Este vorba de o masina din Germania/dealer,insa pe factura/contract nu este trecuta decat suma platita efectiv (fara alte mentiuni de genul : net+MwSt) - luata pe pers fizica.Mergand la ANAF ,imi spun ca nu reiese de nicaieri cum s-a platit tva-ul si ca,avand in vedere ca este peste 10k euro ,trebuie sa-l platesc eu.Discutand cu dealer-ul ,se pare ca nu s-a platit tva acolo,iar pretul platit ar fi cel net.
Ce optiuni exista? ce poate face dealer-ul dpdv legal,daca ar fi bine intentionat, incat sa reiasa o modifcare de genul asta pe factura (eg. un discount,dupa care sa adauge tva-ul)?
Se poate inmatricula in alta tara?
Avand in vedera ca postarea initiala este din 2012 ,revin si eu cu aceeasi intrebare legata de inmatriculare,si anume:
1) inteleg ca din acest an ,pers cu handicap sunt scutite de la plata impozitului auto,indiferent daca masina e adaptata sau nu ,si indifferent de cate masini sunt trecute pe numele acestuia (in afara de rovinieta care se aplica unei singure masini) - 193/2015 pt modificarea 448/2006.Puteti confirma asta?
2) exista vreo varianta de evita taxa de mediu/inmatriculare in conditiile in care masina nu a fost modificata,iar pers cu handicap(grad1) nu detine nici permis de conducere?
Legea precizeaza si masinile pt transportul pers cu handicap - deci nu vad de ce si acelea ar avea nevoie de modificare.
In contract scrie sa nu iau legatura cu proprietarii imobilelor specificate in fisa imobilelor ofertate si prezentate. In fisa(pe verso) e specificat apartamentul, dar scrie doar pretul lui si adresa, nu scrie numarul apartamentului.
Ca dovezi.. asta care il cumpar acuma e cu vreo 10 mii de euro mai scump, deci mai bine as da comision la agentie decat sa il iau la pretul asta, plus ca mai am ziarul cu anunturi in care apar ambele apartamente cu descrierea lor si se vede ca sunt diferite.
Pe cine as putea intreba sa fiu sigura ca e ok?
Intrebati un expert , adica pe mine!:D Glumesc ca sa destind atmosfera!
Exista 2 situatii in cazul dvs in care , chiar daca nu platiti acum , veti fi dati in judecata de agentia imobiliara si veti pierde procesul. Aceste situatii sunt:
1--in cazul in care cumparati orice alt imobil (apartament , casa , teren , etc) de la proprietarul individualizat in lista anexa
2--in cazul in care cumparati acel apartament trecut in acea lista anexa la contractul de intermediere
Nu este deloc rau ca ati fost singura , fara agentie , sa vedeti si alte apartamente in acel imobil. De obicei , vizitele neanuntate va pot oferi mai multe detalii care nu pot fi ascunse sau pregatite din timp de catre dezvoltator .
Va dau un sfat care , hmm., ar putea supara o agentie imobiliara dar este juridic acoperit 100%. In cazul in care decideti sa cumparati un alt apartament care va place puteti contacta orice alta agentie imobiliara si sa ii propuneti un comision simbolic de 500-1000 euro pentru a semna cu contract de intermediere si vizionare a acelui apartament la o data anterioara semnarii contractului cu agentia prin care ati vizionat apartamentul cu 2 camere. Nu este un sfat moral dar foarte multi procedeaza asa. In acest fel veti plati cu chitanta si factura acel comision simbolic si agentia nu va putea cere plata comisionului din simplul fapt ca are un contract ulterior celui incheiat de dvs si pentru alt imobil. In instanta castigati 100%.=D>
Semnarea unui astfel de contract cu o alta agentie la o data anterioara se aplica si in cazul in care vorbim despre acelasi apartament ??
Mai am o intrebare..cineva a propus sa inchiei un alt contract cu o alta agentie cu o data anterioara celui despre care vorbim.
Rezolva ceva chestia asta?
Sunt de acord cu parerile dvs,insa in primul rand lipsa de corectitudine mi se pare ca a lipsit in momentul in care mi s-a raspuns ca acel contract presupune plata acelui comision catre agentie,in cazul in care ma decid sa-l achizitionez prin ei - si nu altceva.Mai mult,dupa ce am dat un telef agentului mi s-a confirmat in continuare ca doar atat inseamna ,cu toate in el e stipulat cu totul altceva.
In fine,avand in vedere ca acelasi apartament apare de cel putin 2-3 ori fie si pe acelasi site,reprezentat de tot atatea agentii ,cu comisione diferite si a caror pret difera si pana cu 5k euro..mi se pare normal sa-l iau de unde este mai convenabil neavand nicio exclusivitate cu nimeni si in fata nimanui ,si fara a considera lipsa de buna simt facand asta.
Oricum ,cred ca o sa o rezolvam,
Multumesc,
De curand am vizionat un apartament prin intermediul unei agentii unde ,in prealabil a fost semnat un contract de prestari servicii.
Nu l-am citit atunci,insa doar intreband mi s-a spus ca tot ce reprezinta este ca daca ne hotaram sa il luam prin acea agentie comisionul este de 3%+tva.
Citind ulterior contractul am dedus ca de fapt nu ai cum sa achizitionezi apart respectiv direct de la propietar sau prin intermediul unei alte agentii.Acela este oferit si de catre alte agentii a caror comision este undeva la 2% negociabil.
-Se poate face ceva in sensul asta?
Unde este specificat ceva de anulare unilaterala.
-Se poate un alt contract cu alta agentie cu o data anterioara primului care sa rezolva problema asta?
Din ce e trecut acolo ,cred ca in cazul in care nu se respecta se poate ajunge la o suma de 10k euro de platit.