avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate sergiu12345

Activitate sergiu12345

Buna ziua!
Am următoarea situație.
O firma intra in faliment. Soția administratorului este pusă administrator special. Se deschid doua noi firme(una preluând unul din domeniile de activitate al societății falimentare, iar cealalta celălalt domeniu de activitate). Administratorii celor doua noi societăți sunt soția administartorului firmei falimentare și fiica acestora.
Proprietățile imobiliare ale firmei falimentare sunt scoate spre vanzare prin licitație publica.
Firma fetei, cumpara la licitație doua dintre loturile scoase la vanzare. Este legală aceasta achiziție? Nu se considera achiziție prin interpuși? Firma fetei folosește ca denumire comercială denumirea firmei falimentare.
Buna ziua!
Am avut si eu urmatoarea intamplare. Am avut sambata seara un control din partea unui angajat ISU la unul din punctele de lucru, unde mi s-a cerut numarul de telefon pentru a fi chemat la birou luni si mi-a atras atentia ca trebuie sa purtam manusi.
Astazi, luni fiind, m-a sunat respectivul sa imi spuna ca va merge in control si la celalalt punct de lucru si dupa sa vin la el.
Totul in regula pana aici. A mers in control la al-2 lea punct de lucru , bineinteles fara manusi, unde a intrat fara acordul meu(administrator), si fara macar a cere acordul angajatului atat in magazie cat si in baie unde a facut mai multe poze(iarasi fara a cere permisiunea), si fara a fi insotit de catre gestionar.(Pentru aceste lucruri exista inregistrare de pe sistemul de supraveghere video). M-am prezentat la birou la el, aducandui la cunostinta printr-o foaie de la firma autorizate ca am facut verificarea la stingatoare( care erau expirate de cateva zile la data verificarii de sambata). El mi-a raspuns foarte indignat ca "Pentru ce le-ai facut asa repede?" si cerandu-mi buletinul. I-am dat buletinul si dosarele PSI, dupa care mi-a spus sa merg sa mananc si sa revin dupa 1 ora. I-am cerut sa imi innapoieze buletinul pe motiv ca pot fi oprit in trafic, raspunsul lui fiind "Daca te opreste cineva ii spui ca buletinul e la nebunul ala de la Pompieri". Am plecat in cele din urma, revenind dupa o ora cu registrele unice de control de la ambele sedii secundare. Mi-a cerut sa pastrez o distanta de un scaun fata de biroul lui, dupa care mi-a prezentat niste poze pe telefonul lui, facute in baie si magazie unde imi arata niste cabluri care atarnau (cabluri care erau defapt de internet, nu de curent cum a spus el) si ca usa din spate(tin sa mentionez ca 90% din spatii nici macar nu au iesire in spate) se deschide in interior si ca ar trebui sa se deschida in exterior. Mi-a mai spus ca am depozitat deseuri inflamabile in apropierea usii de iesire din spate si ca era blocata cu marfa. Deseurile inflamabile despre care spunea respectivul erau niste pungi, bagate una in alta si pe care le foloseam la umplerea gentilor si ghiozdanelor. I-am explicat acest lucru si l-am rugat sa imi explice unde ar trebui depozitate, raspunsul lui fiind ca nu e treaba lui sa imi explice.
L-am rugat sa imi explice exact ce am gresit si sa imi acorde un termen de solutionare avand in vedere ca din 2017 exista legea preventiei(mai ales ca un punct de lucru era deschis recent). El a refuzat spunand ca el nu are timp sa vina toata ziua pe la mine sa verifice, iar dupa aceasta m-a intrebat daca doresc amenda pe persoana fizica/juridica, intrebare ce mie mi s-a parut dubioasa avand in vedere ca el a facut controlul asupra unei societati comerciale. Mi-a pus amenda aproape de maxim(4500 lei, desi era prima abatere, amenda minima fiind 2500 si maxima 5000). I-am spus ca il voi da in judecata pe persoana fizica pentru abuz in seriviciu si mi-a spus ca el m-a anuntat telefonic ca va merge in control(mi-a spus ca va merge in control dar nu mi-a spus ca va intra in magazie si in baie si ca va face poze, si nicidecum nu mi-am dat acordul). In momentul in care i-am spus ca nu avea voie sa faca poze fara acordul meu, tot insista ca le va sterge si ca odata ce a consemnat controlul in registru unic, nu e niciun abuz, si ca faptul ca mi-a sechestrat buletinul nu il pot dovedi si ca el oricum nu se supune GDPR deoarece asa scrie pe legitimatie. Pe registru unic a trecut data controlului 11.07.2020-13.07.2020 pe fiecare dintre registre, desi la un punct de lucru a fost pe data de 11.07.2020 , iar la al-2-lea pe data de 13.07.2020.(incadrand tot weekendul in control), iar unul din punctele din amenda fiind lipsa stingatoarelor, desi ele la data de 11 existau la punctul de lucru, dar erau expirate, iar pe data de 13 erau conforme.
