nu sunt niste persoane direct afectate de aceste reparatii.la noi cam merge vorba .daca nu ma afecteaza pe mine ( cei din comitet , etc) nu vine ceva dela mine sa vada poporu ca ma implic atunci nu este bun.Eu stau la 10 si si sunt afectat .Lucrarea a costat cam mult in comparatie cu lucrarea .De aceea vreau sa stiu cum se procedeaza legal .Dupa mine cei trasi la raspundere ar fii asociatia prin reprezentantii iei de acum .Degeaba ma pling eu ca lucrarea nu se face decit daca ii pune altii ( politie , primarie ) in termene normale.
Doresc sa stiu si eu unde se poate reclama o lucrare executata prost ,receptionata la fel de prost ( ne existind interes ) din partea administratorului .Tegiversarea lucrarilor de reparatie exact din momentul terminarii lucrarii .Lucrari receptionate dar ne executate .Se poate face plingere la politie pentru abuz de functie sau de incredere inpotriva Asociatiei sau a celor respunzatori ?
Si eu m-am gasit in aceasi situatie .Reglementarea linistii in bloc nu este prevazuta undeva in mod special .Adica de la ora X la ora Y liniste .Pe la m-ai toate asociatiile a aparut un program de "galagie " 08-13 si 14-22 .In aceste intervale se pot face reparatii , modernizari , etc.Daca este sa ne luam dupa lege atunci zgomotul fonic nu trebuie sa depaseasca anumite valori in timpului de odihna ( timp de noapte si 0ra de la prinz ). In final chestia cu zgomotul de la vecini tine si de bun simt nu neaparat de orele de liniste .
din cite stiu si eu canalul se plateste proportional cu apa consumata pe factura . Degeaba vreau eu sa il pun pe X sa plateasca ceva ca nu am cum sa dovedesc ca el consuma sau foloseste canalul cu atita apa .De aia s-a trecut la plata apei si canalul tocmai sa nu isi faca unii griji cate apa se scurge prin canal
Atita timp ca apometrul este omologat si sigilat nu cred ca este problema cuiva cita apa consuma X sau Y .poate eu sunt plecat toata ziua de acasa si nu fac consum . Chestia cu consumul se poate verifica si la alte familii sa se vada daca nu exista pierderi sau furturi .Eu stau la 10 si string apa de ploaie sa o folosesc in gospodarie , nu cred ca este problema cuiva . Apa de ploaie este trecuta pe factura apa nova ca apa fluviala .
Vreau sa stiu si eu daca se poate cum poate un comitet format din 9 persoane dar nici odata prezenti mai mult de 5 sa hotareasca cheltuieli foarte mari ( 9600 ron ) este adevarat ca pe 2 ani se intinde aceasta plata ( aceasta lucrare ne fiind aprobata in A.G )
Se poate incasa la liste o suma de bani pt diverse prestari de servicii ( citire repartitoare ) si plata altei sume ? unde se poate incadra aceasta fapta din pct de vedere juridic
Unde se poate face o reclamatie ca Asociatia de proprietari refuza repararea rostului de dilatare acesta aflindu-se in curtea de lumina de la bucatarii + bai
Unde se poate face o reclamatie ca un constructor care a efectuat reparatii de anvelopare a casa liftului ca nu si-a facut lucrarea bine , ca nu a executat lucrarea conform contractului si in urma reparatiilor au aparut probleme majore la peretii afenti casei liftului
cine poate face parte din comitetul unui bloc si citi merbri pot fi conform legii ( bloc de 200 ap.)
Vreau sa stiu cum se poate rezolva o problema morala . Pe spatiul afent scarii s-a executa traversarea si bransarea la curent a unei societati comerciale aflata la parterul blocului .Cum se poate din pct de vedere legal sa desfiintam acest bransament .Nimeni de pe scara noastra nu a semnat sau si-a dat acordul pt aceasta lucrare ( adm. si presedintele de la data respectiva nu locuiesc pe aceasta scara )