Primaria a prezentat bancii doar un extras din 2015 privind datoriile mele. Eu nu am avut cunostinta de acel "document". Pe de alta parte primaria nu stie daca am contestat sau nu pv de contraventie si in ce stadiu este judecarea centestatiei. DECI: conform legislatiei in vigoare, care sunt institutiile abilitate sa execute fiscal? O primarie, doar prin faptul ca "umbla cu bani" nu este executor fiscal. Altfel, orice institutie care stabileste taxe (biserica, scoli, facultati isi pot AROGA titlul de EXECUTOR fiscal.
Ma vad nevoit sa repet: Care este articolul de lege care acorda dreptul unei primarii sa INFIINTEZE POPRIRI?
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra laconic pe "avocat.ro".
Va rog sa-mi specificati articolul din lege pe care se bazeaza acest raspuns, adica art. care abiliteaza primariile sa INFIINTEZE POPRIRI, pe cont propriu.
Primaria orasului Stefanesti jud. Arges a trimis atit bancii cit si angajatorului meu o adresa prin care EA, PRIMARIA infiinteaza o poprire (niste amenzi de circulatie).
Intrebarea este: are primaria dreptul de a infiinta dupa bunul plac popriri, fara sa apeleze la o instanta de judecata si la un executor judecatoresc sau fiscal ?
1. Sunt singurul fiu al mamei mele.
2. Parintii mei au divortat (eu raminind la tatal meu).
3. Mama mea s-a recasatorit cu un barbat care mai avea 2 copii din alta casatorie anterioara. Nu au avut copii impreuna.
4. Sotul ei a decedat si s-a convenit ca fiecare sa mosteneasca 1/3 din imobil.
Intrebare: Poate mama mea sa-si instarineze partea ei de mostenire (din imobil) catre o terta persoana?? Ma pot proteza in vreun fel ?
Institutia la care sunt angajat (Apele Romane) a aderat la sistemul metionat. S-au elaborat diferite proceduri de lucru si formulare tip. In cazul de fata este vorba de formularul "FOAIE COLECTIVA DE PREZENTA".
Intrebarea mea este urmatoarea:
In cazul in care nu se respecta formularul elaborat si aprobat, acest document este sau nu valabil d.p.d.v. juridic ?
1. Am dat declaratii la Politie atat in momentul savarsirii faptei cat si dupa vreo 5 luni cand m-au chemat (sa vada daca-mi sustin declaratia initiala).
2. Mi-au spus si ce urmeaza sa se intample:
- Procurolul sa dea NUP, avind in vedere anumite circumstante
- Sa-mi dea munca in folosul comunitatii
- Sa trimita dosarul pentru judecare in instanta.
Deci, cum pot adauga citeva cuvinte la declaratiile mele de pana acum ?
(Va multumesc atat pentru primul raspuns cat si anticipat, pentru urmatorul.)