avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz acces in imobilul bun succesoral/succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz acces in imobilul bun succesoral/succesiune nedezbatuta- cum trebuie sa procedez?

Buna ziua, numele meu este Trifu Alexandru am varsta de 28 de ani si am urmatoarea problema. Locuiesc intr-un apartament care este detinut in contractul casei de catre unchiul si mama mea(care din pacate a decedat). Problema este ca nu am facut succesiunea la casa in acte aparand in continuare unchiul si mama mea iar pe o perioada de aproximativ 3 luni cat am fost plecat din tara unchiul meu a schimbat butucul refuzandu-mi accesul in casa. Din cate am inteles de la sectia de politie eu am un drept de a intra in casa avand in vedere ca eu am domiciliul in buletin la adresa respectiva dar doar cu acordul lui sau cu un ordin judecatoresc. Deasemenea casa a fost data in judecata de catre o firma de recuperari prin asotiatia de propietari. Intrebarea mea exacta este daca intradevar eu am voie sa intru in domiciliu iar daca am voie care ar fi pasii de urmat. De asemenea as dori un avocat dar din pacat pot sa il platesc undeva intre data de 20-25 luna 04. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Talexx28 , utilizator 12:48, 30 Martie 2015
Ati fost indrumat corect,actiunea in judecata necesita doar o taxa de timbru care este destul de accesibila( undeva la cativa zici de lei),iar actiunea v-o poate formula orice avocat sau firma de avocatura pt o suma la fel de accesibila,avand in vedere ca termenele se dau la interval de cel putin 30 de zile o puteti depune si singur la tribunal iar intre timp puteti solicita serviciile unui avocat.
Am fost in aceeasi situatie dar cu deosebirea ca eu nu am renuntat intre timp sa ma mai intorc la domiciliul din cartea de identitate.
Mentionez faptul ca pt a angaja un avocat trebuie sa-i dati la incheierea contractului de reprezentare in instanta suma minima pe care o depune la barou.
In cazul meu am platit 300 de lei iar apoi diferenta de onorariu.
Dumneavoastra mergeti si faceti primul pas, iar apoi puteti discuta chiar cu cel ce va formuleaza actiunea,sunt sigura ca veti fi inteles legat de situatia financiara in care sunteti momentan.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Imi cer scuze ca sunt mai greu de cap dar abia m-am intors in tara. Formularea aceasta o fac direct la tribunal sau la un cabinet de avocatura ? Daca se face la un cabinet de avocatura puteti sa ma indrumati catre cineva? Va multumesc anticipat.

Later edit: din fericire am reusit sa gasesc un avocat astept maine o intalnire si revin cu detalii. Va multumesc foarte mult pentru ajutor si pentru deschiderea ochilor.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2015
Talexx28, utilizator
nu este nici o problema,formularea o faceti intai la un cabinet de avocatura ( este mai bine asa deoarece sunt termeni si articole din lege pe care avocatii le cunosc mai bine),iar o cere formulata cat mai corect va poate aduce sansele de castig mult mai rapid,o puteti formula si singur fara reprezentat legal,deasemenea va puteti reprezenta si singur in tribunal insa va sfatuiesc sa formulati cererea impreuna cu un avocat iar daca nu va permiteti unul in instanta va puteti reprezenta si singur deoarece cererea dumneavostra este intemeiata si nu prea ar fi motive de dubiu sau interpretari,avand inca actul de identitate pe acea adresa banuiesc ca nu ati lipsit foarte mult timp din tara ( ma refer la zeci de ani),nu va pot indruma pe forum deoarece este interzisa publicarea numelor aici insa gasiti si aici( pe forum) ,avocati competenti,derulati pagina in jos si gasiti la "consultanti",trimiteti un mesaj privat si sigur veti primi un raspuns pozitiv :)
Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Dupa intalnirea de maine voi revenii cu detalii aici .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune campionul2001 campionul2001 Bunicii din partea tatalui meu au decedat(1990-bunicul si 2003-bunica).Am asteptat ca dupa 6 luni,un unchi sa ne sune sa se dezbata succesiunea,vazand ca nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire saimarica saimarica Buna ziua, Bunica din partea mamei, acum peste 30 de ani, a plecat de la tara si a cumparat in cartierul Colentina, o casa la curte, fara sa faca acte(cica ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației de proprietari este chiriaș în blic de peste 15 ani Miss Bria Miss Bria Bună ziua, Sunt membru al asociației de proprietari pentru apartamentul deținut în proprietate la adresa de domiciliu. Precizez ca la o adunare ... (vezi toată discuția)