avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate nukytza

Activitate nukytza

Care dintre dispozitiile legale pe care le-ati expus in acea discutie mai sunt de actualitate dupa GDPR? Am vazut ca si la discutia accea parerile au fost impartite si nu m-am lamurit.
Imi puteti spune va rog si care sunt aceste dispozitii? nu gasesc legea speciala pentru instalare sisteme de supraveghere. Multumesc!
Buna ziua! Asociatia de Proprietari a decis, in urma votului majoritar (50%+1) din cei prezenti la cea de-a doua Adunare Generala, instalarea unui sistem de supraveghere video la un bloc format din 4 scari, care are curte interioara si parcare, accesul in incinta facandu-se pe baza de telecomanda sau interfon. O parte dintre locatari nu au fost de acord cu acest sistem considerand ca nu e necesar si aduce si atingere vietii private. Intrebarea este daca mai este necesar acordul individual al tuturor proprietarilor de drept din imobil la montarea camerelor de supraveghere sau este suficienta decizia luata in Adunarea Generala pentru ca am vrea sa evitam sau prevenim problemele care ar putea aparea dupa montarea acestui sistem. Va multumesc!
Problema nu se pune pe perioada suspendarii contractului de munca (2 ani) ci pe perioada concediului de maternitate cele 126 de zile dinainte de indemnizatia de crestere si ingrijire copil cand angajatorul inca plateste urmand sa isi recupereze banii de la FNUASS.
Multumesc pentru raspunsuri.
Am sunat astazi executorul judecatoresc si am anuntat ca incepand cu data de 1 mai am intrat in concediu de sarcina si lauzie, si ca platile de la angajator vor fi sistate pentru zilele de concediu medical, precum si in urmatorul an in care o sa beneficiez de indemnizatia pentru crestere si ingrijire copil. Mi s-a raspuns practic printr-o amenintare, spunand ca daca angajatorul sisteaza plata il vor actiona in judecata urmand sa perceapa intreaga suma pe care eu o datorez de la acesta, iar angajatorul va fi nevoit sa ma dea in judecata pentru recuperarea banilor. Am intrebat in ce baza se retine 1/3 din concediu medical si am citat legea 729 din codul civil, mi s-a raspuns ca eu nu ma incadrez deoarece poprirea a fost facuta in 2013 si legea se aplica dupa codul civil intermediar publicat in 2013. Am cautat articolul din 2013, si este exact acelasi ca cel din prezent. Exista vreo posibilitate sa primesc ceva scris de la executor prin care refuza sa accepte sistarea platii conform legii? Nu vreau in nici un caz sa fac probleme angajatorului. Ce pot face in aceasta situatie?
Este valabil si pentru perioada concediului de maternitate (126 de zile de prenatal si postnatal) cand inca incasez salariul de la angajator?

Nu am bunuri imobile iar singurul venit este salariul.
Buna ziua,

In mai 2013 a fost instituita o poprire pe contul meu bancar in urma unei decizii de executare silita pentru un contract de imprumut de la o persoana fizica pentru firma fostului meu sot, contract in care eu am avut calitatea de fidejusor. Deoarece in contul meu bancar de la acea vreme nu intra salariul, incepand cu august 2013, angajatorul a inceput sa imi retina si sa trimita la executor 1/3 din valoarea salariului lunar, virindu-mi ulterior suma ramasa in contul bancar. In aceasta perioada eu am putut retrage de la banca 100% din veniturile salariale, deoarece porpirea era executata direct de angajator.
De pe data de 27 aprilie, cand intru in concediu prenatal, urmat de concediu postnatal si indemnizatia de crestere si ingrijire copil, se mai pot retine acesti bani pentru poprire? Este obligatia mea sau a angajatorului sa instiinteze executorul despre concediul medical si indemnizatia de crestere si ingrijire copil? Cum se procedeaza in astfel de cazuri?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Nu mai am cont la BRD Finance din 2007 de cand am achitat ratele, ( eu imi amintesc ca am platiti frigiderul iar cardul nu l-am folosit pentru altceva) iar contul pe care este pusa poprire este cel de salariu, singurul pe care il am, la alta banca. Si mie mi se pare exagerata suma finala, la care am inteles ca se adauga si cheltuieli de executare. Am facut o programare la executor sa merg sa imi arate exact despre ce este vorba si cum s-a ajuns la suma asta, dar vroiam sa fiu pregatita cat de cat inainte sa ajung acolo.
Buna ziua,

In data de 9 aprilie 2015 am primit de la banca la care am contul de salariu un mail prin care mi se aducea la cunostinta infiintarea unei porpiri pe cont pentru suma de 4907.42 RON. Am luat legatura telefonic cu executorul judecatoresc care a dispus poprirea si am intrebat despre ce este vorba. Mi s-a raspuns ca in 2007 am avut un card de cumparaturi la BRD Finance, la care au ramas neachitate cateva rate, iar creanta a fost preluata de EOS Ksi. Eu imi amintesc ca am platit in totalitate creditul, a fost un frigider achizitionat in valoare de 790 de lei, dar nu mai am chitantele care sa dovedeasca acest lucru. Mentionez ca din 2007 pana in prezent nu am fost notificata in nici-un fel de banca sau de Eos Ksi ca am datorii de platit la ei, iar cand am intrebat despre dosarul de incuvintare a inceperii executarii mi s-a spus ca a fost trimis la adresa unde mi-a fost livrat frigiderul, adresa pe care eu nu am avut-o niciodata ca domiciliu in buletin. La fel executorul sustine ca alte somatii de la Eos Ksi au fost trimise la acea adresa. Intrebarea mea este daca mai pot depune contestatie la executare tinand cont ca eu am aflat de poprire prin mailul de la banca si nu stiu inca cand a fost dispusa poprirea de catre executor, unde se depune aceasta contestatie (executor sau judecatorie), si daca ratele pe care ei sustin ca eu nu le-am achitat nu s-au prescris in termen de 8 ani?
Buna ziua, am cateva intrebari la care nu reusesc sa gasesc raspuns in postarile anterioare facute pe site. Am sa expun situatia mea, urmand sa adresez intrebarile la sfarsit.
In mai 2013 a fost instituita o poprire pe contul meu bancar in urma unei decizii de executare silita pentru un contract de imprumut de la o persoana fizica pentru firma fostului meu sot, contract in care eu am avut calitatea de fidejusor. Deoarece in contul meu bancar de la acea vreme nu intra salariul, incepand cu august 2013, angajatorul a inceput sa imi retina si sa trimita la executor 1/3 din valoarea salariului lunar, virindu-mi ulterior suma ramasa in contul bancar. In aceasta perioada eu am putut retrage de la banca 100% din veniturile salariale, deoarece porpirea era executata direct de angajator. In data de 9 aprilie 2015, a fost instituita o a doua poprire, pentru un credit bancar neachitat.
Eu sunt insarcinata acum, iar pe data de 27 aprilie intru in concediu prenatal.
Intrebari
1. Cum se calculeaza suma care trebuie executata pentru cea de-a doua poprire, tinand cont ca executorul a trimis instiintarea catre banca si nu catre angajator. Cat mi se va retine din drepturile salariale de la banca pe care pana in prezent aveam dreptul sa le retrag (100%).
2. De pe data de 27 aprilie, cand intru in concediu prenatal, urmat de concediu postnatal si indemnizatia de crestere si ingrijire copil, mi se mai pot retine acesti bani pentru ambele popriri? Este obligatia mea sau a angajatorului sa instiinteze executorul despre concediul medical si indemnizatia de crestere si ingrijire copil? Cum se procedeaza in astfel de cazuri?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.