avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate contasalarii

Activitate contasalarii

Buna ziua

Care este procedura prin care se poate renunta la solicitarea de plata a somajului tehnologic pentru perioada 16.03.2020-31.03.2020?

Cei doi angajati ai societatii mi-au transmis prin mail astazi ca s-au angajat la o alta societate incepind cu data de 25.03.2020 si ca ei refuza sa stea la dispozitia societatii noastre in somaj tehnic, totodata au transmis tot pe mail cererea de demisie cu data de 25.03.2020.

Va multumesc anticipat
O societate are un angajat cu contract part-time 1 ora zilnic. Societatea se declara si plateste impozit pe venitul microintreprinderilor in cota de 3% sau de 1%? Multumesc
O societate cu obiect de activitate consultanta comerciala este obligatoriu platitoare de impozit pe profit sau?
Buna ziua

In cazul unui magazin satesc mic (la tara) administratorul este cel care aprovizioneaza si vinde marfurile. In acest caz trebuie neaparat sa i se intocmeasca contract individual de munca? (Inspector ITM sustine ca, chiar daca este administratorul societatii-nefiind angajat cu contract individual de munca- nu are voie sa vanda marfa din magazin, sa bata in casa de marcat...etc. Sa i se intocmeasca contract individual de munca cu orarul zilnic de lucru si cu remuneratia aferenta.

Va rog ajutati-ma cu un raspuns

Va multumesc frumos
Buna ziua
Daca in urma hotararii definitive de divort sotia dobandeste dreptul de custodie exclusiva a minorului de 13 ani, sotul nu formuleaza nici o cerere privind dreptul la vizita, as dori sa stiu : in cazul in care la scoala, clasa minorului organizeaza o excursie in strainatate, sau, daca doresc sa plec in concediu cu copilul in afara Romaniei am nevoie de procura legalizata din partea tatalui(fostului sot)?
Va multumesc
Care este procedura legala pentru a desface contractul individual de munca al unui salariat in conditiile in care :
- din luna August nu s-a mai prezentat la locul de munca
- i-am trimis cu confirmare de primire in lunile Septembrie, Octombrie si Noiembrie adresa la domciliu prin care ii solicitam prezentarea la locul de munca pentru clarificarea situatiei sale; toate adresele s-au intors ca si neridicate cu toate ca le-am trimis prin posta rapida-cu confirmare de primire
Va multumesc frumos si va doresc in continuare Sarbatori fericite!
Buna ziua

In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca pentru o perioada de 30 ani.
Datorita faptului ca m-am imbolnavit (sunt expert contabil) in 2010 mi-am pierdut aprox 90 % din clienti, ceea ce a determinat imposibilitatea achitarii in continuare a ratelor.
In anul 2013 am fost anuntati de hotararea judecatoreasca privind incuviintarea executarii silite a imobilului prin executor judecatoresc.
Mi s-au poprit contul bancar in care se vira salariul meu-in proportie de 100%, cu toate ca am si alte necesitati personale-primordial este asigurarea mijloacelor banest necesare cumpararii medicatiei necesare permanente pina la sfarsitul vietii.
Din 2013 si pina in prezent cu toate ca s-au organizat numeroase licitatii, niciodata nu s-a prezentat nicio persoana intersata de acest imobil. Dupa luarea la cunostinta a inceperii executarii silite am parasit imobilul, mutandu-ma la mama mea, deoarece nu aveam alta solutie. In acest timp imobilul se degradeaza, impozitul pe imobil il platesc an de an, dar intrebarea mea este urmatoarea:
presupunand ca nimeni nu va voi sa achizitioneze acest imobil, care este perioada de timp dupa care se va prescrie aceasta executare silita, in cati ani voi putea si eu sa am un cont bancar in care sa nu fie blocat pina la ultimul leu care exista in el, iar cu imobilul ce se va intampla?
Daca exista acest termen de prescriptie al executarii silite a imobilului, care este acesta, si, ce se va intampla cu acest imobil dupa expirarea termenului de prescriptie?
Va multumesc