Este posibilă continuarea ridicarii alocatiei de stat minor aflat în străinătate de mulți ani nascut in țară fără sa se fi scolarizat vreodată în România? Nu se solicita oare părintelui titular nici o adeverinţa de școlarizare a copilului minor? :(
In lipsa acestei exprimări"se eliberează prezenta în vederea încheierii căsătoriei in străinătate"mi-a fost respinsa in Grecia adeverinta anexa9 apostilata etc.:Am înțeles că si in Italia nu este acceptată adeverinta anexa9.Vor ceva numit "nulla osta..." Solutia : cu 110 euro adeverinta bilingvă pentru casatorie la Consulat in baza adeverinței de stare civila din România. .:frantic:
La schimbare CI ieri de la Evidenta Populației au facut adresă la Primaria sa li se dea extras după aprobarea DEPABD Bucureşti in care sa fie menționat numele după divorț. ..deși era scris pe certificatul de căsătorie. ...Dacă nu există ..unde o sa dea declaratie. La Primaria respectiva sau la Evidenta Populației ?. Pentru eliberare CI pe numele de naștere e important. ....Sa se ducă si doamna Helena sa întrebe.Stimata d-na reveniti cu detalii. .. .
Sunați la Primarie si întrebați pe secretara despre aprobare DEPABD si ce scrie în dreptul numelui de după divorț.Interesati-va de eliberarea unui nou certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț. .la rubrica mentiune pe certificat scrie"casatorie desfacuta in baza aprobarii DEPABD nr....din data de...După divorț fostul soț va purta numele de. ..iar fosta soție numele de. .."E posibil să nu scrie nimic de numele de după divorț întrucât nu ati dat declaratie notarială privind numele de după divorț al dvs.. Înseamnă ca fostul soț a completat cererea de inscriere divorț din strainatate. ...si nu v-a mai sunat nimeni.atunci:)) .cand veniți în România scoateți un certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț. (e necesar).si împuterniciți la notar public un avocat pentru schimbarea numelui dvs.pe cale administrativa. .In două luni e aprobat de DEPABD Bucureşti. După va faceți CI nou cu numele de naștere. .Eu am dat atunci aceasta declaratie împreună cu celelalte acte ..si mi-am recuperat numele de naștere si azi un nou CI .A durat ceva timp.. Altfel avocata pe care am imputernicit-o imi sugerase ce v-am scris mai sus.Mult succes! . ...:wave:
Divorțul obținut în stat UE se aproba prin DEPABD București. Anul acesta in vara am inscris la Starea Civilă sentinta divorț din Grecia prin DEPABD București. Deci..dvs.ati lăsat toată documentația la Primaria respectiva. .au facut adresăla DEPABD. . si in 8 luni a ieșit si aprobare si mențiunea de divorț pe certificatul de căsătorie. .si s-a recăsătorit fostul sot..De aceea fostul soț s-a putut recăsători la acelasi Oficiu de Stare Civila.(de acolo este probabil).. DJEP (Directia Judeteana de Evidenta a Populației)au primit aprobarea DEPABD Bucureşti si au trimis-o la Primaria respectiva. Nu aveti ce face la Starea Civila Judeteana. .S.-a operat mențiunea de divorț pe marginea certificatului de căsătorie. . Numele dvs de după divorț era specificat în sentinta spaniola? Aveti inca numele din timpul căsătoriei? Cand o sa schimbați CI o sa fie nevoie.si de certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț ..Azi am rezolvat cu noul CI si Politia a cerut de la Primarie extras prin fax dupa aprobarea DEPABD. ..sa se vadă numele de după divorț. Certificatul de căsătorie cu mențiunea de divorț nu le-a fost suficient. ....Va doresc numai bine! :ok:
Intr-o postare anterioara stimate Ares intrebam dacă e nevoie de buletin nou cu noul nume ca sa obtin pașaport CRDS. .Din păcate in cazul de față nu se poate face deoarece schimbarea primului act de identitate după divorț se poate numai în România. De aceea nu mi-au dat dreptul la pașaport CRDS si mi-au dat procura speciala pentru un nou buletin românesc.pe numele de după divorț.si apoi pașaport CRDS. Am trimis toate actele necesare pe care le-a explicat si gi-jane 2 plus certificatul de naștere copil despre care nu mi-a zis nimic d-l Consul..Schimbare nume dupa divorț din X in Y si schimbare de domiciliu motive consemnate in procura împreună cu noua adresa unde doresc noul domiciliu .Mulțumesc pentru răspunsuri. ..
În cazul cand ai copil minor sub 14 ani este nevoie de certificat original de naștere al copilului? Declaratia de luare in spatiul locativ o va da mama la Biroul de Evidenta a Populației? Divorțul a fost înscris în luna iulie prin aprobarea DEPABD Bucureşti. Numele meu de după divorț este scris pe certificatul de căsătorie. Sper sa fie in regulă si in sfârșit sa rezolv problema ...
Daca esti in țară. ...cand te afli în străinătate? Am făcut procura și pozele. La Consulat. ...vreau sa aflu ce acte trebuiesc sa știu dacă am trimis ceea ce trebuie ...motivul :schimbare nume si schimbarea domiciliului in țară ditr-un județ in altul ..la adresa mamei proprietara in acte a imobilului....