sunt proprietar intr-un imobil cu 8 apartamente,construit intr-o zona fara posibilitate de racordare la sistemul de canalizare al orasului, apartamentul meu aflandu-se la parter. In prelungirea imobilului(gen duplex) se afla un alt imobil,in proprietatea dezvoltatorului de la care am cumparat, cu destinatie de locuinta personala.

In momentul contruirii blocului, casa lui era deja construita, fosa lui avand drenul in prelungirea terenului, teren care acum, prin contract de vanzare-cumparare este in proprietatea mea, ca parcela diferita de cea de sub apartament.Practic este o gradina in fata apartamentului,vanduta separat de apartament.

Dupa cum spuneam, drenul lui este pe terenul meu, iar mirosul este insuportabil. #-o
Intrebarea mea este daca acesta are voie, legal, sa-si deverseze apa menajera sub nasul meu?

In momentul semnarii actului de V-C al apartamentului, dezvoltatorul mi-a trantit in nas un document, pe care l-am si semnat de altfel, in care imi iau angajamentul ca nu voi efectua sapaturi in gradina deoarece pot sa afectez nu stiu ce sistem de tevi...etc.Acest act nu a fost constituit intr-un mod abuziv?La momentul respectiv habar nu aveam ce este pe sub pamant,am crezut ca e vb de tevile prin care se scurge apa de pe bloc...etc.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Fosa bloc (statie de epurare)
Va multumesc pt raspuns!
Nu a fost preluata, asta e sigur.Au confirmat si cei care au veit in control.
O seara buna!
Buna ziua.
Pe scurt povestea problemei...locuiesc intr-un imobil cu 8 apartamente, de 2 ani. Blocul are o fosa cu statie de epurare, care este inca pe numele dezvoltatorului.Noi am tot vidanjat-o in cei 2 ani, pt ca refula si nimeni nu intelegea de ce.Prin natura lor astea nu au nevoie de vidanjare rea des.
Ne-am tot tinut de dezvoltator sa ne puna la dispozitie documentele pt a putea prelua fosa si a o putea itretine, ne-a tot amant,etc.
Acum ne-am trezit cu 2 domni care au luat niste probe din fosa si cica suntem pasibili de amenda de 35000 lei pt ca nu a fost administrata cum trebuie.
Cine raspunde? Noi, cei care o folosim, sau proprietarul, in cazul nostru dezvoltatorul?

Va multumesc!
Buna ziua.
Locuiesc intr-un imobil cu 8 apartamente.Al meu se afla la parter,iar gradina din fata blocului,cat tine apartamentul meu,este in proprietate privata,conform actului de vanzare-cumparare.Mi-a fost vanduta o data cu apartamentul,este parcela separata.In iunie 2014 am construit pe o platforma de beton deja existenta la cumparare, o terasa/foisor pe structura de lemn,cu acoperis de lemn si bituminos,fara fundatie.Blocul este duplex cu casa dezvolatorului,iar la cumparare acesta a fost de acord sa dau joc o parte din gardul existent si sa zidesc cu bca,cat tine terasa,in locul gardului.
Acum se pare ca nu mai recunoaste si il deranjeaza terasa.
Pentru aceasta am nevoie de autorizatie?Dar de acordul lui?
Buna.
In primul rand multumesc pt raspuns.
Exista niste contoare pt fiecare apartament,dar nu sunt fiscalizate.Cred ca sunt niste contoare pt organizarea de santier.
Buna ziua.
In urma cu un an m-am mutat intr-un bloc nou construit.
Dezvoltatorul ne-a dus cu vorba si ne-a convins sa amanam incheierea unui contract individual la curent electric,iar noi,ca niste buni cetateni si cumparatori intelegatori,am acceptat.
Acum,dupa un an si ceva...cand am solicitat spus ca ne-am decis sa incheiem contractul separat,dezvoltatorul ne spune ca nu exista decat o singura varianta: sa preluam contorul pe asociatie si iecare proprietar/locatar sa-si plateasca energia electrica consumata individual in apartament la asociatie. Cum asa?? #-o
In toata perioada asta i-am platit lui.Ii vine o singura factura pe numele lui pt care el incasa de la noi banutii.De mentionat ca acesta locuieste perete in perete cu blocul(are o vila) si blocul este o extindere a casei lui.
Mai exista asa cazuri? Este legal? Imi este frica sa merg la eon, deoarece ma gandesc ca daca ceva este ilegal in povestea asta,ne inchide urgent curentul electric.
Va multumesc anticipat!