Pe ce speta l-as putea da in judecata inafara de ART 225 "Violarea sediului profesional"?
Tin sa mentionez ca pentru o problema asemanatoare, sau chiar mai grava avand in vedere ca acolo nu exista cale de acces, primaria a primit o amenda de 1000 lei, nicidecum de 4500.
[ link extern ]
Buna ziua!
Am un contract de închiriere semnat in luna Martie a anului trecut pentru un spațiu comercial cu termen de predare Iunie-Iulie, odată cu finalizarea complexului comercial.
Spațiul mi-a fost predat abia in luna octombrie( mai exact pe data de 4) și am fost pus sa semnez un proces verbal de predare primire cu data de 1 Octombrie deși spațiul nu avea magazia, baia și biroul gata.
Am trimis o solicitare pe mail sa mi se reducă chiria pe suprafața nefinalizata dar nu am primit bici un răspuns.
In Februarie am trimis o solicitare de reziliere pentru nerespectare a contractului in care am precizat ca spațiul nu e finalizat(in contract scrie ca dacă spațiul își pierde folosință parțiala/totala se poate opta pentru reziliere/reducerea chiriei).Totodata am precizat mai multe aspecte precum faptul ca pe lângă spațiu este încă santier( se lucrează la alte spații și se sudează printre clienți), faptul ca parcarea nu este asfaltata, ca nu sunt deschise toate căile de acces(1 este închisă și acum), ca spațiul nu are autorizație ISU și nu pot scoate acordul de la primarie.
Răspunsul lui a fost ca spațiul este finalizat și ca am semnat procesul verbal fără obiectiuni(apoi intr-o săptămâna a finalizat spațiul , iscând tencuiala și Zidăria cu resouri), mi-a precizat ca are autorizație IsU și ca cei de la Carrefour au autorizație de la primarie(am fost la 2 saptamanai la primarie și am aflat ca autorizația a fost primită in Martie deși el mi-a trimis in luna Februarie ca are autorizația) și ca in contract nu scrie ca el nu va mai dezvolta alte spații.
Când m-am întâlnit cu el mi-a spus ca lui nu ii place sa fac trimiteri prin avocat și ca trebuia sa îl sun și sa ne vedem și sa ii spun dacă nu merge sa căutam o soluție.
Acum, dup 2 luni,situația nu s-a rezolvat(decât legat de magazie, dar nu a acceptat sa scadă chiria pe perioada de nefolosinta) și am mers la el sa discut desfacerea contractului, vânzările fiind foarte slabe, lumea nedenunțare din cauza Șantierului in lucru.
Mi-a spus ca o sa caute un alt chiriaș și va renunța la clauza din contract prin care trebuie sa ii plătesc chiria pe 24 luni chiar dacă plec, dar sa ii trimit o notificare cu acest scop.
I-am trimis notificarea, iar răspunsul lui a fost ca accepta dar denunțarea contractului se va face odată cu găsirea noului chiriaș.
Astăzi l-am sunat sa văd dacă a mai găsit pe cineva și când i-am spus ca eu nu îmi mai permit sa ii plătesc chiria a spus ca sunt povesti și mi-a închis in nas, pe urma ne mai răspunzând la telefon.
Contractul e intre doua societati comerciale
Cum m-ați sfătui sa procedez?
Buna ziua!Ma intereseaza cum pot inregistra produsele achizitionate per set si comercializate per bucata.Spre exemplu un produs vine pe set de 3 bucati la pretul de 13 lei si va fi comercializat la 6 lei bucata.Am sistem de gestiune electronic care se ocupa si de contabilitatea primara si nu stiu cum sa le inregistrez.
Multumesc frumos!
Buna ziua!In prezent am o Inteprindere Familiala si doresc sa deschid o Societate Comerciala , cele 2 sa functioneze in paralel o perioada de timp.Pot face transferul unor stocuri de marfa de pe IF pe SC?Daca da,prin vinzare/cum?Vinzarea trebuie facuta la pretul cu care este inregistrata marfa sau poate fi facuta la un alt pret?
Multumesc frumos!