avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REPARATIE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REPARATIE

Doresc sa stiu si eu unde se poate reclama o lucrare executata prost ,receptionata la fel de prost ( ne existind interes ) din partea administratorului .Tegiversarea lucrarilor de reparatie exact din momentul terminarii lucrarii .Lucrari receptionate dar ne executate .Se poate face plingere la politie pentru abuz de functie sau de incredere inpotriva Asociatiei sau a celor respunzatori ?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 15:59, 6 Mai 2015
Dar presedintele si membrii comitetului executiv care ar fi trebuit si ei sa participe la receptia lucrarii, ca reprezentanti ai proprietarilor, ce spun?
nu sunt niste persoane direct afectate de aceste reparatii.la noi cam merge vorba .daca nu ma afecteaza pe mine ( cei din comitet , etc) nu vine ceva dela mine sa vada poporu ca ma implic atunci nu este bun.Eu stau la 10 si si sunt afectat .Lucrarea a costat cam mult in comparatie cu lucrarea .De aceea vreau sa stiu cum se procedeaza legal .Dupa mine cei trasi la raspundere ar fii asociatia prin reprezentantii iei de acum .Degeaba ma pling eu ca lucrarea nu se face decit daca ii pune altii ( politie , primarie ) in termene normale.
Legea 230/2007 Articolul 30
(1)Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a)duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
b)emite, daca este cazul, decizii scrise privind reguli pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea din asociatia de proprietari;
c)intocmeste proiectul bugetului de venituri si cheltuieli si pregateste desfasurarea adunarilor generale;
d)reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;
e)intocmeste sau propune planuri de masuri si activitati si urmareste realizarea lor;
f)supravegheaza desfasurarea tuturor activitatilor din cadrul asociatiei de proprietari, in mod special situatia incasarilor si platilor lunare;

g)pentru scopul si activitatile asociatiei de proprietari, angajeaza si demite, incheie si reziliaza contracte;
h)isi asuma obligatii, in nume propriu sau in numele proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, privind interesele legate de cladire;
i)initiaza sau apara in procese, in nume propriu sau in numele proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, interesele legate de cladire;
j)stabileste sistemul propriu de penalizari ale asociatiei de proprietari pentru restantele afisate pe lista de plata ce privesc cheltuielile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale;
k)avizeaza documentele asociatiei de proprietari;
l)asigura completarea la zi a cartii tehnice a constructiei;
m)asigura urmarirea comportarii in timp a constructiei, pe toata durata de existenta a acesteia;
n)gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;
o)exercita alte atributii care i-au fost conferite prin hotararile adunarii generale.
(2)Sedintele comitetului executiv sunt legal intrunite daca jumatate plus unu din numarul membrilor sai sunt prezenti. Sedintele comitetului executiv pot fi convocate de presedintele asociatiei de proprietari sau de jumatate plus unu din numarul membrilor sai.
(3)Deciziile comitetului executiv se consemneaza in registrul de decizii al comitetului executiv.
Articolul 31
(1)Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(2)Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, in functie de situatie, poate propune comitetului executiv sau adunarii generale, dupa caz, masuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotararile si deciziile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale si statutare.


Ce aveti cu administratorul?
El nu este angajat ca sa poata scoate cei din comitet castanele din foc cu mana lui, el are alte atributii, nu sa receptioneze lucrarile.
Iar cei din comitet nu se implica pentru ca nu sunt afectati, ii puteti demite si alegeti pe altii, poate chiar pe dumneavoastra ca tot sunteti direct afectat de terasa, iar acest lucru nu se va schimba decat daca va mutati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cum pot da in judecata asociatia de locatari corinagrecu62 corinagrecu62 Intrucat locuiesc la ultimul etaj, am fosta nevoita sa fac acoperis din tabla cu pod, deoarece nenumaratele reparatii cu carton asfaltat nu au dat randament. ... (vezi toată discuția)
Acoperis pe terasa de la bloc adno adno Buna ziua! exista o lege sau este posibil ca prin ordin judecatoresc sa se puna acoperis la terasa unui bloc aflata la nivelul 6 dar nu este ultimul nivel? ... (vezi toată discuția)
Comitetul nu respecta nici o lege - partea a ii-a Dana Marin Dana Marin Cu tristete am observat decesul primului meu subiect si nu am mai avut unde sa scriu. Va anunt ca au demsionat atat comitetul cat si administratorul la ... (vezi toată discuția)