avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate 666ate

Activitate 666ate

Mulțumesc pentru răspuns! Dar tot nu înțeleg,anul :mai.2021-mai 2022.,și în continuare până la data cererii mele ,retro nu se mai plătește diferența? Următoarea cerere de recalculare când s-o depun,ca să nu pierd?
Scuze pentru deranj,atât mai doresc să aflu.
Mulțumesc!
Bună seara
În februarie am cerut de la Casa de Pensii o recalculare,pentru că au trecut din 6.mai 2021...un an și 10 luni de când am ieșit în pensie de vârstă ,dar am rămas să lucrez part-time.Am primit decizia recalculării ,dar diferența de bani numai pe 3 luni retroactiv ( din martie--mai).
Întrebarea este: restul de aproape 2 ani lucrați după data de pensionare nu se plătesc retroactiv ,(diferența) ?
Mulțumesc pentru eventualele lămuriri.
Multumesc pt. răspuns,dl.Romeo Bratu!
Puncte pensie,valoarea pensiei
Buna ziua,as avea o intrebare despre faptul ca din 6.05.2021.sunt in pensie,dar mai lucrez part-time in continuare,oare dupa perioada aceasta se recalculeaza punctajul sau exista vre-un avantaj?
Punctajul s-a obtinut din calculul taxei din salariile nete sau brute?
Multumesc pentru raspuns,anticipat.
Bună ziua
Dacă am boli cronice severe și un infarct suferit de un an, nu pot ieși singură din casă decât cu cineva , de exemplu mă duce cu mașina la medic,persoana în cauză ar putea beneficia de un anumit venit de însoțitor ?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Precizez că pot dovedi toate situațiile medicale și că singură nu aș putea să mă deplasez la medic, periodic sau să mă aprovizionez.
Unde trebuie să apelez?
Mulțumesc!
Eu le-am zis că în data de 6.mai depun dosarul în vederea pensionării,și vreau să lucrez la 4 ore ,dar au zis să aștept până vine decizia și după ,trec pe 1/2 normă.Ca să aflu azi,când am predat copia deciziei,că trebuie să mă reangajez după 15 zile întrerupere. E corect așa? Zice că a intrat de curând o nouă lege în legătură cu tema asta... Adevărul e că au mare nevoie de angajați
De limită de vârstă
Munca dupa decizia de pensionare
Buna ziua,azi am predat la locul de munca decizia de pensionare.Urmeaza sä lucrez mai departe la 1/2 normä .Trebuie să demisionez și din 15.iulie să mă reangajez cu toate formalitățile,de la zero,deși am vechime aici de 12 ani? Și altă întrebare:unde mă adresez ca să primesc pensia pe cardul unde intră și salariul,la Casa de Pensii sau/și la bancă? Mulțumesc pentru lămuriri!
Mulțumesc,deci mai devreme nu pot să lucrez 4 ore decât după primirea deciziei...
Decizie de pensie În 6.mai 2021. am să depun dosarul pentru pensionare la limită de vârstă.În cât timp voi primi decizia ,pentru că aș lucra mai departe part-time (sector privat). Mulțumesc