avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Infiintare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Infiintare poprire

Primaria orasului Stefanesti jud. Arges a trimis atit bancii cit si angajatorului meu o adresa prin care EA, PRIMARIA infiinteaza o poprire (niste amenzi de circulatie).
Intrebarea este: are primaria dreptul de a infiinta dupa bunul plac popriri, fara sa apeleze la o instanta de judecata si la un executor judecatoresc sau fiscal ?
Cel mai recent răspuns: sionescu2202 , utilizator 00:23, 2 Iunie 2018
Da. Fara discuție.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra laconic pe "avocat.ro".
Va rog sa-mi specificati articolul din lege pe care se bazeaza acest raspuns, adica art. care abiliteaza primariile sa INFIINTEZE POPRIRI, pe cont propriu.

Va multumesc.

Sorin IONESCU
Buna seara!
Avand in vedere ca acest subiect nu este unul nou, el fiind dezbatut pe larg, pe forum am sa va trimit, daca doriti, sa lecturati aceste dezbateri pentru a va face o imagine de ansamblu a cauzei.

www.avocatnet.ro/articol_283...
www.avocatnet.ro/t2445/proce...
[ link extern ] /

extras:
"Contestarea procesului verbal de contraventie

Contestarea unui proces-verbal de contraventie se poate face in termen de 15 zile de cand v-a fost comunicat, la judecatoria de pe raza localitatii unde a fost savarsita contraventia. Procedura este scutita de taxa de timbru, asa ca singurele costuri la care trebuie sa va astepti sunt cele legate de expertiza, daca alegeti sa consultati un avocat pentru a va indruma in aceasta procedura.

Daca ati semnat procesul-verbal pentru luare la cunostinta, termenul curge din momentul intocmirii sale, insa daca procesul-verbal va este trimis prin posta, termenul de 15 zile incepe sa curga de la data primirii documentului, indicata de stampila Postei.

Trebuie sa stiti ca un proces verbal de contraventie constituie titlu executoriu, fara nicio alta formalitate."
Primaria a prezentat bancii doar un extras din 2015 privind datoriile mele. Eu nu am avut cunostinta de acel "document". Pe de alta parte primaria nu stie daca am contestat sau nu pv de contraventie si in ce stadiu este judecarea centestatiei. DECI: conform legislatiei in vigoare, care sunt institutiile abilitate sa execute fiscal? O primarie, doar prin faptul ca "umbla cu bani" nu este executor fiscal. Altfel, orice institutie care stabileste taxe (biserica, scoli, facultati isi pot AROGA titlul de EXECUTOR fiscal.
Ma vad nevoit sa repet: Care este articolul de lege care acorda dreptul unei primarii sa INFIINTEZE POPRIRI?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita (poprire ct) amenda rovinieta cnadnr cristiangruiu cristiangruiu Buna ziua am si eu o intrebare la care as dori un raspuns de la cineva care este in tema: ma gasesc in situatia urmatoare si nu stiu cum sa actionez... Am ... (vezi toată discuția)
Executare silita - probleme cu banca, blocare conturi Adrian Constantin Adrian Constantin Am avut un credit la Banca R. , [b]contract pe care l-am actionat in instanta, pentru clauze abuzive[/b]. Intre timp Banca a trecut la executarea silita mi-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita - tardivitate Lucian_bz Lucian_bz O sa incerc sa sintetizez pe cat posibil: - contract credit din 2007; - incuviintarea executarii silite de catre instanta in luna a 6-a 2014; - luna a ... (vezi toată discuția)