avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate marybella

Activitate marybella

Discuție Familie
Buna ziua si la multi ani!
Ce se poate face in cazul in care tatal biologic a plecat cu fiul fara acordul mamei? Tatal a recunoscut copilul dar nu este casatorit cu mama. Mamei i se ingradesc drepturile de a petrece timp cu copilul si autoritatile refuza sa insoteasca mana la domiciliul tatalui copilului. Exista un termen pentru ordonanta presedentiala in data de 22 ianuarie insa de mai bine de patru luni tatal refuza vizitele mamei fara supraveghere. Precizez ca mama are o teama privind actiunile tatalui asupra ei, fiind de etnie rroma si cu caracter violent. Ce ar putea face mama in aceasta situatie? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția pasaport copii
Va multumesc frumos! doamna av.Gerber.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii 333/2003, angajatii care asigura paza si securitatea in magazine, au dreptul sa opreasca si sa legitimeze o persoana, doar daca au indicii sau date precise care indica faptul ca aceasta a savarsit o infractiune. In cazul in care persoana se face vinovata de vreo infractiune, datoria agentilor de paza este sa informeze politia, iar acestia sunt cei care vor face o perchezitie asupra bagajelor, in nici un caz agentul de paza. Mai mult, agentul care face excez de zel in atributiile sale, poate raspunde pentru disconfortul creat, nu numai in fata managmentului magazinului dar pot plati o contraventie cuprinsa intre 100-300 lei. Perchezitiile corporale, in lucrurile personale sau de orice natura, in orice fel de magazin, pot fi efectuate doar de organele de politie. O plangere la politie pe viitor, facuta de toti cei care trec prin aceste situatii, pot descuraja pe vitor astfel de practici. Imi pare tare rau pentru situatia prin care ati trecut deoarece m-am gasit si eu in asemenea situatie. Intamplarea a facut sa caut legea, dupa ce am asistat la un incident similar si astfel, mentionand articolul de lege, agentul de securitate s-a "calmat".
Discuție pasaport copii
am divortat in 2010 pe legea veche, am nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara sau pentru a face pasaport copiilor, avand in vedere ca am custodie unica?
Răspuns la discuția Partaj
doamna Carmen are dreptate,dupa incheierea procesului aflat pe rol daca nu s-a facut cererea pt aceste despagubiri de la inceputul procesului trebuie sa deschida alta actiune deoarece se timbeaza separat la contravaloarea bunurilor pt care se cere partaj,domnul va plati ca taxa procentaj din valoarea a ceea ce cere sa-i fie restituit sau despagubit
Răspuns la discuția Partaj
martorul este o parte importanta in proces dar in cazul acesta nu este cel mai important,mai mult ca sigur instanta va cere dovezi suplimentare,desi nu sunt judecator, ca om as avea nevoie de mai multe dovezi ,altfel o declaratie poate da oricine despre orice
nu este nici o problema,formularea o faceti intai la un cabinet de avocatura ( este mai bine asa deoarece sunt termeni si articole din lege pe care avocatii le cunosc mai bine),iar o cere formulata cat mai corect va poate aduce sansele de castig mult mai rapid,o puteti formula si singur fara reprezentat legal,deasemenea va puteti reprezenta si singur in tribunal insa va sfatuiesc sa formulati cererea impreuna cu un avocat iar daca nu va permiteti unul in instanta va puteti reprezenta si singur deoarece cererea dumneavostra este intemeiata si nu prea ar fi motive de dubiu sau interpretari,avand inca actul de identitate pe acea adresa banuiesc ca nu ati lipsit foarte mult timp din tara ( ma refer la zeci de ani),nu va pot indruma pe forum deoarece este interzisa publicarea numelor aici insa gasiti si aici( pe forum) ,avocati competenti,derulati pagina in jos si gasiti la "consultanti",trimiteti un mesaj privat si sigur veti primi un raspuns pozitiv :)
Răspuns la discuția Partaj
am uitat sa mentionez ca orice act doveditor al investitiei trebuie sa aibe numele dansului altfel nu este luat in considerare( ex :facturi pt materiale de constructii),in cazul in care detine astfel de acte poate cere despagubiri insa si in cazul asta ramane la aprecierea instantei,nu poate avea parte din proprietate ,doar contravaloara investitiei daca este cazul,insa in locul dumneavoastra nu mi-as face prea mari probleme din pricina asta,chiar daca are castig de cauza daca suma este mai mult decat puteti plati si puteti dovedi asta) veti achita esalonat.Repet, doar in cazul in care are castig de cauza.
Răspuns la discuția Partaj
conform legii sotul dumneavoastra nu are drept asupra proprietatii,deoarece nu este un bun achizitionat in timpul casniciei,poate cere impartirea oricarui bun dobandit doar in timpul casatoriei,m-am gasit in aceeasi situatie,sotul a cerut banii investiti in imobil insa instanta a cerut chiatantele sau orice lucru care atesta contravaloarea investitiei,deoarece nu avea nici un act doveditor instanta a apreciat ca fostul sot nu are temei legal pt a cere despagubiri,nicidecum parte din imobil.
Ati fost indrumat corect,actiunea in judecata necesita doar o taxa de timbru care este destul de accesibila( undeva la cativa zici de lei),iar actiunea v-o poate formula orice avocat sau firma de avocatura pt o suma la fel de accesibila,avand in vedere ca termenele se dau la interval de cel putin 30 de zile o puteti depune si singur la tribunal iar intre timp puteti solicita serviciile unui avocat.
Am fost in aceeasi situatie dar cu deosebirea ca eu nu am renuntat intre timp sa ma mai intorc la domiciliul din cartea de identitate.
Mentionez faptul ca pt a angaja un avocat trebuie sa-i dati la incheierea contractului de reprezentare in instanta suma minima pe care o depune la barou.
In cazul meu am platit 300 de lei iar apoi diferenta de onorariu.
Dumneavoastra mergeti si faceti primul pas, iar apoi puteti discuta chiar cu cel ce va formuleaza actiunea,sunt sigura ca veti fi inteles legat de situatia financiara in care sunteti momentan.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament